Ραντεβού με την ιστορία

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του για τη σημασία του αγώνα δίχως αύριο του Ολυμπιακού με την Μίλαν στο «φινάλε» των ομίλων του Europa League.

H σημασία του αγώνα με την Μίλαν είναι μεγάλη. Διότι στο τέλος της βραδιάς, είτε οι «ερυθρόλευκοι» είτε οι «ροσονέρι» θα ακολουθήσουν την Μπέτις στη νοκ άουτ φάση του Europa League. Αν τα καταφέρει η ομάδα του Πειραιά, τότε θα έχει γράψει μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

Δίχως άλλο, δεν είναι εύκολο για έναν ελληνικό σύλλογο να αφήνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μία ομάδα με την ιστορία και το ειδικό βάρος της φανέλας της Μίλαν. Για όσους το αμελούν ή δεν τον γνωρίζουν, μετρά είκοσι εννέα επίσημους τίτλους στην Ιταλία (18 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 7 σούπερ καπ). 

Εκτός συνόρων, έχει κερδίσει το πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) επτά φορές και πέντε το ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Επίσης, έχει κατακτήσει δύο κύπελλα κυπελλούχων Ευρώπης, ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια συλλόγων.

Βεβαίως, η πρόθεσή μας δεν είναι να κάνουμε μαθήματα ιστορίας. Απλώς, επιδιώκουμε να αναδείξουμε το βαθμό δυσκολίας που έχει η υλοποίηση του μεγάλου στόχου του Ολυμπιακού. Χωρίς καμία αμφιβολία, έχει ραντεβού με την ιστορία. Και αν τα καταφέρει, ο αποκλεισμός της Μίλαν, θα μπει στο ίδιο κεφάλαιο με τους ευρωπαϊκούς θριάμβους επί της Κάλιαρι και της Σέλτικ τη δεκαετία του ’70, επί του Αγιαξ στις αρχές του ’80, αλλά και της αξέχαστης νίκης μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να αυξήσουν το ποσοστό αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούν, αφού χρειάζονται νίκη με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ. Και παράλληλα, να μην επιτρέψουν στη Μίλαν να βρει διαδρόμους προς την μεγάλη περιοχή του Σα. Ασφαλώς είναι ένα ματς στο οποίο θα χρειαστεί να παίξει μπάλα και ο κόσμος που θα γεμίσει το Καραϊσκάκη. Αναγκαία είναι η υπομονή της εξέδρας και στήριξη η στις δύσκολες στιγμές του αγώνα, αφού όταν απέναντι βρίσκεται η Μίλαν, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχουν και τέτοιες στη διάρκεια του 90λεπτου.    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.