Αβραάμ: «Θέλουμε μόνο τη νίκη»

Να κοιτάξει το παιχνίδι του και όχι το τι θα γίνεται στη Γερμανία, μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ, θέλει από τον Ολυμπιακό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Να κοιτάξει το παιχνίδι του και όχι το τι θα γίνεται στη Γερμανία, μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ, θέλει από τον Ολυμπιακό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός τόνισε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή το ματς με την Άρσεναλ, παρά το γεγονός πως η αγγλική ομάδα θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές. Ο Παπαδόπουλος τόνισε στο match program του αγώνα της Τρίτης.

Αβραάμ, τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων και όπως λένε όλοι έχει χαρακτήρα τελικού. Συμφωνείς;
«Αναμφίβολα ναι. Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο θα κριθεί η πρόκρισή μας στην επόμενη φάση και δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελικός. Εμείς θέλουμε τη νίκη και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό, καθώς θα μας δώσει την πρόκριση είτε στη συνέχεια του Champions League, είτε στο Europa League».

Το μυαλό θα βρίσκεται και στο άλλο ματς μεταξύ Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ;
«Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο δεν σκέφτεσαι και δεν πρέπει να σκέφτεσαι άλλα πράγματα πέρα από τον δικό σου αγώνα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού, όμως πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας ματς, καθώς από αυτό εξαρτάται ουσιαστικά η πρόκρισή μας ή όχι και κατά δεύτερο λόγο από τον άλλο αγώνα».

Απέναντί σας βέβαια δεν βρίσκεται οποιαδήποτε ομάδα, αλλά η Άρσεναλ, μια από τις καλύτερες ομάδες τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και στην Ευρώπη.
«Η Άρσεναλ είναι μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, όμως κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και εμείς στο πρώτο παιχνίδι την αντιμετωπίσαμε στα ίσα. Σεβόμαστε την Άρσεναλ, όπως και κάθε ομάδα, όμως θα προσπαθήσουμε, όπως έγινε και στο Λονδίνο, αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Πρέπει σίγουρα να προσέξουμε πολύ γιατί η Άρσεναλ διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα που συνδυάζουν την καλή τεχνική με την ταχύτητα και τη δύναμη».

Σε εσένα και στον Μέλμπεργκ αναμένεται να πέσει μεγάλο βάρος της προσπάθειας για να μην αντιμετωπίσει κινδύνους η εστία. Ποια είναι η άποψή σου;
«Πιστεύω ότι είναι πράγματι εξίσου σημαντική με την επιθετική λειτουργία και η αμυντική, ωστόσο λειτουργούμε σαν ομάδα, σαν σύνολο και όλοι οι παίκτες αμυνόμαστε και όλοι βγαίνουμε στην επίθεση, ανάλογα με τη φάση και το σύστημα της ομάδας. Όπως είπα και πριν χρειάζεται προσοχή και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η Άρσεναλ θα ξεκουράσει κάποιους από τους παίκτες που παίζουν συνεχώς, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει τη πρόκρισή της, όμως αυτό μήπως αποτελεί παγίδα;
«Σε αυτές τις ομάδες δεν υπάρχουν δεύτερες και τρίτες λύσεις. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μάθει να παίζουν από μικροί το σύστημα της πρώτης ομάδας και φυσικά θέλουν να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν να τους υπολογίζει για την ενδεκάδα. Εάν λοιπόν προτιμήσει ο προπονητής της Άρσεναλ να παίξουν και κάποιοι αναπληρωματικοί, τότε πρέπει να προσέξουμε δύο φορές περισσότερο. Αυτά τα ‘έρχονται με τα δεύτερα και τα τρίτα’ σε αυτές τις ομάδες δεν ισχύουν. Όλοι είναι παίκτες πρώτης γραμμής και φυσικά έχουν μάθει να παίζουν σαν σύνολο».

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε ή να κάνετε για να φτάσετε στη νίκη;
«Αυτό που είπα και πιο πριν. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι. Εάν καταφέρουμε αυτά τα πράγματα τότε η προσπάθειά μας θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας».

Σε τέτοια παιχνίδια μεγάλη είναι και η βοήθεια, η ώθηση που παίρνει η ομάδα από τον κόσμο. Έτσι δεν είναι;
«Η βοήθεια του κόσμου είναι σημαντική σε όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον σε αυτό που όπως είπαμε και πριν είναι ένας τελικός. Οι φίλαθλοι αποτελούν πράγματι τον δωδέκατο παίκτη μας. Δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα και η συμπεριφορά τους είναι άψογη. Ο συνδυασμός της καλής ομάδας που έχουμε με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας, κάνουν το Καραϊσκάκη μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης».

Κάνοντας μια αναδρομή στα φετινά παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ, ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την παρουσία της ομάδας μας;
«Κοιτάξτε, εάν εξαιρέσουμε τον πρώτο αγώνα με τη Μαρσέιγ, στον οποίο παίξαμε χωρίς να έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας, η παρουσία μας είναι πολύ καλή. Κατ’ αρχήν σε όλα τα παιχνίδια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν φοβηθήκαμε, δεν κρυφτήκαμε. Αντίθετα διεκδικήσαμε τη νίκη και στο Λονδίνο και στο Ντόρτμουντ που χάσαμε, ενώ και στη Μασσαλία θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και νωρίτερα. Επίσης στο Καραϊσκάκη πήγαμε πολύ καλά με τη Ντόρτμουντ και πιστεύω και σήμερα να πάμε το ίδιο καλά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει την πρόκριση. Μόνο στον πρώτο αγώνα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, όμως και εκεί διεκδικήσαμε το παιχνίδι και τουλάχιστον θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει».

Τελικά οι διαφορές, εάν εξαιρέσουμε πέντε με έξι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, φαίνεται ότι δεν είναι μεγάλες, έτσι;
«Υπάρχουν ομάδες που έχουν πραγματικά ξεφύγει αγωνιστικά, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ κλπ., όμως για τους υπόλοιπους οι διαφορές υπάρχουν μόνο στις λεπτομέρειες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την πρωταθλήτρια Γερμανίας που πριν από λίγο καιρό κέρδισε μέσα στο Μόναχο την Μπάγερν και βέβαια την Άρσεναλ, που είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη, αλλά και τη Μαρσέιγ που είναι σταθερά μια πολύ δυνατή ομάδα στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Αναφέροντας τα ονόματα των ομάδων θέλω να τονίσω το γεγονός ότι σταθήκαμε πολύ καλά, παίζοντας το δικό μας παιχνίδι, πράγμα που το αναγνώρισαν όλοι. Το δικό μας το παράδειγμα, αλλά και πολλά άλλα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, δείχνουν ότι όλα τα παιχνίδια μπορείς να τα παίξεις και να τα κτυπήσεις, αρκεί να είσαι καλά προετοιμασμένος και βέβαια να μην έχεις αυτό το φόβο που υπήρχε παλαιότερα στο άκουσμα του ονόματος μιας μεγάλης ξένης ομάδας».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Καραϊσκάκη;
«Τίποτε περισσότερο από αυτό που κάνουν κάθε φορά. Να δημιουργήσουν την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε κάθε παιχνίδι, χωρίς να επιτρέψουν να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο, και βέβαια να έχουν υπομονή, όπως το ίδιο χρειάζεται να έχουμε και εμείς στο παιχνίδι μας. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε και σε αυτό το παιχνίδι το στόχο της ομάδας μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.