Microsoft και Razer σε πιθανή συνεργασία για περιφερειακά Xbox

Λέτε να το δούμε φέτος;Μια μακρόχρονη φήμη για το Xbox One μπορεί να βρίσκεται πολύ στην...

Λέτε να το δούμε φέτος;

Μια μακρόχρονη φήμη για το Xbox One μπορεί να βρίσκεται πολύ στην επιβεβαίωσή της. Το Windows Central έχει αποκτήσει έγγραφα που διέρρευσαν και που δείχνουν ότι η Microsoft και η Razer εργάζονται μαζί πάνω στην υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού στο Xbox One.

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft και η Razer έδωσαν στους προγραμματιστές μια παρουσίαση σχετικά με την υποστήριξη mouse και keyboard που έρχεται στο Xbox One και σχεδίαζε να τα ενσωματώσει στα developer kit του Xbox One κατά την ενημέρωση της κονσόλας τον Απρίλιο. Μια πλήρης κυκλοφορία προγραμματίστηκε να ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του φθινοπώρου. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν τα σχέδια είναι ακόμα ίδια.

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι της Razer, Turret, το οποίο περιγράφεται ως μονάδα “επιπέδου gaming” που προορίζεται για χρήση σε σαλόνια, αλλά η ενημέρωση θα επέτρεπε την υποστήριξη για όλα τα ποντίκια USB Windows, εκτός από εκείνα με custom drivers ή βασισμένα σε Bluetooth. Κάθε Xbox θα είναι σε θέση να συγχρονιστεί με ένα μόνο ποντίκι και πληκτρολόγιο τη φορά και όλα τα παιχνίδια θα χρειάζεται να υποστηρίζουν χειριστήρια Xbox.

Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ βασική ερώτηση και είναι το πώς θα επηρεαστεί το multiplayer από τους παίκτες που θα χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και mouse, ενάντια σε αυτούς που θα παραμείνουν στα controllers. Η Microsoft θα το άφηνε αυτό στους μεμονωμένους προγραμματιστές, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα.

Ο Phil Spencer μας προετοιμάζει γι’αυτό το feature από την E3 2016. Ωστόσο, δεν το είδαμε ποτέ, μέχρι που πέρυσι, ο Mike Ybarra δήλωσε ότι “έρχεται σίγουρα” και “πολύ σύντομα.

Αναμένουμε να δούμε πόσο “σύντομο” θα είναι αυτό το σύντομα εν τέλει.


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.