"Νοοτροπία νικητή ο Τόμιτς, παράδειγμα ο Σπανούλης"

05/08/2018 • 22:35
Σρα ερυθρόλευκα ο Στράτος Περπέρογλου
  • shares
Δηλώσεις ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα έκανε ο Στράτος Περπέρογλου, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Μίλαν Τόμιτς, στον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και στα παραδοσιακά ντέρμπι σε Ελλάδα και Σερβία.

«Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα με σπουδαία παράδοση, ιστορία και μεγάλη μάζα οπαδών. Πάντα μου άρεσε να παίζω στο Βελιγράδι! Μίλησα με τον Μίλαν πριν υπογράψω αφού είχαμε συνεργαστεί στον Ολυμπιακό και διατηρούμε εξαιρετική σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω πως ήταν έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να γίνει πρώτος προπονητής. Δούλεψε με σπουδαίους προπονητές, έχει την εμπειρία και τη νοοτροπία νικητή. Ήταν η ώρα να κάνει το βήμα και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει σπουδαίος! Σίγουρα δεν είναι εύκολο να προβιβάζεσαι στη θέση του πρώτου προπονητή όμως είναι έτοιμος. Πρέπει κατ' αρχάς να δούμε την αγωνιστική φιλοσοφία του και τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι» δήλωσε αρχικά στο basketballsphere.com και πρόσθεσε: 

«Όλα έχουν να κάνουν με τη "χημεία" μεταξύ των παικτών, το πόσο καλά δουλεύουν μαζί και το αν βάζουν την ομάδα πάνω από το "εγώ". Ο Ολυμπιακός ήταν μια νεανική ομάδα, υπήρχε δίψα από όλους και επιθυμία να "χτίσουν" τις καριέρες τους. Υπήρχε επίσης ένας ηγέτης όπως ο Σπανούλης, ο οποίος είναι πάντα το παράδειγμα για το πώς πρέπει να δουλεύεις. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι επίσης ένα νεανικό σύνολο από παίκτες που θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Βλέπω ομοιότητες όμως όλα θα φανούν στο παρκέ...». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επικείμενα ντέρμπι με την Παρτίζαν και τις συγκρίσεις με τα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, λέγοντας: «Υπάρχουν λίγα γήπεδα στην Ευρώπη όπου μπορείς να ζήσεις αυτή την ατμόσφαιρα κι αυτά είναι στη Σερβία και την Ελλάδα. Χαίρομαι που θα το ζήσω ξανά» και κατέληξε: «Ο πρώτος προπονητής μου ήταν Σέρβος. Όλη η καριέρα μου είχε επιρροές από Σέρβους προπονητές. Θεωρώ ότι οι Σέρβοι και οι Έλληνες έχουν την ίδια νοοτροπία. Έμαθα πράγματα από όλους όσοι συνεργάστηκα μαζί και ήταν τιμή μου. Η σερβική σχολή ήταν η πιο επιτυχημένη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είμαι ευλογημένος που δούλεψα μαζί τους».
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/01/2019 • 07:04

Ευάλωτες άμυνες κρίνουν πολλά σε Ρώμη, Λεβερκούζεν και Λονδίνο

Κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να είναι η πρόβλεψη στις αναμετρήσεις του Ολύμπικο, του Λεβερκούζεν και του Λονδίνου εάν λάβουμε υπόψη τόσο τις επιθετικές ικανότητες των ομάδων όσο, κυρίως, τις ανασταλτικές τους αστάθειες.