Στην κορυφή της Γ΄κατηγορίας Γερμανίας η Κολωνία με τον Παπαδημητρίου

Στον χώρο του αθλητισμού η Κολωνία είναι γνωστή περισσότερο για τη διαχρονικά δυνατή ποδοσφαιρική ομάδα της, όμως καλλιεργεί με επιτυχία κι άλλα σπορ.

Στον χώρο του αθλητισμού η Κολωνία είναι γνωστή περισσότερο για τη διαχρονικά δυνατή ποδοσφαιρική ομάδα της, όμως καλλιεργεί με επιτυχία κι άλλα σπορ. Ένα από αυτά είναι και η επιτραπέζια αντισφαίριση, μάλιστα για τη φετινή θαυμάσια πορεία του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Γ΄γερμανικής κατηγορίας είναι βασικός υπεύθυνος ένας Έλληνας αθλητής: Ο διεθνής Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος φοράει από τον Σεπτέμβριο τη φανέλα της FC Koln και με εξαιρετικές εμφανίσεις οδηγεί την ομάδα προς την άνοδο!
 
Το γερμανικό κλαμπ μετέχει στο πρωτάθλημα της δυτικής περιφέρειας στη λεγόμενη Regional. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 11 ομάδες και προάγεται μόνο η πρωταθλήτρια. Έχει συμπληρωθεί πια ένας σημαντικός αριθμός αγώνων και με πρωτοστάτη τον δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών το 2010 η Κολωνία έχει δείξει ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την πρωτιά και το εισιτήριο για τη Β΄κατηγορία Ύστερα από 13 αγώνες είναι στην κορυφή με 25 βαθμούς και χωρίς ήττα (σ.σ. έχει δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία), ενώ σε ατομικό επίπεδο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει φτάσει στο τέλειο με 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!
 
Την περασμένη Κυριακή η Κολωνία επιβλήθηκε εντός έδρας της Χολτσμπίτγκεν με 9-3. Ο τέως αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα σημείωσε δύο νίκες στο απλό απέναντι στους Άξελ Φίσερ και Πέτκο Γκαμπρόβσκι, ενώ στο διπλό ο ίδιος και ο Τσέχος συμπαίκτης του Φράντισεκ Πλάτσεκ γνώρισαν την ήττα από τους δύο προαναφερόμενους αθλητές. Στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος ο Παπαδημητρίου έπαιζε στις θέσεις 3-4 της ομάδας του, αλλά χάρη στη θαυμάσια αγωνιστική του φόρμα από την έναρξη του 2ου γύρου τοποθετείται σταθερά στη θέση 1. Στο διπλό ο απολογισμός του είναι έξι νίκες και τέσσερις ήττες. Την προσεχή Κυριακή η Κολωνία δίνει στην έδρα της το κρίσιμο ντέρμπι κορυφής με τη Μπρακβέντε, η οποία είναι στη 2η θέση με 23 βαθμούς.

Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Παπαδημητρίου στη Γερμανία ύστερα από την παρουσία του στη Μπουντεσλίγκα 2, κατά την πενταετία 2003-2008, πρώτα με τη Ραμστάιν και στη συνέχεια με τη Φορτούνα Πασάου. Εκτός από τον Πλάτσεκ, συμπαίκτες του στη βασική ομάδα της Κολωνίας είναι οι Γερμανοί Γιόσεν Λανγκ, Μάρκους Στάινφελντ, Ντένις Μορταζάβι, Σάσα Νιμτζ και Φίλιπ Γκάρτνερ.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Έλληνας διεθνής ολοκλήρωσε χτες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Είχε την ειδικότητα του διαβιβαστή πεζικού και πήρε τα απολυτήριό του από τον Α.Σ.Α.Ε.Δ.
 
* Η κακοκαιρία οδήγησε σε αναβολή αγώνων στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις για τη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας σε άνδρες και γυναίκες, που επρόκειτο να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκαν εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών (στις περιοχές υπάρχει χιόνι και πάγος).
 
* Στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης για αθλητές/τριες κάτω των 21 ετών, που με μικρή καθυστέρηση εξέδωσε η I.T.T.F., οι νέες θέσεις των Ελλήνων διεθνών είναι: Ο Γιώργος Φραγκούλης μετακινήθηκε στο νούμερο 224 (από 219), ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 382 (από 377), ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 406 (από 402), ο Γιάννης Παπαδάκης στο 469 (από 467), ο Γιώργος Νταλιάνης στο 711 (από 706), ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 749 (από 745), ο Ανδρέας Τσόπελας στο 873 (από 872) και η Κατερίνα Τόλιου στο 304 (από 302).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.