Κατσαβάκης: “Πρωτόγνωρες οι εμπειρίες”

Η κούραση και οι τραυματισμοί είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι της Δόξας αυτή την στιγμή στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία, όπως τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η κούραση και οι τραυματισμοί είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι της Δόξας αυτή την στιγμή στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία, όπως τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Για την επιλογή του να αναλάβει τη Δόξα:
«Η Δόξα σαν όνομα έλκει πάντα και άσχετα αν βρισκόταν σε αυτή τη βαθμολογική θέση ήταν μία πρόκληση και αφού μιλήσαμε με τον κύριο Σάμιο καταλήξαμε ότι μπορούμε να χτίσουμε μία ομάδα για το μέλλον, παρά την οποιαδήποτε κατάληξη έχει η φετινή περίοδος.

Από τα δικά μου πρότυπα, όταν ξεκίνησα το 1964 την καριέρα μου στον Πανσερραϊκό, άπαντες μιλούσαν για τη μεγάλη ομάδα της Δόξας. Είχα την ευτυχία να δω τον τεράστιο παίκτη, τον Τάκη Λουκανίδη στο τέλος της καριέρας του όταν έπαιζε στον Άρη και εγώ στον Πανσερραϊκό».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας:
«Ξεκινώντας κανένας δεν μας αφαιρούσε το δικαίωμα να παλέψουμε για κάτι. Είπαμε ότι μέσα στο πρωτάθλημα θα φανεί αν τα ποσοστά για παραμονή ή θα μεγαλώσουν ή θα μειωθούν. Μέχρι στιγμής μοιάζει να αυξάνονται. Εάν θέλει κι ο Θεός, θα μπορέσουμε να παραμείνουμε. Οι κυριότεροι αντίπαλοι μέχρι στιγμής είναι η κούραση και οι τραυματισμοί. Εάν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά, τότε θα έχουμε ελπίδες.

Δεν έχουμε και την έδρα μας, γιατί παίζουμε στη Θεσσαλονίκη. Εάν είχαμε την έδρα μας, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Πάντως και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης , ήταν η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, αν συνυπολογίσουμε και την οικονομική κρίση, τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον κόσμο».

Για τη διαχείριση του υλικού:
«Για εμάς είναι πρωτόγνωρες οι εμπειρίες. Για το λόγο αυτό έχουμε επιστήμονες στην ομάδα και μας συμβουλεύουν για να κάνουμε καλή διαχείριση του υλικού προκειμένου να βγάλουμε τους 12 αγώνες σε δύο μήνες.

Δεν έχουμε και πολλές επιλογές με παιδιά έτοιμα και για το λόγο αυτό προσπαθούμε με ότι έχουμε. Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε συγκεκριμένα κομμάτια του ματς και έτσι μπορούμε να έχουμε αρμονία στο παιχνίδι μας. Μέσα από την τεχνολογία, γιατί προπονήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μόνο όμως άμυνα με καταστροφικό τρόπο, δεν πας πουθενά. Είμαστε πίσω στο ομαδικό κομμάτι, ενώ δεν υπάρχουν και οι παίκτες αυτή τη στιγμή στη Δόξα, που θα πάρουν την μπάλα και θα την βάλουν μόνοι τους στα δίχτυα. Προσπαθούμε με τα παιδιά να βελτιώσουμε και τις στατικές φάσεις, ένα κομμάτι που μπορεί να δουλευτεί χωρίς να υπάρξει δαπάνη δυνάμεων στην προπόνηση. Ήρθαν και κάποια παιδιά και ενισχύθηκε το ρόστερ και εάν δεν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς και κάρτες θα τα καταφέρουμε».

Για τους Έλληνες προπονητές και για το αν ο ίδιος είχε προτάσεις για να δουλέψει σε μεγάλη ομάδα:
«Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες προπονητές. Στη δική μου περίπτωση, ίσως και να φταίω κι εγώ, ίσως και οι συγκυρίες. Αν κοιτάξουμε όμως και πίσω, ίσως να μην είχα κάνει και τίποτα και να ήμουν ακόμα σε τοπικό επίπεδο.

Αισθανόμουν αρκετά ικανός για να πάω σε μεγάλη ομάδα και νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι στο μέλλον. Επίσημη πρόταση δεν υπήρχε, υπήρχαν κάποιες τρίτες κουβέντες όταν ήμουν στον Πανιώνιο και κάναμε πολύ καλή πορεία, αλλά δεν προχώρησε το θέμα. Η κουβέντα πάντως δεν έγινε με επίσημο τρόπο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.