Πήρε τη νίκη πάει για Σιένα

Το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού βρισκόταν και στη Σιένα, αλλά τελικά κατάφεραν να παραμείνουν πρώτοι στην Α1 ξεπερνώντας το εμπόδιο του Πανιωνίου με 73-64 στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική.

Το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού βρισκόταν και στη Σιένα, αλλά τελικά κατάφεραν να παραμείνουν πρώτοι στην Α1 ξεπερνώντας το εμπόδιο του Πανιωνίου με 73-64 στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά λάθη (18) -όπως και οι αντίπαλοι τους πάντως (24!)- και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους μαχητικούς «κυανέρυθρους». Με τους Πρίντεζη και Σπανούλη, αλλά και τον Ντόρσεϊ να ξεχωρίζουν, οι Πειραιώτες πήραν μια διαφορά ασφαλείας στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι έφτασαν στη νίκη, παρότι οι Νάτζφει και Στίβενσον έμειναν χωρίς πόντο στο δεύτερο ημίχρονο. Πλέον, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα ασχοληθούν και… επίσημα πια με τη Σιένα, καθώς πλησιάζει το ξεκίνημα των πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Εκτός δωδεκάδας του Ολυμπιακού έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ ανέβασε πυρετό και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί εν όψει Σιένα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά και γρήγορα έκαναν το 9-3, με τους αντιπάλους τους να «απαντούν» μετά από 4 λεπτά (9-5, 6΄). Από εκεί και πέρα ο ρυθμός «ανέβηκε» και για τις δύο ομάδες, οι οποίες έβρικσαν ευκαιρίες και σκόραραν από την περιφέρεια (13-10, 9΄), με τους Σπανούλη και Σλούκα να… ανταγωνίζονται τον Ντίμπλερ. Ο Αμερικανός έδωσε τη σκυτάλη σε Μπάρλο και Καββαδά και οι γηπεδούχοι στον Πρίντεζη (17-14, 10΄). Με Παραγιό και Μπάρλο και ένα σερί 5-0 (17-19, 12΄) οι Νεοσμυρνιώτες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (μετά το 2-3 στις αρχές του ματς). Ο Ίβκοβιτς έδωσε οδηγία να συνεχίσει να περνά η μπάλα στους ψηλούς του, οι οποίοι έβρισκαν διαδρόμους προς το καλάθι του Πανιωνίου και δη ο Πρίντεζης και έτσι η ομάδα του διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (25-22, 16΄). Με τη βοήθεια και του Λο, που επανεμφανίστηκε, αλλά και του Γκετσεβίτσιους, βρήκε και κάποια εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Απ’ την άλλη, Στίβενσον και Νάτζφει δεν άφηναν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν, δημιουργώντας τους προβλήματα στην άμυνα (30-31, 19΄). Κάπου εκεί πήρε τις προσπάθειες πάνω του ο Σπανούλης και με τη βοήθεια των Μάντζαρη και Πρίντεζη έτρεξε ένα σερί 7-0 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο με 37-31.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν διόλου ευχαριστημένος από την άμυνα της ομάδας του, αλλά και από τα αρκετά λάθη που είχε κάνει ήδη. Ξεκίνησε την Τρίτη περίοδο με τον Άντιτς μέσα στη ρακέτα και ζήτησε να πάει η μπάλα στον Σκοπιανό, με τον Πανιώνιο να συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας (40-37, 23΄). Με Ξανθόπουλο και Καββαδά ισοφάρισε σε 41-41 (24΄), την ώρα που ο Άντιτς έκανε δύο γρήγορα φάουλ και πήγε στον πάγκο, μετρώντας συνολικά τέσσερα. Με πιο γρήγορο ρυθμό, αλλά και πιο οργανωμένα, ο Κέσελ και ο Γκετσεβίτσιους βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να ξεκολλήσουν (49-43, 26΄). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα όμως, αξιοποιούσαν κάθε αδυναμία του Ολυμπιακού και δη μέσα στη ρακέτα, με Στίβενσον και Μπάρλο, αλλά και στην περιφέρεια με τον Γιάνκοβιτς και όχι μόνο έφεραν ξανά το ματς στα ίσα (49-49, 27΄), αλλά πήραν και προβάδισμα (52-54, 28΄). Ο Ίβκοβιτς είχε ρίξει ξανά στη «μάχη» τον Σπανούλη, για να οργανώσει τους Πειραιώτες και να παίξει και πικ εν ρολ και βγάζοντας τη μπάλα σε Πρίντεζη και Λο έγινε το 58-54 (30΄). Στο παρκέ επέστρεψε και ο δυναμικός Ντόρσεϊ και βοήθησε πολύ σε επίθεση και άμυνα και άλλαξε όλο το ρυθμό της ομάδας του. Μαζεύοντας ριμπάουντ τη βοήθησε να πάρει και τον έλεγχο (66-54, 33΄). Ο Κις από την άλλη όμως, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και δύο φάουλ από τον Ντόρσεϊ (σ.σ. έφτασε στα 4) και μείωσε σε 66-60 (35΄). Ο «Ντούντα» ζήτησε να πάρουν οι παίκτες του φάουλ από τους «κυανέρυθρους» και να πάνε σε οργανωμένες επιθέσεις και ο Μπαρτζώκας στην αντίπερα όχθη να παίξουν καλή άμυνα και να μειώσουν τα λάθη (είχαν ήδη 24έναντι 17 του Ολυμπιακού!). στο 36΄ ο Σπανούλης βρέθηκε στο παρκέ μετά από ένα σπρώξιμο του Κις στον αέρα, ο αρχηγός πήγε στον πάγκο για να εξεταστεί από τους γιατρούς και ο Μπατής που διαμαρτυρήθηκε (σ.σ. γιατί οι διαιτητές σφυρίζοντας το φάουλ διέκοψαν αιφνιδιασμό του Πανιωνίου), δέχθηκε τεχνική ποινή (69-60). Οι Πειραιώτες συνέχισαν δυναμικά, με τον Κέσελ και Χάινς να κερδίζουν απανωτά φάουλ και να πηγαίνουν στο +11 (73-62, 38΄:40΄΄). Μετά από άστοχες επιθέσεις και ένα καλάθι του Μπατή γράφτηκε το τελικό 73-64.
 
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-31, 58-54, 73-64.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.