Ψευδή τα νούμερα τηλεθέασης του Netflix σύμφωνα με τον πρόεδρο του FX

Μεγάλη κουβέντα είπε...Στη συνέντευξη τύπου TCA, ο Πρόεδρος του FX, John Landgraf, μίλησε για την...

Μεγάλη κουβέντα είπε…

Στη συνέντευξη τύπου TCA, ο Πρόεδρος του FX, John Landgraf, μίλησε για την τελευταία σεζόν του “Legion” και την τηλεοπτική μεταφορά του “Y: The Last Man”. Επίσης, σχολίασε το Netflix και τα νούμερα τηλεθέασής του, τα οποία θέλουν τα “Sex Education” και “You” να έχουν πάνω από “40 εκ. προβολές” τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους.

Ο Landgraf εξήγησε ότι τα περισσότερα κανάλια μετρούν την τηλεθέαση τους “κατά μέσο όρο” για κάθε επεισόδιο, το οποίο μετρά πόση ώρα είδε κάποιος το επεισόδιο. Ωστόσο, εταιρείες όπως τα Facebook και Netflix μετράνε την “αρχή του βίντεο”, δηλαδή πόσοι ξεκίνησαν το επεισόδιο, κάτι το οποίο “δεν παρουσιάζει την μακροσκελή επίδοση της σειράς”, σύμφωνα με τον Landgraf.

Αν και 40 εκ. προβολές ακούγεται μεγάλος αριθμός, ο Landgraf τόνισε ότι το Netflix ξεκαθάρισε αργότερα σε δήλωσή του ότι “40 εκ. λογαριασμού είδαν το 70% ενός από τα 10 επεισόδια του ‘You'”, κάτι που μεταφράζεται στο 1/5 από τα νούμερα που θέλει το Netflix να πιστεύουμε, περίπου 8 εκ. θεατές. Για το σημερινό τοπίο το 8 εκ. θεατές είναι και πάλι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά ο Landgraf τονίζει ότι το νούμερο είναι πολύ μικρότερο από το αρχικό των 40 εκ. και έτσι το “You” δεν ξεπερνά το “Game of Thrones”.

Όσον αφορά το “Sex Education”, η εταιρεία Nielsen που μετρά τα νούμερα τηλεθέασης, αναφέρει ότι “υπάρχουν 3 εκ. θεατές για κάθε επεισόδιο [τις πρώτες δύο εβδομάδες προβολής της]”, είπε ο Landgraf. “40 εκ. άνθρωποι δεν είδαν κάθε επεισόδιο του ‘You’ … Το ‘Stranger Things’ τα πάει πολύ καλά για το συνδρομητικό κανάλι, όπως καλά τα πάει το ‘Game of Thrones’ για το HBO και το ‘The Walking Dead’ για το AMC”.

Η επιτυχία για τον Landgraf μετριέται διαφορετικά. Από τα μεγάλα κανάλια, το FX έχει το μεγαλύτερο ποσοστό από τις σειρές που μπήκαν στη “λίστα των καλύτερων” από τους κριτικούς. Με μόνο 14 αυθεντικές σειρές το 2018 για το FX, οι 13 μπήκαν σε μία από αυτές τις λίστες, σύμφωνα με τον ίδιο. Αντιθέτως, το Netflix δημιούργησε 530 σειρές το 2018, από τις οποίες οι 62 προβλήθηκαν.

Ο Landgraf παραδέχεται ότι, “το Netflix δημιουργεί καλές σειρές και πολλές επιτυχίες, αλλά το Netflix είχε και πολλές αποτυχίες, τις οποίες δεν δημοσίευσε και με το να επιλέγει τι θα δώσει στην δημοσιότητα, δημιουργεί έναν μύθο που παρασύρει τους πάντες”.

Όταν ο Landgraf ρωτήθηκε για το μέλλον του Netflix και την πιθανότητα “να εκραγεί” κάποια μέρα, δεδομένης της ανάπτυξης και άλλων παρόμοιων πλατφορμών, όπως το Disney+ και το WarnerMedia. Σε αυτό ομολόγησε: “Με εκπλήσσει ό,τι έχουν κάνει. Τους βρίσκω απρόβλεπτους. 70% της χρήσης της πλατφόρμας είναι από τις αγορές τους… τα περισσότερα δεν θα τους είναι διαθέσιμα πλέον. Μια μάρκα δουλεύει με την κληρονομιά της… υπάρχει κάτι που τους ενώνει στην πάροδο των χρόνων. Χρησιμοποιούνται γρήγορα, αλλά κάτι τέτοιο θα σταματήσει. Το Netflix θα βρίσκεται εδώ για τα επόμενα 10, 20 χρόνια, αλλά θα είναι μέρος ενός διαφορετικού τηλεοπτικού τοπίου, και δεν ζηλεύω την ύπαρξή του. Απλά δεν νομίζω ότι ο νικητής θα κερδίσει όλες τις ΗΠΑ”.

Εσείς τι πιστεύετε; Συμφωνείτε με τα λεγόμενα του Landgraf; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.