Παπανικολάου: «Μαθαίνουμε από τα λάθη»

Καλύτερος θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο μέλλον, υπογράμμισε ο Κώστας Παπανικολάου.

Καλύτερος θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο μέλλον, υπογράμμισε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε πως η ήττα από τη Γαλατασαράι έγινε μάθημα για την ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στην εμφάνιση των Πειραιωτών επί της Εφές στην τρίτη αγωνιστική του Top 16 της Euroleague. Ο Παπανικολάου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά:

Για τον Κώστα Σλούκα: «Ο Κώστας έχει αποδείξει το πόσο καλός παίκτης είναι. Εγώ που τον ξέρω προσωπικά ξέρω τι μπορεί να κάνει και πόσο μπορεί να αποδώσει. Είναι έτοιμος να δώσει το καλύτερο για την ομάδα κάθε φορά. Γνωριζόμαστε πλέον σχεδόν 7 χρόνια από τις εθνικές και τα τελευταία τρία είμαστε στον Ολυμπιακό, εκτός από μία χρονιά που πήγε δανεικός στον Άρη. Το τρίποντο που έβαλε στην Γαλατά το χάρηκα απίστευτα όπως και την χθεσινή του εμφάνιση,. Με τον Κώστα, τον Κατσίβελη, και τον Μάντζαρη είμαστε πολλά χρόνια μαζί για να ζηλέψει ο ένας τον άλλον».

Για το στοιχείο που ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα κρατάμε το ΣΕΦ αλώβητο. Δεν έχουμε κάνει καμία ήττα, εκτός από την ΤΣΣΚΑ. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνει τα παιχνίδια μέσα στην έδρα σου. Πήραμε μία πολύ αξιόλογη διαφορά για την συνέχεια. Στο 4ο 10λεπτο η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πήρε μία διαφορά 18 πόντων».

Για το νεανικό ρόστερ: «Αν δείτε το ρόστερ είμαστε πάρα πολλά νέα παιδιά, με μικρή εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Αυτό που λέμε από την αρχή της χρονιάς είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι μία νέα εμπειρία για να προσαρμοστούμε. Κάθε λάθος που κάνουμε μας βοηθάει για την συνέχεια. Το παιχνίδι με την Γαλατά είναι ένα μεγάλο μάθημα, γιατί ήτα ένα παιχνίδι που μας το έδιναν και δεν το παίρναμε».

Για την συνέχεια της Ευρωλίγκα: «Όταν παίζουμε δυνατή άμυνα τα πάντα πάνε καλά. Η Ευρωλίγκα κακά τα ψέματα είναι μία διοργάνωση με πολύ έμπειρες και δυνατές ομάδες και για να πας εκεί που θες πρέπει να παίξεις άμυνα. Όλες οι μεγάλες ομάδες προχωράνε μέσα από την άμυνα τους και όχι από την επίθεση. Και ο Βασίλης και τα άλλα έμπειρα παιδιά μας το έχουν εξηγήσει. Πρέπει να έχουμε την συγκέντρωση μας 40 λεπτά και να παίζουμε άμυνα 40 λεπτά».

Για την αλλαγή που έκανε στο σύστημα της η Εφές: «Η ομάδα δεν έδειξε 100% προετοιμασμένη, κωλύσαμε λίγο, αλλά για το 2ο παιχνίδι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Το πιο θετικό που έχει αποκομίσει ο Ολυμπιακός από αυτή την χρονιά είναι η εμπειρία που λαμβάνουν οι νέοι παίκτες, γιατί έχουμε πολλούς. Αν όλοι αυτοί οι παίκτες μείνουν στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια τότε θα έχουμε έναν καλό κορμό και να καταφέρουμε αυτό που υστερεί ο Ολυμπιακός και να φέρουμε ένα πρωτάθλημα στον Πειραιά».

Για την προσωπική του απόδοση: «Ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκομαι, ξέρω ότι υστερώ στην ντρίμπλα και το σουτ. Δεν εθελοτυφλώ. Αυτή την στιγμή σκέφτομαι τι ζητάει ο προπονητής μου από εμένα και τι θέλει η ομάδα μου από εμένα και όχι το πώς θα φανεί ο Κώστας. Ο κόσμος δυστυχώς δεν κοιτάει το ποιος θα κάνει την βρώμικη δουλειά, αλλά το ποιος θα βάλει 20 πόντους. Αλλά δεν με απασχολεί αυτό. Δουλειά μου δεν είναι ν’ ακούω τι λέει ο κόσμος, αλλά τι θέλει ο προπονητής. Δουλειά μου είναι να κερδίσει η ομάδα, γιατί κακά τα ψέματα όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί αποτυγχάνουμε».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει συνηθίσει τους φιλάθλους του να κερδίζει τα πρωταθλήματα κυρίως από το ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα από το 1997 και δεν είναι κακό να στηρίζεις την ομάδα σου όταν τον έχεις ανάγκη. Ήρθε σε παιχνίδια που τον είχαμε ανάγκη και ελπίζω να είναι πιο συχνά μαζί μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.