Ανακρίνονται 8 μέλη του Ρουβίκωνα για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Στην Κρατική Ασφάλεια εξετάζονται οι οκτώ προσαχθέντες για την επίθεση της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στην Κρατική Ασφάλεια εξετάζονται οι οκτώ προσαχθέντες για την επίθεση της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι από το πλάι του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες, περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Τελικά οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Πηγή: News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.