“Πήραν μίζες”, ισχυρίζεται ο Πεταλωτής

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Γ. Πεταλωτής.

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Γ. Πεταλωτής, υπενθυμίζοντας την απόφαση να κλείσει τις εργασίες της η Βουλή στις 9 Μαΐου του 2009, προκαλώντας πρακτικά την παραγραφή όλων των πιθανών αδικημάτων πολιτικών μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007.

«Μέσα σε αυτή την κρίση, δόλιες εξαπατήσεις του Έλληνα πολίτη δεν χωρούν. Έχουν ξεπουλήσει δημόσια περιουσία, έχουν πάρει μίζες και δεν τους πειράζει κανείς», υποστήριξε μιλώντας στο ΒήμαFM το πρωί της Τετάρτης.

«Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών», είχε ανακοινώσει τότε ο πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας.

Μάλιστα, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου Ευάγγ. Αντώναρος είχε απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «Εκτροπή, και μάλιστα βαριάς μορφής, αποτελεί η προσπάθεια τους να συντηρήσουν με κάθε θυσία το νοσηρό κλίμα της σκανδαλολογίας».
Ο κ. Πεταλωτής επανήλθε και στην προοπτική να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, κάτι που ωστόσο απαιτεί τροποποίηση του Συντάγματος και μπορεί να γίνει το νωρίτερο το 2013 και σίγουρα από την μεθεπόμενη -τουλάχιστον- κυβέρνηση.

Η τελευταία κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αναθεωρητική και ολοκλήρωσε το έργο της το 2008. Κατά το Σύνταγμα απαιτείται τουλάχιστον παρέλευση πενταετίας πριν την νέα αναθεωρητική Βουλή. Παράλληλα, χρειάζεται μία σύνθεση Βουλής που θα προετοιμάσει την επόμενη, αναθεωρητική, σύνθεση.
Πρακτικά, η ταχύτερη δυνατή κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα προκύψει εάν γίνουν την Ανοιξη πρόωρες εκλογές, η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου αποφασίσει την έναρξη διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος και στη συνέχεια ξαναγίνουν εκλογές το 2013, από τις οποίες θα προκύψει η αναθεωρητική Βουλή.

Ο κ. Πεταλωτής εξάλλου, παραδέχθηκε ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν μπορεί να οδηγήσει σε επανεξέταση αδικήματος που έχει παραγραφεί.

Πηγή: dailynews24.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.