Η Κέρκυρα δίνει εξετάσεις για Πολιτιστική Πρωτεύουσα


Την υποψηφιότητα της Κέρκυρας για τη διεκδίκηση της «Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, θα παρουσιάσουν, αύριο στην Αθήνα, ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και η εννεαμελής ομάδα εργασίας που το συνοδεύουν.

Η παρουσίαση θα γίνει σε ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της διαδικασίας προεπιλογής των υποψηφίων πόλεων που θα περάσουν στη δεύτερη και τελική φάση για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

«Διεκδικούμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, για να αναδείξουμε την πολιτιστική ζωή της πόλης μας, να την αναπτύξουμε και να την προωθήσουμε στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, η πόλη μας ενταγμένη ήδη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, έχει το ιστορικό φορτίο και μέγεθος για να επιλεγεί. Είναι βέβαια δύσκολο και φιλόδοξο σχέδιο. Όμως, επειδή το πιστεύουμε, σηκώνουμε την ηθική υποχρέωση να το αναδείξουμε, να το προβάλουμε, να το πετύχουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Η διαδικασία παρουσίασης των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει 30 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί ενώπιον Ευρωπαίων και Ελλήνων κριτών, ενώ στη συνέχεια οι κριτές θα υποβάλλουν ερωτήσεις. Στη αυριανή φάση της προεπιλογής που η παρουσίαση θα γίνει με αλφαβητική σειρά, με πρώτη την Κέρκυρα (Corfu), μετέχουν συνολικά 14 πόλεις της Ελλάδος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα και Σάμος, που φιλοδοξούν σε πέντε χρόνια από σήμερα να φιλοξενήσουν εκ μέρους της Ελλάδας τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Οι πόλεις που θα προεπιλεγούν, δε θα ξεπερνούν τις τέσσερις και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα, 26 Φεβρουαρίου 2016, στο υπουργείο Πολιτισμού. 
Η τελική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους με την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.