Τα γκολ του Κριζμάν έγραψαν ιστορία …

Τη σημαντικότατη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Λεβαδειακού προσυπέγραψε φαρδιά πλατιά ο Σάντι Κριζμάν με τα δυο γκολ που σημείωσε. Δυο γκολ που πέραν από τη μοναδική ομορφιά του δεύτερου έχουν και την ξεχωριστή σημασία τους

Τη σημαντικότατη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Λεβαδειακού προσυπέγραψε φαρδιά πλατιά ο Σάντι Κριζμάν με τα δυο γκολ που σημείωσε. Δυο γκολ που πέραν από τη μοναδική ομορφιά του δεύτερου έχουν και την ξεχωριστή σημασία τους, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος έφτασαν τον συνολικό απολογισμό των οκτακοσίων της ομάδας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα σε βάρος του Λεβαδειακού με τον Σάντι Κριζμάν, πέρα από το γεγονός ότι εξασφάλισε την πολύτιμη νίκη στους Γιαννιώτες, έχει και στατιστική αξία. Είναι το 800ο που πετυχαίνει η ομάδα της Ηπείρου στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό, χρειάστηκε να παίξει 755 αγώνες και να δεχτεί στο ίδιο διάστημα 982 γκολ.
Για πρώτη φορά ο ΠΑΣ σκόραρε στην Α’ Εθνική στο δεύτερο παιχνίδι του στις 6 Οκτωβρίου 1974, υποδεχόμενος τον Πανσερραϊκό, με τον Εντουάρντο Ρικάνι Κοντογεωργάκη.
Τα 800 γκολ του τα έχουν πετύχει 142 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές του (υπάρχουν και τα άνευ αγώνα και τα αυτογκόλ). Από τον Κοντογεωργάκη με τα 57 και τον Σεϊταρίδη με τα 43, μέχρι και τους 49 που έχουν σκοράρει μόλις μια φορά.
Οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα στη μεγάλη κατηγορία:
1. Εντουάρντο Κοντογεωργάκης 57
2. Δημήτρης Σεϊταρίδης 43
3. Αλφρέδο Γκλάσμαν 38
4. Βασίλης Παπαχρήστου 29
5. Πέδρο Κόντε Πέρεθ 27
6. Μπράνα Ίλιτς 26
7. Θανάσης Μπρεντάνος 25
8. Όσκαρ Άλβαρες 22
9. Μιχάλης Μανιάς 18
10. Νίκος Λιάκος 18».
Στα υπόλοιπα, από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία για τον πολύ σημαντικό αγώνα της προσεχούς αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ, που επίσης έχει μεγάλη ανάγκη βαθμών. Αντικείμενο συζήτησης για τη διοίκηση των Γιαννιωτών αλλά και τις αστυνομικές αρχές θ’ αποτελέσει το αίτημα των Κρητών να πάρουν διακόσια εισιτήρια προκειμένου να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.