Στον 1ο γύρο του απλού νεανίδων πέρασε η Τέρπου στο ουγγρικό τουρνουά

Σταθερή παρουσία στα τελευταία όπεν του World Junior Circuit έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, σταθερά φέρνει και ευχάριστα νέα. Σήμερα άρχισε το Σομπάτελι το δυνατό τουρνουά νέων και παίδων της Ουγγαρίας, το οποίο εντάσσεται στη δεύτερη βαθμίδα του θεσμού, τα λεγόμενα Premium Events.

Σταθερή παρουσία στα τελευταία όπεν του World Junior Circuit έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, σταθερά φέρνει και ευχάριστα νέα. Σήμερα άρχισε το Σομπάτελι το δυνατό τουρνουά νέων και παίδων της Ουγγαρίας, το οποίο εντάσσεται στη δεύτερη βαθμίδα του θεσμού, τα λεγόμενα Premium Events. 

Η χώρα μας θα μετάσχει με πέντε αθλητές συνολικά και στην εναρκτήρια ημέρα η Ελισάβετ Τέρπου του Γ.Α.Ο. Πειραιά κατάφερε να προχωρήσει στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων. Γενικά η αρχή για τα ελληνικά χρώματα έγινε με τις εκπροσώπους του γυναικείου φύλου, καθώς στο ίδιο αγώνισμα επέλεξαν ν’ αγωνιστούν και οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, που είναι ακόμα κορασίδες. Τα κορίτσια κοουτσάρει η προπονήτρια της Αθηνάς Νέου Φαλήρου Λάουρα Νικουλάε. Αύριο μεταβαίνουν στην Ουγγαρία οι παίδες Ιάκωβος Αϊβατίδης και Αλέξανδρος Μαδέσης του Π.Κ.Δ. Ταύρου μαζί με τον προπονητή του σωματείου Αλέξη Αρσενιάδη. Τα αγόρια αρχίζουν τους αγώνες τους την Παρασκευή.   

Στο απλό νεανίδων έγιναν 24 προκριματικά γκρουπ. Η Τέρπου πήρε μέρος στο 11ο και κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση. Επιβεβαίωσε έτσι, την εξαιρετική της φόρμα, λίγες ημέρες έπειτα από τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό Νέων γυναικών και τα δύο μετάλλια (χρυσό στο ομαδικό και χάλκινο στο διπλό νεανίδων) στο όπεν της Αιγύπτου. Στο εναρκτήριο ματς κατέβαλλε την Ισπανίδα Ευγενία Σάστρε με 3-1 σετ (11-9, 2-11, 11-6, 12-10). Με νέα αξιόλογη εμφάνιση ξεπέρασε αργότερα την επικεφαλής του γκρουπ, την Ντένις Πογιέτ, η οποία είχε έρθει τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα για τον αγώνα της εθνικής γυναικών της Αγγλίας με την Ελλάδα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Τέρπου πήρε τη νίκη με 3-1 και εξασφάλισε σε εκείνο το σημείο την πρόκριση στο ταμπλό (11-5, 4-11, 11-4, 11-8). Στην 3η αγωνιστική έπαιξε για την πρωτιά με την Τσέχα Λίντα Ζαντέροβα. Πήρε το 1ο σετ, αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 3-1 (11-9, 9-11, 0-11, 8-11). Ακολούθησε η κλήρωση των νοκ άουτ όπου η 18χρονη πρωταθλήτρια ήξερε ότι δεν γινόταν να ευνοηθεί εφόσον προερχόταν από 2η θέση ομίλου. Τελικά «έπεσε» πάνω στη Ρωσίδα Εκατερίνα Ζιρόνοβα, νούμερο 8 στα φαβορί. Αγωνίζεται αύριο το πρωί και χωρίς άγχος θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Η 14χρονη Παπαδημητρίου μετείχε στο 9ο γκρουπ των νεανίδων και περιορίστηκε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη, παλεύοντας πάντως, όλα τα παιχνίδια. Κατά σειρά έχασε από την Κροάτισσα επικεφαλής Μάρτα Βούκελιτς με 3-0 σετ (11-13, 4-11, 10-12), από την Τσάι Πε Ρανγκ της κινεζικής Ταϊπέι με 3-1 (11-9, 11-13, 6-11, 11-13) κι από την Ουγγαρέζα Μάρτα Ναγκιπάλ με 3-1 (11-7, 7-11, 8-11, 6-11). Νικήτρια του γκρουπ αναδείχτηκε η Ασιάτισσα.  

