Πρόκριση Εργοτέλη, “σφαλιάρα” σε Άρη

Τεράστια έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Εργοτέλη να κερδίζει 3-2 τον Άρη στο Παγκρήτιο και να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Από το 3-0 γύρισαν οι «κίτρινοι» που άγγιξαν την πρόκριση στο 88’ όμως ο Κατσιμήτρος είχε αντίθετη άποψη.

Τεράστια έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Εργοτέλη να κερδίζει 3-2 τον Άρη στο Παγκρήτιο και να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Από το 3-0 γύρισαν οι «κίτρινοι» που άγγιξαν την πρόκριση στο 88’ όμως ο Κατσιμήτρος είχε αντίθετη άποψη. 

Νωχελικός ο Άρης, ο οποίος άργησε να μπει στο ματς, έδωσε δικαιώματα στους επικίνδυνους και ταλαντούχους επιθετικούς του Εργοτέλη και το πλήρωσε ακριβά καθώς δεν μπόρεσε να αποφύγει το κάζο του αποκλεισμού. 

Tα πλάνα των προπονητών: 

Mε 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Νίκι Παπαβασιλείου τον Εργοτέλη. Κάτω από τα δοκάρια τον Κατσιμήτρο, στην άμυνα τους Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιο και Τσέλιο, στην μεσαία γραμμή τους Μπουρσέλη, Μπρους, Κατσούρι και στην επίθεση τους Έφορντ – Ιατρούδη.

Ο Σάββας Παντελίδης έβαλε για πρώτη φορά βασικό τον Καντιμοίρη, στην άμυνα τους Τζανακάκη και Μενέντεθ στα δύο άκρα και τους Μάβραϊ-Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. 
Στη μεσαία γραμμή, αμυντικά χαφ οι Μπάσα και Ματίγια, με τον Μαρτίνες και τον Γκάμα στα δύο άκρα και τον Ντιγκινί πίσω από τον Γιουνές.

Έξυπνα το προβάδισμα και την πρόκριση οι γηπεδούχοι
Ο Εργοτέλης δεν είχε να χάσει τίποτα και κοίταξε κατάματα τον Άρη. Με σφικτή αμυντική γραμμή και αντεπιθέσεις δημιούργησε προβλήματα στους «κίτρινους». Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κατσούρι δεν πρόλαβε το γύρισμα του Κοζορώνη για να απαντήσει ο Άσρης στο 17’ με τον μακρινό σουτ του Μπάσα από 35 μέτρα για να διώξει σε κόρνερ ο Κατσιμήτρος, όπως και το σουτ του Μαρτίνες στο 21’.

Φάουλ του Ματίγια στο 33’, μπλόκαρε σταθερά ο Κατσιμήτρος, για να έρθει το 44ο λεπτό και μια φάση διαρκείας στην εστία του Άρη. Πρώτο σουτ του Τσέλιου, μετά από γύρισμα του Έφορντ, ο Καντιμοίρης έδιωξε πάνω στον Μπουρσέλη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με το οποίο έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο. 

Ξέχασε την άμυνα και το πλήρωσε
Ο Άρης βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο να πιέσει για την γρήγορη ισοφάριση. Παραμέλησε εντελώς την άμυνά του όμως και το πλήρωσε δεχόμενος δύο γκολ σε δύο λεπτά. Στο 50’ μετά από εκπληκτική κάθετη του Μπουρσέλη, ο Έφορντ μπήκε στην περιοχή γύρισε ωραία στον Ιατρούδη, ο οποίος μόνος του έκανε με πλασέ το 2-0.

Στο 52’, οι αμυντικοί του Άρη είχαν βγει όλοι μπροστά και ο Έφορντ φεύγοντας πίσω από το κέντρο σε κάθετη του Ιατρούδη, βρέθηκε απέναντι από τον Καντιμοίρη και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-0.
Ο Άρης μείωσε σε 3-1 με τον Ντιγκινί, ο οποίος δέχθηκε την μπαλιά από τον Ματίγια και με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα νίκησε τον Κατσιμήτρο. 

Στο 72’, ο Άρης κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κοζορώνη μετά από σέντρα του Γιουνές. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιγκινί, με τον Γάλλο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να βάζει ξανά τους «κίτρινους» στο παιχνίδι της πρόκρισης. 

Ο Ντιγκινι άγγιξε το χατ-τρικ στο 88’, όμως το σουτ που έκανε αποκρούστηκε από τον Κατσιμήτρο, ο οποίος στη συνέχεια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. 

88′ Απίθανη επέμβαση του Κατσιμήτρου, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Ντιγκινί και στην συνέχεια ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις: 
Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69’ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (83’ Μαζουλουξής), Έφορντ, Κατσούρι.
Άρης (Παντελίδης): Καντιμοίρης, Μπάσα (53′ Σιώπης), Ντιγκινί, Μαρτίνες (46’ Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Βέλεθ (39’ Δεληζήσης), Μάβραϊ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.