«Kursk»: Κόλιν Φερθ και Μαξ Φον Σίντοφ καταδύονται με το υποβρύχιο του Τόμας Βίντερμπεργκ

Δύο χρόνια μετά το «Κοινόβιο», ο Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Kursk: Η Τελευταία Αποστολή», η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στο βιβλίο «A Time to Die: The Untold Story of the Kursk Tragedy» του δημοσιογράφου, Ρόμπερτ Μουρ. Ο καταξιωμένος Δανός σκηνοθέτης έχει στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών, εκ των οποίων ξεχωρίζουν, ο Ματίας Σένερτς, ο Κόλιν...

Δύο χρόνια μετά το «Κοινόβιο», ο Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Kursk: Η Τελευταία Αποστολή», η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στο βιβλίο «A Time to Die: The Untold Story of the Kursk Tragedy» του δημοσιογράφου, Ρόμπερτ Μουρ. Ο καταξιωμένος Δανός σκηνοθέτης έχει στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών, εκ των οποίων ξεχωρίζουν, ο Ματίας Σένερτς, ο Κόλιν Φερθ, η Λέα Σεϊντού και ο σπουδαίος Μαξ Φον Σίντοφ. Το μουσικό σκορ υπογράφει ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ.

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ, συνιδρυτής της κίνησης “Δόγμα 95” και σκηνοθέτης διακριμένων ταινιών όπως η «Οικογενειακή Γιορτή» και το «Κυνήγι», συνήθως κάνει ταινίες με δική του πρωτοβουλία και δικό του σενάριο:

«Αυτή τη φορά ήταν μια πρόσκληση από τον πρωταγωνιστή Ματίας Σένερτς, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί παλιότερα και μου ζήτησε να διαβάσω το σενάριο. Το σενάριο ήταν εξαιρετικό και αντηχούσε έναν παγκόσμιο συναγερμό για τον χρόνο που τελειώνει. Η ταινία φυσικά έχει στοιχεία πολιτικής και μια τρυφερή ερωτική ιστορία αλλά κυρίως είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τον χρόνο που τελειώνει. Η γενναιότητα που είχαν οι συγκεκριμένοι άντρες να πουν “αντίο” ήταν το στοιχείο που δεν άφησε χώρο σε καμία αμφιβολία για εμένα. Την αλήθεια της ιστορίας δεν την γνωρίζει κανείς αφού όλοι έχασαν τη ζωή τους. Εμείς κληθήκαμε να εμπλουτίσουμε την ιστορία όπως κάναμε, για παράδειγμα, στην ιστορία του βασικού χαρακτήρα. Ο πραγματικός δεν είχε παιδιά, στην ταινία όμως έχει ένα παιδί γιατί θέλαμε να αντιπροσωπεύει όλους τους άντρες του Kursk και τα 71 παιδιά που έμειναν πίσω.»

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.