Αναζητεί τη λύτρωση στη Ρωσία

Η Αργεντινή θα λάβει μέρος σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου για 17η φορά, διεκδικώντας το 3ο τρόπαιο της ιστορίας της. Με συμμετοχή σε 5 τελικούς και εκπληκτικό ρόστερ δε μπορεί παρά να λογίζεται ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή θα λάβει μέρος σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου για 17η φορά, διεκδικώντας το 3ο τρόπαιο της ιστορίας της. Με συμμετοχή σε 5 τελικούς και εκπληκτικό ρόστερ δε μπορεί παρά να λογίζεται ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Η πρώτη κατάκτηση ήρθε το 1978 εντός έδρας όταν η παρέα των πασαρέλα και Κέμπες (πρώτος σκόρερ με 6 γκολ τότε) επικράτησε με 3-2 της Ολλανδίας των Νέσκενς, Ρένσεμπρινκ και Άρι Χάαν.

Η δεύτερη όταν ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα, με άξιους συμπαραστάτες τους Μπουρουσάγκα και Βαλντάνο, οδήγησαν την Αργεντινή στον τίτλο με νίκη 3-2 απέναντι στη Γερμανία των Ματεόυς, Ρουμενίγκε και Μάγκατ! 

Στις 4 από τις τελευταίες 5 παρουσίες της η Αργεντινή έφτασε τουλάχιστον στα προημιτελικά, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης με 1-0 από την Γερμανία.

Η Αργεντινή μετρά τέσσερις χαμένους τελικούς στο Κόπα Αμέρικα μετά το 2004, ενώ ηττήθηκε και στους δύο τελευταίους που έδωσε το παρόν σε παγκόσμιο κύπελλο. Από τη Γερμανία το 2014 και το 1990!

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Λιονέλ Μέσι είναι όχι μόνο ο κορυφαίος της Αργεντινής, αλλά για πολλούς και ο καλύτερος παίκτης που έχει υπάρξει στο ποδόσφαιρο. Έχει φηφιστεί 5 φορές ως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, κατέκτησε σημαντικούς τίτλους με τη Μπαρσελόνα και μεγάλος στόχος του είναι η κατάκτηση του παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική ομάδα της χώρας του, αφού μοναδική του διάκριση με τη φανέλα της ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 
Ο 58χρονος Αργεντινός Χόρχε Σαμπάολι βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Αργεντινής. Οδήγησε την Χιλή στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2015 νικώντας στον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι την Αργεντινή. Ήταν στην κορυφαία τριάδα των προπονητών του κόσμου μαζί με Γκουαρντιόλα και Λουίς Ενρίκε εκείνη τη χρονιά και φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο κατακτώντας το παγκόσμιο κύπελλο με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

ΠΟΡΕΙΑ
Η Αργεντινή πήρε την 3η θέση στον προκριματικό όμιλο της Λατινικής Αμερικής, πίσω από Βραζιλία και Ουρουγουάη, ουσιαστικά όμως δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα μέχρι να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο. 

Μαζί με Παραγουάη και Βενεζουέλα πέτυχαν από 19 γκολ και είχαν τη δεύτερη χειρότερη επιθετική επίδοση στον όμιλο, ενώ με 16 γκολ παθητικό είχε την 2η καλύτερη άμυνα πίσω από τα 11 που δέχθηκε η Βραζιλία. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία πρόκρισης έπαιξε ο Λιονέλ Μέσι σημειώνοντας τα 7 από τα 19 γκολ της ομάδας.

Χαρακτηριστικοί για την δυσκολία πρόκρισης της παρέας του Μέσι είναι οι αριθμοί, καθώς νίκησαν σε 7 από τα 19 παιχνίδια της προκριματικής φάσης με τρείς μόνο από αυτές τις νίκες να είναι με διαφορά μεγαλύτερο του ενός γκολ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.