ΕΑΠ ή Παναθηναϊκός; Ντέρμπι παραμονής στην Volleyleague

Όταν πριν από δύο χρόνια ΕΑΠ και Παναθηναϊκός έπαιζαν για την πρωτιά στην κανονική περίοδο ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η μέρα που δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες στο φιλέ θα έπαιζαν αγώνα επιβίωσης στην Volleyleague.

Όταν πριν από δύο χρόνια ΕΑΠ και Παναθηναϊκός έπαιζαν για την πρωτιά στην κανονική περίοδο ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η μέρα που δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες στο φιλέ θα έπαιζαν αγώνα επιβίωσης στην Volleyleague. Και όμως αυτός ο αγώνας φιλοξενείται σήμερα (17.30 Novasports3) στο κλειστό του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα με τον χαμένο να χάνεται…

ΕΑ Πατρών – Παναθηναϊκός
ΕΑ Πατρών – Παναθηναϊκός λοιπόν στην αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Volleyleague σε ματς ορόσημο για αμφότερους τους μονομάχους. Η ΕΑΠ είναι 10η με 11 βαθμούς κι ο Παναθηναϊκός 11ος με 9 βαθμούς με τους γηπεδούχους να μην έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που θα παραταχθούν χωρίς τον «λιποτάκτη» Μίλος Στόικοβιτς, αφού ο Σέρβος ακραίος επέστρεψε στην πατρίδα του.
«Είναι τελικός και για τις δύο ομάδες. Εμείς στα τελευταία παιχνίδια παρόλο που δεν έχουμε πάρει τα αποτελέσματα, δείχνουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά γι’ αυτό το παιχνίδι. Βέβαια κι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη για βαθμούς και δεν ξέρω αν τελικά παραταχθεί χωρίς τον Στόικοβιτς, κατά πόσο θα τον επηρεάσει», δήλωσε ο τεχνικός της ΕΑΠ Γιώργος Χριστόπουλος. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καζάζης αναφερόμενος στην ξαφνική αποχώρηση του Στόικοβιτς τόνισε ότι: «Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε αφού κι η ομάδα ήταν σχετικά εντάξει απέναντι του. Μας αιφνιδίασε και εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την ΕΑΠ δεν είναι κι ότι το καλύτερο», για να συμπληρώσει με νόημα: «Το πιο εύκολο θα ήταν να φεύγαμε όλοι. Όσοι έχουμε μείνει θα το παλέψουμε μέχρι τέλους κι αυτοί που φεύγουν ας τους κρίνουν οι υπόλοιποι». Όσον αφορά το παιχνίδι ο τεχνικός του ΠΑΟ σημείωσε: «Ο στόχος μας δεν αλλάζει, αφού η κρισιμότητα του αγώνα είναι δεδομένη. Σ’ αυτό το ματς θα κερδίσει αυτός που θα δείξει ότι θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας κι αυτός που θα έχει μεγαλύτερη θέληση θα πάρει τους βαθμούς. Η ΕΑΠ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω έδρας, αλλά κι εμείς πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε κάτι που έχουμε ανάγκη και το οποίο θα αλλάξει και την πορεία της ομάδας».

Κηφισιά -Λαμία
Το δεύτερο σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής διεξάγεται στην Κηφισιά με την τοπική ομάδα να θέλει να σπάσει το αήττητο σερί της Λαμίας για να μην μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού. «Είναι κομβικό παιχνίδι για την ομάδα μου και πρέπει να το κερδίσουμε», ξεκαθάρισε ο Θεόκλητος Καριπίδης και συμπλήρωσε: «Η Λαμία είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος και προέρχεται από ένα σερί καλών αποτελεσμάτων, αλλά για μας το επόμενο δεκαήμερο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική μας κατάταξη και θέλουμε να πάρουμε τους βαθμούς». Στην Κηφισιά όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης θα είναι στην αποστολή αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του ενώ ο Γυμναστικός θα κατέβει πάνοπλος με τον Δημήτρη Χατζηηλιάδη να σημειώνει: «Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς, γιατί η εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά ήταν αυτή που μας πείραξε περισσότερο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θέλουμε τους βαθμούς για να σιγουρέψουμε τη θέση μας στην πρώτη οκτάδα και στα πλέι οφ».

