Νέα πατέντα της Sony έχει τους fans να ελπίζουν για PS5 Backward Compatibility

Δεν ξέρουμε πάντως πολλές λεπτομέρειες.Η Sony κατέθεσε μια πατέντα που ίσως να υπονοεί ότι το...

Δεν ξέρουμε πάντως πολλές λεπτομέρειες.

Η Sony κατέθεσε μια πατέντα που ίσως να υπονοεί ότι το PlayStation 5 θα περιλαμβάνει Backward Compatibility για παλιότερες κονσόλες της οικογένειας.

Η πατέντα (που μπορεί να βρεθεί στο J-PlatPat με περισσότερες πληροφορίες στο Hokando) με τον αριθμό 2019-503013 κατατέθηκε στις 20 Ιανουαρίου 20, 2017 και κυκλοφόρησε 31 Ιανουαρίου, 2019 στο όνομα της Sony Interactive Entertainment και περιλαμβάνει τους ακόλουθους επενδυτές: PS4 lead architect Mark Cern και principal programer στη Sony Entertainment Europe Simon Pilgrim.

Η πατέντα έχει σημειώσεις σχετικά με μια διαδικασία που θα μπορεί να τρέξει software από παλιότερες συσκευές χωρίς κανένα πρόβλημα. Κομμάτια όπως η CPU θα είναι θα είναι γρηγορότερα στις καινούργιες συσκευές, αλλά η αρχιτεκτονική δεν θα είναι ίδια με των παλιών. Ένα κόλπο θα χρησιμοποιεί όπου η καινούργια συσκευή θα μυείται τις παλιότερες.

 

Παρόλο που δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο συγκεκριμένο hardware, το Hobby Consolas λέει πως ίσως να είναι για το PS5 και θα μπορεί να παίζει παιχνίδια PS4, PS3, PS2, PS1. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο μίας και η πατέντα μιλάει για εφαρμογή συσκευής και ίσως απλά να έχει σχέση με τις τεχνικές emulation του PlayStation 4.

Ένα είναι σίγουρο. Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί με πολλούς να λένε πως αμα το PS5 έχει σύστημα backward compatibility σε τόσο μεγάλο βαθμό τότε θα το αγοράσουν από την πρώτη μέρα.

 

Από το 2015 πολλά παιχνίδια του PS2 έχουν βρει ήδη την θέση τους στο PS4 μέσω backward compatibility ή μέσω remaster/remake.

Για περισσότερα συμβάντα από τον gaming κόσμο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.