SDCC 2018: Οι “The Nevers” του Joss Whedon προκαλούν με τη μοναδικότητα τους

"Eίναι ακόμα μια ομάδα σούπερ ηρώων..."Με το IGN μίλησε ο Joss Whedon κατά τη διάρκεια του SDCC. Η...

“Eίναι ακόμα μια ομάδα σούπερ ηρώων…”

Με το IGN μίλησε ο Joss Whedon κατά τη διάρκεια του SDCC. Η νέα του σειρά, με τίτλο “The Nevers” ασφαλώς και αναφέρθηκε, και ο δημιουργός της είχε κάποιες ενδιαφέρουσες απαντήσεις να δώσει.

Γνωρίζουμε πως η σειρά θα τοποθετηθεί σε Βικτωριανή χρονική περίοδο, με πρωταγωνίστριες μία ομάδα γυναικών με υπέρ- ικανότητες. Αλλά τι σημαίνει ο τίτλος; Είναι το όνομα μιας υπέρ- ηρωικής ομάδας σαν του “The Avengers”;

Φαίνεται πως οι ικανότητες τους αποτελούν αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία βλέπει αυτές τις γυναίκες. ” Από μόνες τους δεν αυτοαποκαλούνται έτσι”, εξήγησε ο Whedon. “Είναι μία φράση με σκοπό να προκαλέσει αντίδραση στη μοναδικότητα τους, σε ότι θεωρείται αφύσικο. Η ιδέα του ότι ποτέ δεν θα έπρεπε να είσαι έτσι, ποτέ δεν θα έπρεπε να γεννηθείς. Κάτι που δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι, και δεν έχεις το δικαίωμα να έχεις οποιαδήποτε περίεργη δύναμη ή ικανότητα που διαθέτεις. Και αυτή η ιδέα, ότι κάποια άνθρωποι δεν είναι μέρη της φυσικής τάξης, είναι μαγευτική για εμένα. Δεν συμφωνώ με αυτή. Αλλά για εμένα, είναι ένα από τα πράγματα όπου παίρνεις κάτι αρνητικό, και το φοράς σαν έμβλημα τιμής, βασικά. Μερικά πράγματα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν- συμβαίνουν. Και οι άνθρωποι στους οποίους συμβαίνουν έχουν τη θέση τους στον κόσμο”.

Δύο χρόνια νωρίτερα, στο Comic- Con 2015, ο Whedon ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παρουσιάσει ένα κόμικ μέσω της Dark Horse με τίτλο Twist, στο οποίο πρωταγωνιστούσε μία ηρωίδα τύπου Batman, σε βικτωριανή περίοδο. Το κόμικ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά με αφορμή το πόσο κοντινό ακούγεται με το “The Nevers”, ο Whedon ερωτήθηκε σχετικά με τη σύνδεση του κόμικ με τη σειρά.

” Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος για το τι συμβαίνει με το κόμικ, επειδή όλα περιπλέχτηκαν εκείνη την περίοδο. [Η Dark Horse] μου επέτρεπε πάντα να πάρω τον χρόνο μου, και ο χρόνος μου τότε τρελάθηκε. Αλλά αυτό που συνέβη ήταν πως, ναι, υπήρχαν πολλές ιστορίες που σκεφτόμουν τότε, και πολλές από αυτές ήταν Βικτωριανές. Απλώς αγαπώ την εποχή, αγαπώ τα στοιχεία της, είναι γοητευτική για εμένα. Ιδιαίτερα, στο τέλος του αιώνα, όταν ο κόσμος ήταν έτοιμος να αλλάξει δραστικά. Όλα αυτά τραβούσαν ανέκαθεν την προσοχή μου. Και έτσι συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να πω την ιστορία ενός ατόμου, ότι ήθελα να πω μια ιστορία που θα ήταν… Dick-εσιανή. Ήταν κάπως σαν, κάπου όπου μπορώ να μιλήσω για την κοινωνία ως ένα σύνολο ανθρώπινων αντιδράσεων και των περιπετειών τους. Και τότε συνειδητοποίησα, ω, Θεέ μου, θα το κάνω και πάλι! Είναι σαν, να συντάσσω μία νέα ομάδα σούπερ ηρώων, είναι ακόμα μία ομάδα σούπερ ηρώων…, ήταν μία έμπνευση για να ξεκινήσω, εντάξει, υπάρχει κάτι μεγαλύτερο εδώ. Οπότε δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με το κόμικ”, ήταν τα λόγια του Whedon.

Βρείτε τα πάντα για το SDCC 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.


Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.