ΠΑΟΚ – Ηρακλής
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς για τον ΠΑΟΚ που μετρά 4 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια του, αλλά αντιμετωπίζει τον αήττητο και πρωτοπόρο Ηρακλή. «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που μπαίνει στο γήπεδο πάντα για τη νίκη και είναι το φαβορί. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά για να το πετύχουμε πρέπει να παίξουμε καλά σαν σύνολο και να σταματήσουμε τους ακραίους του Ηρακλή», είπε αρχικά ο Γιάννης Μέλκας και κατέληξε: «Η νίκη πέρα από μεγάλη ικανοποίηση, λογικά θα μας εξασφαλίσει και τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει και δεν είναι άλλος από την παρουσία μας στην 8άδα». Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ηρακλής δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον Σωτήρη Δρίκο πάντως να χαρακτηρίζει το ματς ντέρμπι και τον ΠΑΟΚ: «την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος λόγω αποτελεσμάτων και εμφανίσεων. Είναι μια ομάδα που παίζει καλά, παίζει σωστά και χωρίς λάθη και μέσα στο γήπεδο της είναι πάντα πολύ επικίνδυνη». Ο τεχνικός του Ηρακλή δεν θεωρεί ότι το αυριανό ματς παίζει κάποιο ρόλο εν όψει και της αναμέτρησης των δύο ομάδων στον προημιτελικό του Κυπέλλου αφού «το Κύπελλο αργεί ακόμη» ενώ ακόμη κι αν κερδίσει η ομάδα του δεν πιστεύει ότι «κλειδώνουμε την πρώτη θέση γιατί όλες οι ομάδες τώρα θα φορτσάρουν και κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό. Το θετικό όμως για μας είναι ότι ξέρουμε πως τα πάντα εξαρτώνται από την δική μας απόδοση».

Ολυμπιακός – Άρης
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (Μακάμπι, Παμβοχαϊκός), ο Άρης από το καλύτερο του σερί στην Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 καθώς μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά κι οι δύο ομάδες έχουν αρκετά προβλήματα. Οι Χιμένες (μέση), Κουζούνης (μέση), Νοβότνι (γάμπα) είναι αμφίβολοι κι ο Γιάννης Καλμαζίδης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή ποιο σχήμα θα παρατάξει. «Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και κυρίως να έχουμε σταθερότητα στην απόδοση μας. Δεν είναι ότι παίξαμε άσχημα στα προηγούμενα ματς, απλά δεν πρέπει να είμαστε τόσο ευάλωτοι σε κάποια κομμάτια του αγώνα αν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς», δήλωσε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων.
Ο Άρης ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τους τραυματίες Κυριακίδη (τενοντίτιδα), Ζέλιτς (τράβηγμα) κι όπως σημείωσε ο Αινείας Τζελάτης: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, ωστόσο εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας κι ότι καταφέρουμε να πάρουμε καλό θα είναι. Προερχόμαστε από ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων, ωστόσο κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό».

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου
Τρεις σερί ήττες μετρά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που βρέθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, όπως και ο Φοίνικας που είχε το ρεπό του την περασμένη εβδομάδα.
«Με τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων τις προηγούμενες αγωνιστικές, το παιχνίδι με τον Φοίνικα είναι πολύ κρίσιμο βαθμολογικά, γιατί είναι ένα εντός έδρας ματς στο οποίο πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες. Έχουμε βατό πρόγραμμα στη συνέχεια, αλλά όταν υπεισέρχεται και το άγχος αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Φοίνικας είναι μια έμπειρη ομάδα, που δικαιολογημένα βρίσκεται ψηλά, ωστόσο περιμένω από την ομάδα μου να δείξει το καλό της πρόσωπο», τόνισε ο Γιάννης Ανδρεάδης ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε για αυτό το ματς τον Γιώργο Παπάζογλου (συμπληρώνει ακριβώς ένα γύρο από τότε που τέθηκε νοκ άουτ). Αντιθέτως στην αποστολή του Φοίνικα επιστρέφει μετά από καιρό ο Αντζέλικο Ντάνγκουμπιτς που δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ όπως δήλωσε ο Νίκος Νεόφυτος: «Στο μυαλό μας δεν υπάρχει καμία σκέψη για ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου. Σεβόμαστε τον Εθνικό που είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς ανεβαίνουμε στον Έβρο με στόχο το θετικό αποτέλεσμα». Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής
17.30, ΕΑΠ (Novasports3): ΕΑ Πατρών – ΠΑΟ Βαρθαλίτης, Μυλωνάκης
19.00, Ρέντη: Ολυμπιακός – Άρης, Μουλά, Ονόπας
19.00, Ζηρίνειο: Κηφισιά -Λαμία, Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.