“Κόβουν” τις στοιχηματικές εταιρίες, στα χαρακώματα οι ομάδες της Ιταλίας!

Στα πρόθυρα μιας έντονης θύελλας αντιδράσεων βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ιταλία μετά την πρόταση για απαγόρευση διαφημιστικής προώθησης εταιριών στοιχήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες

Στα πρόθυρα μιας έντονης θύελλας αντιδράσεων βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ιταλία μετά την πρόταση για απαγόρευση διαφημιστικής προώθησης εταιριών στοιχήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Όλα ξεκίνησαν από το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» το οποίο κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Ιταλίας και πρότεινε στο Κοινοβούλιο την συγκεκριμένη απαγόρευση! Οι περισσότεροι σύλλογοι αντέδρασαν, άλλοι έντονα κι άλλοι όχι ακόμα έντονα. Όμως σύμφωνα με τα όσα ακούγονται επίσημα κι ανεπίσημα, σχεδόν όλες οι ομάδες είναι καθέτως αντίθετες με αυτή την προοπτική καθώς έτσι «κόβεται» ένα πολύ σημαντικό κομμάτι εσόδων!

Το χορό των πρώτων αντιδράσεων σέρνει η Τζένοα. Ο πρόεδρός της, Ενρίκο Πρετσιόζι χαρακτήρισε «τρελό» αυτό το ενδεχόμενο υποστηρίζοντας ότι το μόνο που θα συμβεί είναι να πληγεί το ιταλικό ποδόσφαιρο:
«Αυτό θα μειώσει την εξάρτηση στον τζόγο; Το μόνο που θα καταφέρει είναι να ενισχύσει το στοίχημα στο εξωτερικό αλλά μιλάμε για το παράνομο στοίχημα! Είναι μια παράλογη και λαϊκίστικη πρόταση που θα χτυπήσει το ιταλικό ποδόσφαιρο το οποίο μάχεται να σταθεί στα πόδια του». 

Ο Πρετσιόζι παρομοίασε την συγκεκριμένη κίνηση με την καμπάνια για το κάπνισμα: «Πιστεύετε πως ο κόσμος σταμάτησε να καπνίζει επειδή έβαλαν προειδοποιητικές σημάνσεις στα πακέτα; Τίποτα δεν άλλαξε. Δεν μπορείς να ξυπνάς ένα πρωί και να αποφασίζεις κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνουν τις καταστροφικές επιδράσεις που θα έχει στο ποδόσφαιρο, μία βιομηχανία στην οποία δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι».

Η αλήθεια είναι πως στα χρόνια της οικονομικής κρίσης – που ακουμπά έντονα ΚΑΙ την Ιταλία – οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν έχουν πλέον πολλές επιλογές στην εξεύρεση χορηγιών με υψηλά οικονομικά οφέλη. Τα έσοδα είναι περιορισμένα στο χώρο ούτως ή άλλως και οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν γερές ανάσες σε αυτόν το τομέα σε κάθε ομάδα

Η πολιτική άποψη βέβαια έχει να κάνει με τον εθισμό φιλάθλων και μη όπως και με τον κίνδυνο να μπλέξει ακόμα περισσότερο ο χώρος του ποδοσφαίρου στο κομμάτι των «στημένων» αγώνων.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Ιταλία «πόνεσε» αρκετά από αυτό, όμως και στη μεγάλη έξαρση ανάλογων φαινομένων πάλι δεν υπήρχαν οι στοιχηματικές εταιρίες στη μορφή των επίσημων χορηγών των ομάδων. Κι αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα που αντιπαραβάλουν παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων απέναντι στην εν λόγω πρόταση.. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.