Η 14χρονη Φωτιάδου αγωνίστηκε στο 24ο γκρουπ κι έμεινε επίσης στην 4η θέση παρά την καλή της προσπάθεια. Ηττήθηκε 3-1 σετ από την Ουγγαρέζα Χέλγκα Ντάρι, που κατέκτησε και την πρωτιά (8-11, 11-8, 8-11, 2-11), επίσης 3-1 από την Ισπανίδα Ανχόα Κριστομπάλ (11-7, 5-11, 3-11, 6-11) και 3-0 από την επικεφαλής Σλοβάκα Ντάσα Σινκάροβα (6-11, 9-11, 5-11).

Την Παρασκευή παίρνουν σειρά τα ομαδικά στις κατηγορίες των ελληνικών ομάδων. Στο ομαδικό νεανίδων (21 συμμετοχές) η Τέρπου θα συνεργαστεί στη Mixed 1 με τη Γιαπωνέζα Αρούνα Ότζιο και τη Σλοβένα Λία Παουλίν. Είναι μάλιστα 8ο φαβορί του αγωνίσματος. Στα προκριματικά σχηματίστηκαν 6 γκρουπ και η μικτή Ιαπωνίας-Σλοβενίας-Ελλάδας κληρώθηκε στο τελευταίο. Θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Γαλλία (επικεφαλής), τη Mixed 2 (Σουηδία/Σλοβακία) και τη Λευκορωσία.

Τα προκριματικά του ομαδικού παίδων περιλαμβάνουν 27 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε 8 γκρουπ. Η Ελλάδα με τον Αϊβατίδη και τον Μαδέση κληρώθηκε στο 2ο με αντιπάλους τη Mixed 1 (Καναδάς/Περού, που είναι επικεφαλής) και τη Σουηδία. 

Στο ομαδικό κορασίδων μετέχουν 24 ομάδες και η Ελλάδα είναι 8ο φαβορί. Σχηματίστηκαν 8 γκρουπ, η δυάδα της Φωτιάδου και της Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 3ο και θ’ αναμετρηθεί με την Αίγυπτο (επικεφαλής) και τη Σλοβακία.

Το απλό σε παίδες και κορασίδες θ’ αρχίσει το Σάββατο. Ο 15άχρονος Αϊβατίδης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων στην περασμένη σεζόν, βρέθηκε στο 2ο προκριματικό γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Κινέζο Τσεν Γιουανγιού (επικεφαλής), τον Κροάτη Λούκα Ζλάτκοφ και τον Σλοβάκο Κρίστιαν Ούχερικ. Ο 13χρονος Μαδέσης, νικητής των δύο πρώτων αναπτυξιακών τουρνουά της φετινής περιόδου, πήγε στο 9ο γκρουπ και θ’ αναμετρηθεί με τον Ρουμάνο Μιχάι Ρόσκα (επικεφαλής), τον Κολομβιανό Μιγκέλ Αγκίρε και τον Ούγγρο Νίκολας Κιζάκις.   

Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου, που παίρνει μέρος τρίτη σερί εβδομάδα σε τουρνουά μετά την Αίγυπτο και τη Σλοβακία, είναι νούμερο 12 στα φαβορί. Μαζί με άλλες 15 αθλήτριες αποφεύγει τη διαδικασία των προκριματικών, είναι απευθείας στο ταμπλό και περιμένει αντίπαλο. Η Φωτιάδου, που προέρχεται από το χρυσό μετάλλιο στο διπλό Νέων γυναικών του Πανελληνίου πρωταθλήματος,  κληρώθηκε στο 7ο προκριματικό γκρουπ. Θα βρει μπροστά της την Άννα Μπρίσκα από την Πολωνία (επικεφαλής), τη Νέλα Χανάκοβα από την Τσεχία και τη Λιλιάνα Νάγκι από την Ουγγαρία.

Το Σάββατο γίνονται και τα διπλά όπου εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Η Φωτιάδου και η Παπαδημητρίου θα δοκιμάσουν και σε αυτό το αγώνισμα τις δυνάμεις τους με τις νεάνιδες. Στο διπλό της μεγάλης κατηγορίας λοιπόν, η Τέρπου συγκροτεί δίδυμο με την Τουρκάλα Γκάμζε Κότρα, η Παπαδημητρίου με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς και η Φωτιάδου με την Τσέχα Γιάνα Βασέντοβα. Στο διπλό κορασίδων η Φωτιάδου θα παίξει με τη Βικτόρια Βρόζεκ από την Πολωνία, ενώ η Παπαδημητρίου θα έχει την ίδια συμπαίκτρια. Στο διπλό παίδων τέλος, παίζουν μαζί ο Μαδέσης και ο Αϊβατίδης.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.