Εκτός φυλακής σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς


Δυόμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αποφυλακίζεται σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, μετά το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών για την αποφυλάκισή του, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης.

Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί για δύο πράξεις, τόσο για τη δολοφονία του 34χρόνου μουσικού, Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 όσο και για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Συνολικά το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και για τις δύο περιπτώσεις ήταν οι 30 μήνες.

Έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Γιώργος Ρουπακιάς θα παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη φύλαξη και θα μπορεί να πηγαίνει μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με αστυνομική συνοδεία τις ημέρες της δικασίμου. Επίσης δεν θα μπορεί να βγει εκτός της χώρας.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα πέρναγαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε όλοι εμείς εκεί 30 μήνες. Πώς αντέχουμε και πόσο ακόμα θα μας πάρει αυτό το πράγμα. Πρέπει κάποια στιγμή να σκύψουν το κεφάλι και να το δουν με σοβαρότητα. Να την δουν ότι είναι μία δίκη του αιώνα. Ότι δεν είναι μία απλή δίκη. Ο ίδιος είναι κατ' ομολογία δολοφόνος. Για ποιο λόγο βγαίνει, δεν μπορώ να καταλάβω. Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους. Πώς εδραιώθηκαν αυτοί οι νόμοι και υπάρχουν; Όταν είναι κατ' ομολογία δολοφόνος και θα βγει σε λίγο, για ποιο λόγο να βγει» είχε πει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, όταν έγινε γνωστή η αποφυλάκιση του Ρουπακιά.

Η κ. Φύσσα ζητάει με επιτακτικό τρόπο να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. «Να σκύψουν το κεφάλι τους, απλά να δούνε, οι αρμόδιοι αυτοί που έχουν σχέση με αυτά, ποιοι είναι, πάνω απ' όλα αυτό, να δώσουν άδειες, να μπορεί να συνεχιστεί η δίκη, δεν γίνεται να παραμείνει έτσι αυτό. Πρέπει να συνεχιστεί, τουλάχιστον τώρα, να κάνουν κάτι, δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, αλλά θα έπρεπε να το δουν λίγο διαφορετικά», τονίζει.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.