Δημοψήφισμα το 2014 για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

«Συμφωνείτε ότι η Σκοτία πρέπει να είναι ανεξάρτητη χώρα;» πρόκειται να είναι το «σύντομο, σαφές και καθαρό» ερώτημα όπως διευκρίνισε ο Σάλμοντ στο τοπικό Κοινοβούλιο.

«Συμφωνείτε ότι η Σκοτία πρέπει να είναι ανεξάρτητη χώρα;» πρόκειται να είναι το «σύντομο, σαφές και καθαρό» ερώτημα όπως διευκρίνισε ο Σάλμοντ στο τοπικό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση των πολιτών θα είναι η σημαντικότερη που θα έχουν λάβει τα τελευταία 300 χρόνια, δηλαδή για το διάστημα (και συγκεκριμένα από το 1707) η Σκοτία είναι τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό επιτάσσει μία εκλογή δίκαιη και διαφανή, είπε ο Σάλμοντ.

Επιπλέον θα διεξαχτεί και διαβούλευση για το αν οι ψηφοφόροι επιθυμούν να απαντήσουν και μία δεύτερη ερώτηση για το αν το Κοινοβούλιο (το Χόλιρουντ) πρέπει να έχει περισσότερες εξουσίες.
Στη διαβούλευση θα ερωτηθούν οι πολίτες για την διεξαγωγή της αναμέτρησης και τον έλεγχο της διαδικασίας.

Ο Σάλμοντ που εξελέγη με πρόγραμμα υπέρ της ακόμα ευρύτερης αυτονόμησης ή της ανεξαρτησίας τόνισε ότι το σκοτσέζικο έθνος έχει και τους φυσικούς πόρους και τους ανθρώπους και την κοινωνία με τα οποία θα μπορούσε να φτιάξει μία καλύτερη χώρα.

Έχει δε ταχτεί υπέρ της συμμετοχής ακόμα και των 16χρονων στο δημοψήφισμα παρόλο που δεν συμμερίζονται όλες οι παρατάξεις αυτήν την άποψη.
Η μελλοντική ανεξάρτητη Σκοτία -μέρος ενός «συνεταιρισμού ίσων» στην Κοινοπολιτεία, είπε ο Σάλμοντ- θα έχει ως κεφαλή του κράτους την βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.