Τι προβλέπει η προκήρυξη της ΕΟΚ

Η ΕΟΚ τροποποίησε πριν από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου την προκήρυξη του Κυπέλλου εναρμονίζοντας τον κανονισμό με αυτόν του ΕΣΑΚΕ, ωστόσο η διατύπωση ενός συγκεκριμένου άρθρου, δημιουργεί ασάφεια όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει ο Ολυμπιακός.
13/02/2019 • 21:42
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
  • shares
Η ΕΟΚ τροποποίησε πριν από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου την προκήρυξη του Κυπέλλου εναρμονίζοντας τον κανονισμό με αυτόν του ΕΣΑΚΕ, βάζοντας ωστόσο έναν αστερίσκο μονάχα για τις περιπτώσεις άρνησης να αγωνιστεί ή αποχώρησης μιας ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός αναφέρει:

Στις παρακάτω περιπτώσεις, που χαρακτηρίζονται ειδικές, οι ασκούντες τη πειθαρχική εξουσία επιβάλλουν σε βάρος των υπαίτιων σωματείων, τις ακόλουθες ποινές:

α. Της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες έγιναν τελεσίδικα δεκτές ενστάσεις για χρησιμοποίηση αθλητών διαφορετικών από αυτών που δικαιούνται συμμετοχής (περίπτωση πλαστοπροσωπίας ή πλαστογραφίας στοιχείων αθλητικού δελτίου).

β. Της αφαίρεσης ενός (1) βαθμού, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το υπαίτιο σωματείο, είτε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα από την αιτία της, είτε για ανεπίτρεπτη βαθμολογική διευκόλυνση άλλων σωματείων δεν συμμετέχει σε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλου, ή αποχωρεί πριν από την λήξη του ή αποσύρει την βασική του ομάδα από αγώνα και αγωνίζεται με αναπληρωματική, εφηβική ή παιδική ομάδα.


Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
15/05/2019 • 16:43