Χιμένεθ: “Έτσι θέλω να βλέπω την ΑΕΚ”

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το ματς με τον Ατρόμητο τόνισε πως έτσι θέλει να βλέπει την ΑΕΚ να αγωνίζεται ενώ ο Νταμίρ Κάναντι παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το ματς με τον Ατρόμητο τόνισε πως έτσι θέλει να βλέπει την ΑΕΚ να αγωνίζεται ενώ ο Νταμίρ Κάναντι παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου. 

Αναλυτικά:

Χιμένεθ: «Όλοι δουλεύουμε για να έχουμε την καλύτερη απόδοση. Μιλήσαμε για το παιχνίδι του Απόλλωνα, που το πιο σημαντικό ήταν η νίκη, αλλά δεν μπόρεσαν να γίνουν περισσότερα απ’ όσα έγιναν. Έτσι όπως ήταν η μέρα και το γήπεδο, ήταν αδύνατον να γίνουν. Κάναμε όμως ένα σοβαρό παιχνίδι 90 λεπτών. Και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να παίζουμε για 90 λεπτά. Ήταν μια καλή νίκη, διότι παίξαμε καλά. Αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο, θα απαιτηθούν πολλές θυσίες. Και το πιο σημαντικό είναι να επανέρχονται ποδοσφαιριστές σ’ όλους τους τομείς, ιδιαίτερα οι τραυματίες».

Για την θέση του Μπακασέτα στον σχηματισμό του χθεσινού ματς:

«Ήταν ένα ρίσκο που πήρα. Ο Μπακασέτας από επιθετικός άρχισε να παίζει ως εξτρέμ και τώρα έγινε μπακ χαφ. Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να ευχαριστήσω τον Μπακασέτα, που έπαιξε σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του. Η αξία που έχει αυτή η νίκη, είναι πως όταν απουσιάζουν οι παίκτες που παίζουν σ’ αυτή την θέση, την καλύπτει ένας παίκτης σαν τον Μπακασέτα. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που έχουν τεράστια καρδιά. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Τάσος. Κάθε φορά, ότι και αν του ζήτησα, το έκανε. Ίσως άλλος διεθνής παίκτης, σ’ άλλη ομάδα, όταν του ζητούσαν να παίξει σ’ αυτή την θέση, μπορεί να έλεγε πως δεν ξέρει να παίζει σ’ αυτή την θέση. Το πιο καλό στο ποδόσφαιρο, είναι η ταπεινότητα».

-Για τον θόρυβο του Ατρομήτου για την διαιτησία και αν αποτέλεσε έξτρα κίνητρο να δώσουν απαντήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ:

«Ειλικρινά στο πρώτο ματς, θεωρώ πως ήμασταν ανώτεροι. Πιο ισορροπημένα.Αλλά και σήμερα παίξαμε καλά και κερδίσαμε μια ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές». 

-Αν το σκορ είναι μικρό, με βάση τις ευκαιρίες:

«Το σίγουρο είναι πως στα προηγούμενα ματς, είχαμε ευκαιρίες, αλλά αν δεν τις κάνεις γκολ, μπορεί και να χάσεις. Πρέπει να το δουλέψουμε και να αυξήσουμε το ποσοστό ευστοχίας, διότι στα επόμενα ματς μπορεί να χρειαστεί να σκοράρουμε με λιγότερες ευκαιρίες».

-Για την αλλαγή νοοτροπίας της ομάδας και για τον Λιβάγια:

«Κάθε προπονητής έχει ένα δικό του στιλ παιχνιδιού. Και κανένα στιλ, δεν είναι καλύτερο από του άλλου. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες, είναι να παίξουν καλά το ποδόσφαιρο και να έχουν έναν ρυθμό για να έχουν κυριαρχία στο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι εύκολο. Και είναι αλήθεια, πως ακόμα δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Απλώς το κάναμε σ’ ένα παιχνίδι. Αλλά αν μιλήσω για το στιλ που μου αρέσει να παίζει η ομάδα, αυτή την φορά εμφανίστηκε η ομάδα που είχε το στιλ που πέρυσι πήρε τόσες νίκες. Δεν θεωρώ πως το δικό μου είναι ούτε το καλύτερο, ούτε το χειρότερο στιλ. Εμείς οι προπονητές εξαρτόμαστε από τους ποδοσφαιριστές. Αν ευστοχήσουν είμαστε καλοί, αν αστοχήσουν, είμαστε κακοί. Ο Λιβάγια είναι ένας πολύ καλός παίκτης που θέλω να δουλεύει όπως δούλεψε τώρα. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε. Γι αυτό πληρωνόμαστε». 

-Για τις «θυσίες» που πρέπει να γίνουν:

«Όλοι εξαρτόμαστε απ’ όλους. Αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε κάποιους στόχους. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα καλό feeling ανάμεσα σ’ όλους». 

-Αν θα διατηρήσει τον σχηματισμό:

«Πρέπει να προστατεύσω κάποιους παίκτες, που είναι στα όρια. Που είναι κουρασμένοι. Αν όλος ο κόσμος σκεφτεί μια άμυνα, που αποτελείται από τους βασικούς της ΑΕΚ, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι είναι τραυματίες. Πρέπει να προσπαθήσω να προστατεύσω αυτούς που παίζουν συνέχεια. Διότι στην ουσία, έχουμε πάνω από το 40% της αμυντικής γραμμής, που είναι τραυματίες. Γι αυτόν τον λόγο πρέπει να υπάρχουν ο Σβάρνας, ο Μπούσης, που πρέπει να δώσουν οξυγόνο στην ομάδα, όταν χρειάζεται. Δεν είναι ευχάριστη η απουσία λόγω τραυματισμών, αλλά δεν πρέπει να παραπονιόμαστε». 

-Για το πώς θα πρέπει να συνεχίσει η ΑΕΚ:

«Αν θέλει κάποιος να είναι πρωταθλητής, όλες οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά, παίζουν σ’ έναν δυνατόν ρυθμό. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό. Παρόλο που είμαστε μακριά από τους στόχους. Είμαστε εν ενεργεία πρωταθλητές και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθούμε και στα 90 λεπτά. Υπήρξαν αρκετά ματς πέρυσι, που πήραμε νίκη μετά το 88’. Και πρέπει να δίνουμε την μάχη μέχρι και το τέλος». 

Με τη σειρά του ο Νταμίρ Κάναντι τόνισε: 

«Μ’ αυτή την ήττα με 3-0, είμαστε απογοητευμένοι. Θα πρέπει να συγχαρώ την ΑΕΚ για την καλή της απόδοση. Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την ΑΕΚ και την επιθετικότητα της. Χάσαμε τις δεύτερες μπαλιές και ήμασταν συνεχώς απασχολημένοι στην δική μας περιοχή. Νομίζαμε πως θα έρθουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. 

Μετά το 2-0 δυσκόλεψε πολύ το πράγμα για εμάς. Ίσως να μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ, αλλά μετά ήρθε και το τρίτο γκολ και όλα τελείωσαν. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα, είναι να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πρόκριση. Η ΑΕΚ έδειξε πως το ήθελε πολύ περισσότερο το παιχνίδι και ήταν έντονη σ’ όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Ο διαιτητής θεωρώ πως έκανε σήμερα πολύ καλά την δουλειά του. Συνολικά η ΑΕΚ ήταν και στα 90 λεπτά καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.