«Αλύγιστη» Λοκομοτίβ (video)

Τι κι αν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς «κυνηγούσε» στο σκορ; Η Λοκομοτίβ Κούμπαν με «όπλο» την άμυνα της, ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε 66-61 της Μπαρτσελόνα, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Τι κι αν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς «κυνηγούσε» στο σκορ; Η Λοκομοτίβ Κούμπαν με «όπλο» την άμυνα της, ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε 66-61 της Μπαρτσελόνα, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, βελτίωσε αισθητά την εικόνα της στην άμυνα, με αποκορύφωμα την τέταρτη περίοδο, όπου επέτρεψε στους Καταλανούς να σκοράρουν μόλις 8 πόντους και πήρε τη νίκη.

Με την άμυνα προσαρμοσμένη πάνω στα «όπλα» της Λοκομοτίβ, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε στο πρώτο μισό. Κράτησε χαμηλά στο σκοράρισμα την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό και στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν σε θέση οδηγού. Μάλιστα, στα μισά της δεύτερης περιόδου, με μπροστάρη στην επίθεση τον Ντόελμαν ξέφυγε ακόμη και με +9 (19-28) και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας (27-33). 

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη, καθώς οι δύο ομάδες σκόραραν με μεγαλύτερη συχνότητα. Η Λοκομοτίβ παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην άμυνα, περιορίζοντας τη δράση των Καταλανών και με κύριο εκφραστή των επιθετικών της προσπαθειών τον Ράντολφ, παρότι δεν κατάφερε να προσπεράσει, «ροκάνισε» τη διαφορά (50-53) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Η αντεπίθεση των Ρώσων συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπου με «όπλο» την άμυνα τους, κράτησαν χωρίς καλάθι για περίπου τρία λεπτά τη Μπαρτσελόνα και έτρεξαν σερί 4-0, μπαίνοντας σε θέση οδηγού για δεύτερη φορά στο ματς (54-53). Η Μπαρτσελόνα είχε απάντηση και το ματς έγινε… θρίλερ. Με το σκορ στο 62-61, 1:34’’ πριν το τέλος ο Ντόελμαν με φόλοου έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ και ο Ντιλέινι έγραψε το 64-61, 32’’ πριν το φινάλε. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να κλέψει και τα κατάφερε προς στιγμήν, όμως ο Ντρέιπερ διόρθωσε το λάθος των συμπαικτών του και έδωσε έτοιμο καλάθι στον Μπρόκχοφ, ο οποίος με κάρφωμα διαμόρφωσε το τελικό 66-61.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 27-33, 50-53, 66-61

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 11 (5 ριμπ., 7 ασίστ), Σίνγκλετον 9, Ράντολφ 17 (10 ριμπ.), Ντρέιπερ 7, Κλαβέρ 7, Μπίκοφ 2, Τζάνινγκ 5, Βορόνοφ, Μπρέκοφ 8. 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 13, Ντόρσεϊ 1, Ρίμπας 13, Αμπρίνες 10 (5 ριμπ.), Ναβάρο 2, Σατοράνσκι 2, Βεζένκοφ 2, Σάμιουελς 5, Όλεσον, Αρόγιο 3 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Περπέρογλου 2 (5 ριμπ.), Τόμιτς 8 (5 ριμπ.). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.