Neverwinter Review

Grind ooon! Grind ooon!Το Neverwinter είναι ένα free-to-play MMORPG που κυκλοφόρησε 20 Ιουνίου...

Grind ooon! Grind ooon!

Το Neverwinter είναι ένα free-to-play MMORPG που κυκλοφόρησε 20 Ιουνίου 2013 στα PC και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα PS4 και Xbox One. Κατά την διάρκεια των πέντε ετών από την κυκλοφορία του, έχει υποστεί αλλαγές και τονωτικές προσθήκες, αφού η Cryptic Studio αναζωογονεί συνεχώς το περιεχόμενο του με νέα modules. Ήδη τον Ιούνιο κυκλοφόρησε το Ravenloft expansion και αναμένεται τη νέα χρονιά οι developers να το εμπλουτίσουν με νέο υλικό. Ως εκ τούτου θεωρήσαμε καλό να υπάρξει μια ανανεωμένη ματιά στον φανταστικό κόσμο των Forgotten Realms.

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα καταπιαστείτε είναι το χτίσιμο του χαρακτήρα σας. Βασικό κομμάτι που οπωσδήποτε θα κάνει τη διαφορά, οπότε πάρτε το χρόνο σας και διαλέξτε το race και class που σας ταιριάζει μέσα από πληθώρα δυνατοτήτων. Τα διαθέσιμα races είναι τα Human, Dwarf, Halfling, Half-Elf, Half-Orc, Elf (υπάρχουν και sub-races, όπως Drow και Wood Elves) και Tiefling, ενώ τα διαθέσιμα classes είναι τα Fighter, Rogue, Paladin, Cleric, Warlock, Wizard και Ranger. Οι προτιμήσεις σας θα καθορίσουν τα racial abilities bonuses και το πώς θα σκιαγραφήσετε τα άπειρα battle scenes που σας περιμένουν.

Το ξεκίνημα θα σας βρει ναυαγό στις ακτές μιας under attack Neverwinter από τις απέθαντες λεγεώνες της νεκρομάντισσας Valindra, και μην έχοντας άλλη επιλογή θα σπεύσετε προς βοήθεια των στρατευμάτων του Lord Neverember. Έτσι απλά με αυτούς του cliché τόνους ξεκινάει το οδοιπορικό σας ως υπερασπιστής και ήρωας της Neverwinter. Αν και υπάρχει αρκετά καλό story, όπως και άφθονο lore, δεν αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του game, αφού διέπεται από την εξής αρχή: fetch and kill, χωρίς να αλλάζει το παραμικρό στις πολλές περιοχές που έχετε να επισκεφτείτε και οι οποίες ξεκλειδώνουν καθώς ανεβαίνετε level.

Και όντας στο θέμα, η αναβάθμιση μπορεί να γίνει με πολλαπλούς τρόπους. Είτε ακολουθώντας τη ροή της ιστορίας, είτε μέσω του PvP mode, είτε μέσω των dungeons. Τέλος υπάρχει και η επιλογή του prepaid character. Το τελευταίο δεν θα χρειαστεί, αφού ο δρόμος για το level cap (70) είναι αρκετά εύκολος και γρήγορος. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το power lvl. Χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί το σωστό συνδυασμό πολλών παραμέτρων όπως εξοπλισμού, artifact, companions, mounts, enchantment και πολλών άλλων. Η αναφορά που κάνουμε πάνω στο θέμα είναι εντελώς επιδερμική, αφού ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται συνεπάγεται με ατελείωτες ώρες grinding και συνεχές ψάξιμο στο Auction house για μια καλή ευκαιρία. Είναι όμως απαραίτητο ώστε να μπορέσετε να εμπλακείτε στα campaigns.

Δεκατέσσερα στον αριθμό με το Ravenloft, όπως προαναφέραμε, να αποτελεί την τελευταία προσθήκη. Εδώ για παράδειγμα χρειάζεται υψηλό item lvl, οπότε αν είστε παρθένος οργανισμός στο online game της Cryptic και θέλετε να ξεκινήσετε την περιπέτεια σας από το gothic ομιχλώδες τοπίο της Varovia, απλά ξεχάστε το. Εκτός βέβαια και αν αποφασίσετε ότι αξίζει τον κόπο να δώσετε ένα σκασμό λεφτά για μια αναβάθμιση express. Σημαντική βοήθεια είναι και η VIP συνδρομή. Μπορεί να αποκτηθεί και εκτός store αν μαζέψετε αρκετά astral diamond (A.D) και εν συνεχεία τα μετατρέψετε σε Zen coins (real money currency). Αυτό βέβαια σε μεγάλο βάθος χρόνου. Παρέχει όμως αρκετά advantages και bonuses, καθώς και πολλά χρήσιμα items συμπεριλαμβανομένου και κλειδιά για τα εκατοντάδες αναθεματισμένα lockboxes που βρίσκετε και δεν μπορείτε να ανοίξετε. Παρεμπιπτόντως για να δείτε το loot σας θα χρειαστείτε identify scrolls και δεν παρέχονται αρκετοί. Θα πρέπει να αγοράσετε. Όπως και extra bags αφού στο inventory ελάχιστα από τα items που θα βρείτε μπορούν να αποθηκευτούν.

