Αχ, αυτή η υπέροχη λέξη: Δεοντολογία! Και οι επιτροπές της…

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ που πρέπει να βιώνει τις "ιδανικότερες" ποδοσφαιρικές συνθήκες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποτελείται από πέντε μέλη και μία γραμματέα. Ενεργοποιήθηκε στα μέσα της σεζόν που ολοκληρώθηκε ύστερα από απαίτηση της επιτροπής επιτήρησης (FIFA & UEFA) για να εφαρμόσει τον Κώδικα Δεοντολογίας που είχε… ξεχαστεί επί εποχής Γκιρτζίκη και αποτέλεσε ένα από τα σημεία τριβής με τις διεθνείς αρχές για το πολυσυζητημένο Grexit. 

Κι όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε πληροφορηθεί για καμία από τις πιθανές υποθέσεις που απασχόλησαν (αν απασχόλησαν) την Επιτροπή Δεοντολογίας. Και αμφιβάλλω αν θα πληροφορηθούμε για κάποια. 

Όχι μόνο του Ραζβάν Λουτσέσκου που προσφάτως μας είπε για τα περί ναζιστικών φαινομένων στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει, όπως του Koriopolis, με την Λίγκα να αναμένει τις αποφάσεις της για τους Κομπότη, Μποροβήλο και Μπάκο που έχουν καταδικαστεί. 

Θυμίζω ότι οι αποφάσεις για όλους τους εμπλεκόμενους εκδόθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου. Σήμερα, 82 ημέρες μετά, η Λίγκα είναι ακόμα σε αναμονή της όποιας απόφασης της επιτροπής για τα μέλη της.

Μάλιστα επειδή βλέπει ότι τα πράγματα δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε είναι έτοιμη να προτείνει στην ΕΠΟ την μεταφορά από τον Κώδικα Δεοντολογίας και πάλι στον Πειθαρχικό Κώδικα των ποινών που σχετίζονται με τη δυσφήμιση των ποδοσφαιρικών αρχών και τις δυσμενείς δηλώσεις με σκοπό οι υποθέσεις να εκδικάζονται από τους αθλητικούς δικαστές!

Με άλλα λόγια επειδή η Επιτροπή Δεοντολογίας “πετάει αετό” κάποιες υποθέσεις θα πρέπει να ξαναγυρίσουν στις πειθαρχικές επιτροπές. 

Την ίδια στιγμή η ΕΠΟ σκέφτεται να συστήσει μια 5μελή (μάλλον) επιτροπή η οποία θα εισηγείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας θέματα με τα οποία πρέπει να απασχοληθεί! 

FIFA & UEFA λοιπόν, μας απειλούν διαρκώς με Grexit επειδή δεν εφαρμόζουμε το εναρμονισμένο καταστατικό τους, αλλά δεν πιέζουν προς την κατεύθυνση άμεσης ενεργοποίησης της επιτροπής και οι ίδιες. Και το αναφέρω γιατί υποτίθεται πως η επιτροπή επιτήρησής τους έχει τοποθετηθεί ακριβώς για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. 

Μήπως οι εκτός συνόρων έχουν κουραστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο; Μήπως αδιαφορούν; Μήπως δεν θέλουν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους; Ή μήπως βολεύονται με μια κατάσταση που εξασφαλίζει σε κάποια δικά τους παιδιά ένα πολύ γερό μεροκάματο σε εποχές κρίσης; 

Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες φίλαθλοι και οι Έλληνες παράγοντες βλέπουν προϊόντος του χρόνου ότι είτε με FIFA & UEFA, είτε με επιτήρηση ή όχι, κάποια πράγματα παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να κάνουν τα… δικά τους σε βάρος του αθλήματος που δυσκολεύεται να ξεπεράσει κάποιες ανίατες ασθένειές του. 

Οπότε μάλλον δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι τα κάθε είδους μνημόνια τα επιζητούμε μόνοι μας επειδή δεν μπορούμε να χωρίσουμε δύο γαϊδουριών άχυρα κι επειδή έχοντας το άλλοθι του ξένου παράγοντα πάνω από το κεφάλι μας κάνουμε ότι γουστάρουμε γιατί (ορισμένοι) τα έχουμε βρει μαζί του! 

ΥΓ Χρόνια πολλά στην Ελένη και τον Κωνσταντίνο, σε μια από τις πιο σημαντικές γιορτές, καθώς επί ημερών του αυτοκράτορα καθιερώθηκε η ανεξιθρησκεία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.