H FIFA πιέζει την ΕΠΟ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου η FIFA απέστειλε στην ΕΠΟ επιστολή στην οποία αναφέρεται στις παρεμβάσεις της πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου η FIFA απέστειλε στην ΕΠΟ επιστολή στην οποία αναφέρεται στις παρεμβάσεις της πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως γράφει η«Sportday», η παγκόσμια ομοσπονδία καθιστά σαφές ότι πρέπει να αλλάξει τρόπο λειτουργίας η ΕΕΑ.
 
Μεταξύ άλλων, η επιστολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της FIFA, Μάρκους Κάτνερ, αναφέρει: «Η Ε.Ε.Α. είναι τελικός υπεύθυνος για την έγκριση πιστοποιητικών συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και έχει την τελική απόφαση για το ποιες ομάδες δικαιούνται συμμετοχή στη συγκεκριμένη Λίγκα. Επίσης, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δύναται να υπερκεράσει αποφάσεις, ληφθείσες από την Ομοσπονδία, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτύρεται ότι είχε εγκριθεί η συμμετοχή του από την ΕΠΟ στη Λίγκα πριν η Ε.Ε.Α. αποφασίσει το αντίθετο. Αυτές οι διαδικασίες σημαίνουν ότι ένα κυβερνητικό όργανο μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που θα έπρεπε να είναι στην αποκλειστική υπευθυνότητα της ΕΠΟ. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως κυβερνητικός παρεμβατισμός στα εσωτερικά θέματα της Ομοσπονδίας, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA».

Μάλιστα είχε δοθεί διορία ενός μήνα για να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της ΕΠΟ. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος απάντησε  ζητώντας επιπλέον ένα μήνα επικαλούμενος την αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο .


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.