Έσπασε την παράδοση (video)

Με δύο γκολ του Πέτρου Γιακουμάκη και παίζοντας για 80 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Με δύο γκολ του Πέτρου Γιακουμάκη και παίζοντας για 80 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, αλλά και δεύτερη γενικότερα στην ιστορία της στη συγκεκριμένη έδρα, η ομάδα της Βοιωτίας «έπιασε» τον Παναιτωλικό στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Οι «κυανέρυθροι» από την άλλη γνώρισαν την όγδοη φετινή τους ήττα και σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα, υποχώρησαν στην πέμπτη θέση της Σούπερ Λιγκ.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Ουζουνίδη, ο Διούδης ήταν στο τέρμα, με τους Βλάχο (δεξιά), Τασουλή μπακ και στόπερ τους Κόρμπο, Ρισβάνη. Σιώπης, Τζανδάρης ήταν το δίδυμο στον άξονα με τον Μπακασέτα μπροστά τους, τους Καραμάνο, Μασούρα στις πτέρυγες και προωθημένο τον Ανσαριφάρντ.

Παρόμοια διάταξη και από τον Μάντζιο, με τον Βερέμκο στην εστία και τους Μουλόπουλο, Τριποτσέρη, Γιάχιτς, Μανωλά από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Μαχαμάτ, Στάθης ήταν οι δύο αμ υντικοί χαφ και οι Μίνγκας, Γιακουμάκης, Ατζαγκούν συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Μάντζιο, ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ και αποβολή
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ματς «τελείωσε» ουσιαστικά πριν συμπληρωθεί καλά-καλά ένα τέταρτο της ώρας. Ο Γιακουμάκης στο 5′ μετά από ασίστ του Μάντζιου άνοιξε το σκορ με σουτ στην κίνηση από κοντινή απόσταση, ενώ στο 13′ ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Ανσαριφάρντ χτύπησε με τις τάπες ψηλά στο πόδι τον Μουλόπουλο και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη.

Κι όμως για τα επόμενα 30 λεπτά οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν τουλάχιστον δυο φορές κοντά στην ισοφάριση. Στο 23′ ο Τζανδάρης σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 28′ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-1, αλλά ο Μασούρας από τη μικρή πέριοχή κατάφερε να σουτάρει πάνω στον Βερέμκο, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα και μετά το δεύτερο πλην όμως αδύναμο σουτ του Μπακασέτα που ακολούθησε.

«Δώρο» από τον Κόρμπο
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που σκόραρε ξανά. Μετά από κακό γύρισμα του Κόρμπου στον Διούδη στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Γιακουμάκης τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και μπήκε μαζί της στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του. Αυτή τη φορά το ματς είχε «τελειώσει».

Κι αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Με την έναρξή του ο Λεβαδειακός έδειξε ότι είναι η ομάδα που έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Πανιώνιος άρχισε να αποθαρρύνεται.

Αφού δεν μπήκε κι αυτό…
Ο Καραμάνος με ωραίο σουτ στο 59′ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Βερέμκο κι αφού οι «κυανέρυθροι» δε μείωσαν ούτε τότε, δεν το κατάφεραν ποτέ. Τα επόμενα λεπτά έμοιαζαν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ουζουνίδη να ενιοσχύει την επίθεση της ομάδας του, βάζοντας τους Χαλκιαδάκη, Μπαργκάν, αλλά τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη.

Ο Ατζαγκούν στο 73′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν το πλασέ του από το όριο της περιοχής με τον Διούδη εκτός θέσης, δε βρήκε στόχο.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Κόρμπος, Ρισβάνης, Τασουλής (77’ Μπαργκάν), Τζανδάρης (64’ Χαλκιαδάκης), Σιώπης, Καραμάνος, Μπακασέτας, Μασούρας (60’ Καθάριος), Ανσαριφάρντ

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μανωλάς, Στάθης (90’+3′ Παππάς), Μαχαμάτ, Μίνγκας (77’ Τόπι), Ατζαγκούν, Γιακουμάκης (87′ Μπεν), Μάντζιος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.