Το σύστημα μάχης είναι γρήγορο, δεν κουράζει και το γεγονός ότι έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα δεξιοτήτων και feats (heroic και paragon points), κάνει τις αναμετρήσεις ενδιαφέρουσες. Η τοποθέτηση των perks πρέπει να γίνει προσεκτικά ώστε να εξυπηρετούν τον τρόπο τον οποίο μάχεστε. Εδώ η έκφραση τα λάθη πληρώνονται βρίσκει εφαρμογή στην κυριολεξία. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν οι companions που έχετε στη διάθεσή σας. Ένας μπορεί να γίνει summon και τέσσερις να είναι active. Οι επιλογές δεν θα σας λείψουν αφού ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 150 όμως δεν θα τους εξασφαλίσετε έτσι εύκολα, τουλάχιστον αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά στο power lvl. Μπορείτε να ευελπιστείτε σε ένα random drop ή να τους αγοράσετε. Στο Auction house θα βρείτε επίσης αρκετούς έναντι πολλών χιλιάδων A.D. Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσετε ότι η απόκτησή τους σας καθιστά έτοιμους για τα δύσκολα campaigns ή για τα master dungeons. Έχετε δρόμο μπροστά σας. Να τους εκπαιδεύσετε (με το αζημίωτο φυσικά), να βρείτε τα κατάλληλα όπλα, τα ανάλογα enchantments, τα οποία και αυτά χρήζουν αναβάθμισης. Τι θα σας κοστίσει αυτό; Πέρα από ένα ταραγμένο νευρικό σύστημα, εκατομμύρια A.D.

Εκτός όμως από τους συντρόφους σας έχετε και mounts. Και εδώ η φαντασία έχει φτάσει στα ύψη. Ιπτάμενα χαλιά, δεινόσαυροι, έλκηθρα ακόμα και κύβοι από ζελέ υπάρχουν (απορείτε ε; Και εγώ το ίδιο). Η χρησιμότητά τους όμως κάθε άλλο παρά διακοσμητική είναι και όπως οι companions έχουν πολύ υψηλές τιμές. Για παράδειγμα το bid ενός πολύ καλού mount μπορείτε να ξεκινήσει στα 14 εκατομμύρια A.D με διπλασιασμένη buyout τιμή. Σαφώς υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές, αλλά με μικρότερη power αξία. Η αναβάθμιση τους ακολουθεί το μοτίβο των συντρόφων σας.

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, το κυρίαρχο νόμισμα είναι το astral diamond. Παρέχονται με τη μορφή rough diamond σε περιορισμένες δραστηριότητες, όπως dungeons, skirmishes και από salvage ορισμένων item. Μέσω μια διαδικασίας που ονομάζεται refine μετατρέπονται σε A.D και το επιτρεπτό όριο είναι 100.000 ανά ημέρα. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βάλετε προτεραιότητες, αφού για όλα όσα έχουμε αναφέρει έως τώρα και για ένα σωρό ακόμα δραστηριότητες, θα χρειαστείτε ένα ουκ ολίγα από δαύτα. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να τα μετατρέψετε σε zen coins και να κάνετε συναλλαγές στο PS Store. Το exchange βέβαια μπορεί να πάρει μέχρι και 20 ημέρες λόγω του ότι υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Η οικονομία της Neverwinter είναι από μόνη της ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Λειτουργεί σαν χρηματιστήριο και θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να πουλήσετε ή να αγοράσετε Zen coins.

Από αυτόν τον τεράστιο κόσμο δεν θα μπορούσε να λείπει το crafting system και πρέπει να επενδύσετε χρόνο σε αυτό το vital σκέλος του τίτλου. Αφορά professions όπως leadership, jewel crafting, artificing και αρκετά ακόμα. Όσο αναβαθμίζονται ξεκλειδώνουν task slots για επιπλέον εργασίες που μπορεί να κάνουν μέχρι και είκοσι ώρες έκαστος. Και συνεχίζουμε με τα campaigns. Έχουν τη μορφή tree και απαιτούν την ολοκλήρωση daily και weekly missions ώστε να συγκεντρώσετε το ανάλογο currency που χρειάζετε για να προχωρήσετε. Τα campaigns είναι ο ορισμός του ατελείωτου grinding και την κατάσταση δεν βοηθάει το γεγονός ότι οι αποστολές είναι κάθε φορά ίδιες και απαράλλαχτες.

Όσον αφορά τα dungeons είναι από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες. Έχετε πρόσβαση μέσω του queue system και συνήθως δεν έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής. Κατηγοριοποιούνται στα leveling dungeons (τριών ατόμων) και τα epic(ομάδα πέντε ατόμων με συγκεκριμένη σύνθεση). Τώρα το PvP mode είτε θα το λατρέψετε είτε θα το μισήσετε. Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ισορροπημένο match up και το πιο πιθανό είναι η αντίπαλη ομάδα να αποτελείται από παίκτες μεγαλύτερου lvl που έχουν επενδύσει αρκετά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το ματς να εξελίσσεται σε bloodbath. Τέλος να σημειώσουμε ότι το να ανήκετε σε clan θα κάνει αισθητή διαφορά. Extra boons, experience points και πολλά άλλα προνόμια θα είναι στη διάθεσή σας.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.