Με το πόδι στο γκάζι και την μπάλα στα δίκτυα

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον τρόπο που θα χρειαστεί να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, στο «φινάλε» της 12ης αγωνιστικής.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η εκκίνηση του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήταν σχεδόν άριστη. Σχεδόν, διότι έπαιξε ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες με μεγάλη συχνότητα, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. 

Το ματς ήταν κόντρα στο 2ο της βαθμολογίας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το πόδι στο γκάζι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όπως ακριβώς τους είχε ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Τελικώς δεν τους κόστισε το μικρό ποσοστό αξιοποίησης των τελικών ευκαιριών, φθάνοντας στο τρίποντο με γκολ στα τελευταία λεπτά, για τέταρτη φόρα σε ένδεκα αγωνιστικές.

Η ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής είναι πολύ πιθανό να έχει νέο κάτοικο στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εφόσον ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ατρόμητου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, τότε το σύνολο του Μαρτίνς θα βρεθεί μόνο πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. 

Σε εκκρεμότητα θα είναι μονάχα η διαφορά που θα χωρίζει τους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας. Δεύτερα παίζει και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εκτός έδρας με τη Λαμία. Αν νικήσει, θα διατηρήσει την απόσταση τον 6 βαθμών από τους Πειραιώτες».

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να πορευτεί με νίκες έως το τέλος του 2018, οπότε και ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος. Και εν συνεχεία, να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του για να αλλάξει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι σαφές πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη. Αλλά δεν επιτρέπονται απώλειες για τους «ερυθρόλευκους».

Υπενθυμίζουμε πως το τέλος του μήνα θα παίξουν με τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη στα Πηγάδια, τη Λαμία και την ΑΕΛ στο Φάληρο. Το «4×4» μοιάζει με μονόδρομο. Παράλληλα, η αύξηση του ποσοστού αξιοποίησης των ευκαιριών είναι επιβεβλημένη. Το ξέρει καλά ο Πέδρο Μαρτίνς και δε διστάζει να το λέει δημοσίως πως πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του γκολ. Είναι δε απολύτως βέβαιος πως σύντομα θα παίρνει η ομάδα του στο γήπεδο, αυτό που βάσει των ευκαιριών της αξίζει. 

Σίγουρα, θα ήθελε η αρχή να γίνει κόντρα στο σύνολο του Δέλλα. Εκεί, όπου και πάλι ζητάει να μπουν οι ποδοσφαιριστές του με το πόδι στο γκάζι. Με μία σημαντική διαφορά: να βρουν γρήγορα το δρόμο προς τα δίκτυα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.