Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε

Εστω και με μεγάλη δυσκολία, η εθνική χάντμπολ των ανδρών επικράτησε 30-27 στη Λευκωσία της Κύπρου και διπλασίασε τις νίκες της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Εστω και με μεγάλη δυσκολία, η εθνική χάντμπολ των ανδρών επικράτησε 30-27 στη Λευκωσία της Κύπρου και διπλασίασε τις νίκες της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι στους μαχητικούς γηπεδούχους, αλλά στο τέλος κατάφερε να φτάσει στη νίκη και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο ματς με τη Βοσνία (11 και 15 Ιανουαρίου), που θα κρίνουν την πρόκριση στα πλέι-οφ του Ιουνίου.

Σε αντίθεση με το ματς της περασμένης Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη (31-13), η ελληνική ομάδα συνάντησε σθεναρή αντίσταση και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό της ξεκίνημα (15-9 στο 25΄). Η Κύπρος μείωσε 17-15 στο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα στο β΄ μέρος, προηγούμενη 23-21 στο 45΄. Στο φινάλε του αγώνα οι παίκτες του Γιώργου Κρανάκη βελτίωσαν την άμυνά τους και ανέτρεψαν την κατάσταση, φτάνοντας στη νίκη με 30-27. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Τζιμούρτος με οκτώ τέρματα, ενώ αρκετά καλά τα πήγε ο Γιώργος Γεωργιάδης, που πήρε τη θέση του Τσιλιμπάρη κάτω από τα δοκάρια.

Εκτός της κακής εμφάνισης, ο Γιώργος Κρανάκης προβληματίζεται και από τον τραυματισμό του Μπάμπη Ανανιάδη, που αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο με πρόβλημα στους προσαγωγούς. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο παίκτης της ΧΑΝΘ θα χάσει σίγουρα το ματς της Τετάρτης με τη Βοσνία στο Γκοράζντε και πολύ πιθανά και το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν αποθεραπευθεί έγκαιρα ο Γιώργος Χαλκίδης, με δεδομένη και την απουσία του Νίκου Κοκολοδημητράκη, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη θέση του πίβοτ.

Τα δεκάλεπτα: 6-7, 9-12, 15-17 (ημχ.), 20-18, 23-24, 27-30

Οι συνθέσεις:

ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Αρβανίτης): Νούνγκοβιτς, Κώστα, Οικονόμου, Στυλιανού, Ταρτίος, Κυπριανού, Ευσταθιάδης 5, Νικηφόρου 1, Δημοσθένους 5, Αργυρού 1, Χρυσάνθου 1, Σοφοκλέους 1, Α.Γεωργίου 2, Παπακυπριανού 10, Μιχαηλίδης 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Μεγαλοοικονόμου 2, Τζιμούρτος 8, Μαστορογιάννης 2, Ριγανάς 1, Ζαραβίνας 3, Σαμαράς 1, Μπαλωμένος 4, Ευαγγελίδης 3, Αλβανός 3, Παπαδόπουλος 3, Γεωργιάδης, Μάλλιος, Ανανιάδης, Τσάτσος, Πετρίδης.

Διαιτητές: Μπράνκα Μάριτς-Ζόριτσα Μάζιτς (Σερβία)

Δίλεπτα: 4-6

Πέναλτι: 3/3-2/2.

«Είχα επισημάνει ότι το παιχνίδι αυτό εγκυμονεί κινδύνους. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε, καθώς δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πολλά πράγματα, διότι ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα ματς με την Βοσνία που θα κρίνουν και την πρόκριση. Ικανοποιημένος δεν μπορώ να είμαι από την εμφάνιση, καθότι ήταν μία αγχωτική νίκη, αλλά κρατάμε τους δύο βαθμούς», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κρανάκης.

«Ξέραμε πως το σημερινό παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που δώσαμε στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι νόμιζαν ότι το ματς θα ήταν εύκολο και δεν δείξαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να συγκεντρωθούμε για τους δύο αγώνες που ακολουθούν κόντρα στην Βοσνία», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζιμούρτος.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της εθνικής Κύπρου, Γιάννης Αρβανίτης, υπογράμμισε: «Σε αυτό το επίπεδο ήμασταν και πριν δύο χρόνια, όταν αγωνιστήκαμε με Λευκορωσία, Ελβετία. Πίστευα στους παίκτες μου και ήξερα πως μπορούμε να κοντράρουμε το σημερινό παιχνίδι. Θέλουμε ακόμα δουλειά. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος γιατί χάσαμε, αλλά κρατάμε το γεγονός πως έχουμε πλέον ένα καλό επίπεδο».

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

ΑΓ.  ΤΕΡΜ.  Β.

Βοσνία      2   70-46  4 
ΕΛΛΑΔΑ      2   61-40  4
Κύπρος      3   59-101 0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.