Με την πλάτη στον τοίχο…

Για παραπάνω από δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός κυνηγάει ευρωπαϊκές προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας επιτυχίες και αποτυχίες. Σε πέντε περιπτώσεις οι Πειραιώτες έχουν παίξει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, σε σενάρια που θυμίζουν το αποψινό με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το Novasports.gr ταξιδεύει απ' το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ ως το Ζερλάν του Λιόν για να προσγειωθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» και το Φάληρο, αναπολώντας κρίσιμες ευρωπαϊκές βραδιές των ερυθρόλευκων με... την πλάτη στον τοίχο!

Για παραπάνω από δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός κυνηγάει ευρωπαϊκές προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας επιτυχίες και αποτυχίες. Σε πέντε περιπτώσεις οι Πειραιώτες έχουν παίξει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, σε σενάρια που θυμίζουν το αποψινό με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το Novasports.gr ταξιδεύει απ’ το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ ως το Ζερλάν του Λιόν για να προσγειωθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» και το Φάληρο, αναπολώντας κρίσιμες ευρωπαϊκές βραδιές των ερυθρόλευκων με… την πλάτη στον τοίχο!

Πάγωσε το Μάξιμιρ!

Τη σεζόν 1998-99 οι Πειραιώτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς Ολυμπιακός και Κροάσια Ζάγκρεμπ έπαιζαν την πρόκριση μεταξύ τους για την προημιτελική φάση. Οι δύο ομάδες ήθελαν την πρώτη θέση η οποία έστελνε απευθείας στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιόσκο Ζέλισιτς άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού που ήθελε νίκη ή ισοπαλία στην Κροατική πρωτεύουσα. Στο 64ο λεπτό ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με μια κεφαλιά ψαράκι έφερε σε ισορροπία το ματς, χαρίζοντας ουσιαστικά τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.  

Μέσα απ’ τα χέρια του!

Τη σεζόν 2000-01 ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο του έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό. Αν και είχε το πλεονέκτημα με εννέα πόντους επί της Λιόν που είχε μαζέψει έξι μέχρι την τελευταία αγωνιστική, κατάφερε να μην συνεχίσει στη δεύτερη φάση των ομίλων. Στο ματς πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός με σκόρερ τους Οφορίκουε και Ζιοβάνι, πήρε σημαντική νίκη, όμως το γκολ του Μαρκ Βιβιέν Φοέ μπορεί να μην χάλασε τη βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως στάθηκε αρκετό για να γκρεμίσει τα όνειρα πρόκρισης. Κι αυτό γιατί στο Ζερλάν ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε την ήττα με 1-0, κάτι που ισοδυναμούσε με ισοβαθμία με τους Γάλλους στους 9 πόντους. Τελικοί χαμένοι ήταν οι Πειραιώτες, λόγω του γκολ του Φοέ στο ματς της Αθήνας, που χάρισε στη Λιόν καλύτερο συντελεστή τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Στην αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους ο Ολυμπιακός είχε πολλά παράπονα απ’ τη διαιτησία, ζητώντας δύο πέναλτι. 

Ο νόμος του Άνφιλντ…

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 o Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λίβερπουλ με μοναδικό σκοπό να αλώσει την ιστορική έδρας των κόκκινων, για να πάρει εκείνος την πρόκριση στην επόμενη φάση. Χρειαζόταν μή ήττα για να πάρει το εισητήριο ή ακόμα και ήττα με προυποθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ονειρικά για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ριβάλντο στο 26ο λεπτό σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ (το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος κάνοντας σλάλομ στο μισό γήπεδο). Πλέον η Λίβερπουλ χρειαζόταν τρία γκολ για να προκριθεί και τα κατάφερε στο Άνφιλντ που ξεκίνησε να γέρνει απειλητικά. Σιναμά Πονγκολ (47′), Μέλορ (80′) και Τζέραρντ (86) ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων που πανηγύρισαν μια επική ανατροπή και πρόκριση. Οι κόκκινοι πήγαν μακριά στη διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο κόντρα στη Μίλαν στον σπουδαίο τελικό της Κωνσταντινούπολης. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο κύπελλο Ουέφα, όπου και αποκλείστηκε στη φάση των 16 απ’ τη Νιούκαστλ, αφού πρώτα είχε βγάλει απ’ τον δρόμο του την Σοσό.
 
Υπάρχει και ο νόμος του Καραϊσκάκη

Για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-08 ο Ολυμπιακός έπαιξε στο «Γ. Καραϊσκάκης» πρόκριση και τα πήγε περίφημα. Στις 11 Δεκεμβρίου του 2007 υποδέχτηκε την Βέρντερ Βρέμης στο Φαληρικό γήπεδο με ξεκάθαρο αβαντάζ. Είχε οκτώ πόντους έναντι έξι της Βέρντερ κι έτσι χρειαζόταν διπλό αποτέλεσμα. Η σπουδαία ομάδα του Τάκη Λεμονή έπαιξε το παιχνίδι της και στο 12ο μόλις λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ιεροκλή Στολτίδη. Ακολούθησε ένα γκολ απ’ τον Κοβάσεβιτς στο 70 και ακόμα ένα απ’ τον «Ιέρο» στο 74 για τον τελικό θρίαμβο με 3-0. Οι Πειραιώτες βρήκαν στον δρόμο τους την Τσέλσι και αν και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στο Φάληρο, παραδόθηκαν στο Στάμφορντ Μπριζ και ηττήθηκαν με 3-0. Η Τσέλσι έφτασε ως τον τελικό της Μόσχας, όπου και ηττήθηκε στα πέναλτι απ’ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με Βραζιλιάνικη υπογραφή!

Με τον Ζίκο στον πάγκο, ο Ολυμπιακός στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 κατάφερε να επικρατήσει της Άρσεναλ στην τελευταία αγωνοιστική της φάσης των ομίλων για να πάρει μαζί με τους αδιάφορους Λονδρέζους την πρόκριση για τους «16». Ο Ζίκο δεν ήταν ο μοναδικός Βραζιλιάνος του ερυθρόλευκου παζλ, αφού ο Λεονάρντο έφυγε στην κόντρα στο 47ο λεπτό, πλάσαρε τον Φαμπιάνσκι και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του. Στη φάση των 16 οι Πειραιώτες με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πια στο τιμόνι συνάντησαν την Μπορντό του Λοράν Μπλαν. Με πειρσσότερο σεβασμό απ’ ό,τι θα έπρεπε γνώρισαν ήττες εντός και εκτός έδρας και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.