Μονακό-Μπορντό στο Πριγκιπάτο του Μονακό

Μία από τις 7 ομάδες που πρωτοστάτησαν για να αλλάξει η ευνοϊκή μεταχείριση των Μονεγάσκων στη Λιγκ 1, ήταν η Μπορντό... Στις 21:30 οι δυο τους «μονομαχούν» στο novasports 3 για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος αγωνίζονται 19 γαλλικοί σύλλογοι. Κι ένας από άλλο κράτος. Το Μονακό. Κρατίδιο, για την ακρίβεια. Το πιο πυκνοκατοικημένο παγκοσμίως. Με 38.000 ψυχές. Ζάμπλουτες κατά βάση. Μόνο το Βατικανό έχει λιγότερους κατοίκους. Το 1/3 του πληθυσμού είναι εκατομμυριούχοι. Πολίτευμα η συνταγματική μοναρχία. Από το 13ο αιώνα την πολιτική κατάσταση ορίζει ο βασιλικός οίκος των Γκριμάλντι. Εδώ και λίγα χρόνια το κρατίδιο διαφεντεύει ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’. Το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας φέρει το όνομα του προπάππου του, Λουδοβίκου Β’. Μέχρι το 2011 η ομάδα ήταν στα χέρια του βασιλικού οίκου. Τότε εμφανίστηκε ο Ρώσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κι απέκτησε το 66,6% των μετοχών. Από τον πρίγκιπα στον ολιγάρχη. Εξέλιξη φυσιολογική. Κι από κοντά το βαρύ πυροβολικό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο super agent Ζόρζε Μέντες. Παίκτες πάνε κι έρχονται. Παίκτες που ανήκουν σε εταιρείες, που με τη σειρά τους ανήκουν σε άλλες εταιρείες, οι οποίες εδρεύουν σε χώρες φορολογικούς-παράδεισους και πάει λέγοντας. Μπέρδεμα; Όχι. Πολύ απλά παγκόσμιος αθλητισμός. 

Αυτό το κρατίδιο λοιπόν στην Κυανή Ακτή έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το γαλλικό κράτος βάσει συμφωνίας. Οι ιδιαίτεροι δεσμοί πηγαίνουν αγκαζέ με τα ιδιαίτερα προνόμια. Η φορολογία είναι κατά πολύ μικρότερη. Παράδειγμα: Ιμπραχίμοβιτς και Φαλκάο έπαιρναν 14 εκ ευρώ ετησίως. Με τους φόρους στην Παρί συνολικά το συμβόλαιο του Σουηδού κόστιζε 70 εκ. Και του Κολομβιανού 15! Όταν η ομάδα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, οι υπόλοιποι της Ligue 1 έκριναν πως ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος.

«Όλοι οι σύλλογοι καλούνται να μεταφέρουν τη διοικητική έδρα τους σε γαλλικό έδαφος» το όρντινο από τη Λίγκα. Φωτογραφικό για τους Μονεγάσκους. Μάλιστα υπολογίστηκε πως ετησίως από τους φόρους η Μονακό γλιτώνει 50 εκ. ευρώ. Όσο το budget της Μονπελιέ. Αθέμιτος ανταγωνισμός. Και ζητήθηκε από τη Μονακό να συμμορφωθεί και να καταβάλει σε δύο δόσεις το ποσό των 50εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Η πρώτη δόση των 25 εκ. κατεβλήθη. Και το περασμένο καλοκαίρι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίζει πως το αίτημα από τη Λίγκα είναι παράνομο και πως πρέπει να επιστραφεί το ποσό. Η μπίλια έκατσε στο κόκκινο. Κάτι ξέρουν από καζίνο στο Μονακό. Γιατί τα προνόμια δύσκολα καταργούνται. C’ est la vie. Μία από τις 7 ομάδες που πρωτοστάτησαν για να αλλάξει η ευνοϊκή μεταχείριση των Μονεγάσκων, ήταν η Μπορντό…

21:30, Novasports 3, Μονακό-Μπορντό στο Πριγκιπάτο του Μονακό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.