MotoGP Grand Prix Γαλλίας: Η Michelin… παίζει στην έδρα της

Η Michelin κάνει το συντομότερο ταξίδι της για την σεζόν του 2018 σε αυτόν τον αγώνα καθώς επιστρέφει στη Γαλλία.

Η Michelin κάνει το συντομότερο ταξίδι της για την σεζόν του 2018 σε αυτόν τον αγώνα καθώς επιστρέφει στη Γαλλία. Περνώντας από το Loire Valley θα βρεθεί στο Le Mans για τον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του MotoGP και τον αγώνα του HJC Helmets Grand Prix de France.
 
Το Le Mans είναι μία από τις πιο διάσημες πίστες στον κόσμο, έχοντας μία ιστορία που ξεκινάει από το 1920, όταν το Circuit de la Sarthe χρησιμοποιούνταν αρχικά για τους αγώνες αυτοκινήτων. Λόγω, όμως, της ξεχωριστής σχεδίασής του άρχισε να φιλοξενεί και αγώνες MotoGP, ξεκινώντας από την πίστα Le Mans Bugatti Grand Prix Circuit, που άνοιξε τις πόρτες της το 1965. Περιλαμβάνει τμήματα της πίστας που χρησιμοποιούνται για τον αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans με το μήκος της να φθάνει τα 4.185 μ. και τα κλειστά της κομμάτια να περιέχουν εννέα δεξιές και πέντε αριστερές στροφές. Αρκετές από τις τελευταίες είναι στροφές που χρειάζεται να στρίψουν οι αναβάτες  με πρώτη ταχύτητα, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιβράδυνση και δυνατή επιτάχυνση στην έξοδο. Όλα αυτά την χαρακτηρίζουν ως μία πίστα τύπου stop & go, με λιγότερες απαιτήσεις όσον αφορά τα ελαστικά. 
 
Η Michelin πάει στον αγώνα της Γαλλίας με τονισμένο το ηθικό της έπειτα από τις καλές επιδόσεις των ελαστικών της στις τρεις πίστες με καινούρια άσφαλτο. Η καινούρια άσφαλτος ήταν το πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει πέρυσι στο Le Man, παρόλα αυτά οι δοκιμές που είχαν διεξαχθεί πριν από τον αγώνα σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή γκάμα των ελαστικών που είχε διαθέσιμα, επέτρεψαν στη Michelin να σημειώσει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου, καθώς επίσης και ταχύτερο χρόνο στη συνολική διάρκεια του αγώνα, ένα στόχο που έχει θέσει και φέτος. Για τη Γαλλική πίστα θα είναι διαθέσιμα τα Michelin Power Slick ελαστικά με μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό, τα οποία θα είναι όλα συμμετρικής σχεδίασης, ενώ για τον πίσω θα είναι διαθέσιμα τα ίδια μείγματα γομών σε ασύμμετρη σχεδίαση, δηλαδή θα έχουν σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος λόγω των αντίστοιχων απαιτήσεων. 
 
Η πίστα του Le Mans βρίσκεται στο Sarthe στην περιοχή Pays de la Loire σε απόσταση περίπου 200χλμ. νοτιοδυτικά από το Παρίσι. Η πίστα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και αναμένεται να την επισκεφτούν πολλοί θεατές και φέτος. Λόγω της περιοχής που βρίσκεται, οι βρόχινες καιρικές συνθήκες είναι αρκετά πιθανές. Για να ανταπεξέλθουν οι οδηγοί σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι διαθέσιμη η γκάμα Michelin Power Rain σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για εμπρός και πίσω, όπου τα τελευταία θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με πιο σκληρό μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος. 
 
Για τη Michelin οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Μαΐου με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου και τα αποτελέσματα αυτών θα καθορίσουν τη σειρά των αναβατών για τον αγώνα των 27 γύρων της Κυριακής – όπου το Le Mans είναι ένας από τους αγώνες που του μειώθηκε η συνολική διάρκεια κατά ένα γύρο αυτή τη χρονιά. Η έναρξη του αγώνα είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 20 Μαΐου. 
 
Πιέρο Ταραμάζο – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager: 
«Έπειτα από τους τρεις τελευταίους αγώνες που έπρεπε να προετοιμαστούμε για τις πίστες που έφεραν  ολοκαίνουργιο ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα, είναι ωραίο να επιστρέφεις σε μία πίστα όπου έχεις γνώση του τι θα αντιμετωπίσεις και μεγάλη αγωνιστική εμπειρία.  Το Le Mans ασφαλτοστρώθηκε πέρυσι και καταφέραμε να διεξάγουμε κάποιες δοκιμές πριν από τον αγώνα κι αυτό βοήθησε στο να έχουμε περισσότερα δεδομένα. Κατά συνέπεια είχαμε έναν επιτυχημένο αγώνα, οι επιδόσεις των ελαστικών ήταν καλές και καταρρίψαμε δύο ρεκόρ. Έχουμε τον ίδιο στόχο και φέτος, μιας και είναι πολύ σημαντικό για τη Michelin να εμφανίσει εξαιρετικές επιδόσεις μπροστά στο Γαλλικό κοινό, καθώς επίσης και στους υπαλλήλους της εταιρείας. Η πίστα του Le Mans δεν ζητάει πολλά από τις επιδόσεις των ελαστικών, ωστόσο χρειάζεται ένα ελαστικό που θα παρέχει καλό έλεγχο και ευστάθεια κάτω από την έντονη επιβράδυνση και καλή κατευθυντικότητα κατά την έξοδο από τις αργές στροφές, για να μπορούν οι οδηγοί να βάλουν την ισχύ στην άσφαλτο. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτές τις συνθήκες και έτσι έχουμε τη γκάμα των ελαστικών που απαιτούν αυτοί οι παράγοντες».  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.