Κρατάει τη νίκη και τους βαθμούς (vid)

Παίζοντας ακριβώς όσο χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Παίζοντας ακριβώς όσο χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο δικέφαλός χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του, πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης χάρις στο γκολ του Αθανασιάδη στο 10ο λεπτό του ματς.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο τριτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι( δυο για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο) του «δικεφάλου». 


Τα αρχικά πλάνα
Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό ακρο της αμυντικής γραμμής τον Λίνο στο δεξί, τον Έττο, και κεντρικό δίδυμο τους Μαλεζά και Κατσικά. Στη μεσαία γραμμή ο Λάζαρ είχε το ρόλο του αμυντικού χαφ με τον Φωτάκη και τον Ίβιτς μπροστά του σαν επιτελικά χαφ. Στο δεξί άκρο ήταν ο Σαλπιγγίδης, στο αριστερό ο Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Ακης Μάντζιος έχοντας πάρα πολλά προβλήματα παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1, με τον Σιδεράκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Πετκάκη στο δεξί και τους Σιόβα Κουλοχέρη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόβας με τον Όμο σε ρόλο αμυντικού χαφ, μπροστά τους ήταν ο Κούρντι σε ελεύθερο ρόλο, στο δεξί άκρο ο Αμπντουλάγιεφ, στο αριστερό ο Γουνδουλάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο νεαρός Σταυροθανασόπουλος.


Μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ και τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής με ανατροπή σε βάρος του Εργοτέλη, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Πανιώνιο των πολλών προβλημάτων με στόχο βέβαια να τριτώσει τις επιτυχίες του.
Ο Λάζλο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές του έψαχναν από το ξεκίνημα μια εύκολη και άνετη νίκη καθώς δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να καρδιοπαθήσουν όπως στο ματς με τον Εργοτέλη.
Οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψη τους στα καρέ των «κυανέρυθρων» να προηγηθούν και να διώξουν γρήγορα γρήγορα το άγχος.
Ήταν το 10ο λεπτό του παιχνιδιού όταν ο Λάζαρ με κάθετη έβγαλε στα αριστερά μόνο του τον Λίνο, ο Βραζιλιάνος σέντραρε στην περιοχή και ο Αθανασιάδης με “σκαστό” σουτ και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά την έστειλε στα δίχτυα του Σιδεράκη για το 1-0.
Με το γκολ που έψαχναν, να έχει έρθει οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν πιο ελεύθερα και στο 15′ έφτασαν πάρα πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όμως αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης αστόχησε στο τετ α τετ με τον Σιδεράκη ύστερα από την πολύ όμορφη πάσα του Λίνο.
Με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει πλήρως το ρυθμό έχοντας την κατοχή της μπάλας που έφτασε ακόμα και στο 61%, ο χρόνος κυλούσε και ο Πανιώνιος έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει. Αντίθετα ο δικέφαλος έψαχνε το δεύτερο γκολ και στο 28′ απείλησε με το δυνατό σουτ του Φωτάκη το οποίο έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ο Σιδεράκης.
Ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το δυνατό σουτ του Ρόμπερ στο 33ο λεπτό το οποίο έφυγε άουτ.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κυρίως στα πρώτα 20 λεπτά όπου ο Πανιώνιος ήθελε να πιέσει για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το πετύχει και βέβαια τον ΠΑΟΚ που πάγωνε τον ρυθμό καθώς τον ευνοούσαν οι συνθήκες αλλά και το σκορ.
Ο Μπόλονι βέβαια δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του και το έδειχνε με τις φωνές του αλλά και τις κινήσεις του στο παιχνίδι.


Ο Ρουμάνος θέλοντας να βάλει λίγη ζωντάνια και φρεσκάδα στην ομάδα έριξε στο ματς το Γιάννου αλλά και το 17χρονο Δημήτρη Πόποβιτς, πρώτο σκόρερ της ομάδας νέων του «δικεφάλου».
Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου στο 72ο λεπτό με τον Σιδεράκη να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Αθανασιάδη.
Ο Μάντζιος μην έχοντας άλλη επιλογή ρίσκαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλάζοντας το σύστημα του σε 4-4-2. Η εικόνα του Πανιώνιου βελτιώθηκε σε ότι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή όμως και πάλι δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Γλύκου.
Ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς ανεβαίνοντας στους 32, δυο πίσω από την ΑΕΚ που βρίσκεται στη τρίτη θέση με 34 μετά και την ισοπαλία στην Κρήτη.



Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 18η
Αγώνας: ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Γούκος, Ποντίκης


ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Έτο, Κατσικάς, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ, Ιβιτς, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ, Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Ομο, Ρόβας, Κουλοχέρης, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κουρντί, Πετκάκης, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ, Ρόκας






Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.