Απ’ το Περιστέρι… Ευρώπη (vid)

Σε θέση βολής απ' την 5άδα βρίσκεται ο Ατρόμητος που επικράτησε εύκολα με 3-1 της Κέρκυρας, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Εδουάρδο Μπρίτο.

Σε θέση βολής απ’ την 5άδα βρίσκεται ο Ατρόμητος που επικράτησε εύκολα με 3-1 της Κέρκυρας, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Εδουάρδο Μπρίτο
 
Τις ελπίδες του για μια θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας αύξησε ο Ατρόμητος, που νίκησε με 3-1 την Κέρκυρα στο Περιστέρι. Με την έβδομη εντός έδρας νίκη τους στη σεζόν, οι Κυανόλευκοι μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά τους από τον πέμπτο ΟΦΗ, από τον οποίο έχουν και ένα ματς λιγότερο. Ο Μπρίτο επέστρεψε στην αρχική 11άδα, ανοίγοντας και… κλείνοντας το σκορ για την ομάδα του.
 
Η ομάδα του Χάβι Γκράθια από την άλλη, προσπάθησε, αλλά προδόθηκε από την τραγική της άμυνα και δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Μετά και τη δεύτερη νίκη της Δόξας Δράμας επί του Παναιτωλικού, οι Φαίακες βρίσκονται πλέον σε δεινή βαθμολογική θέση και το έργο τους για την παραμονή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.
 
Τα αρχικά πλάνα
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Ο Ιτάνζ παρέμεινε στην εστία και η τετράδα της άμυνας απαράλλαχτη. Ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Ζουέλα στην επιστροφή του στην 11άδα, με τους Πίτου Γκαρσία, Τάτο και Σφακιανάκη από αριστερά προς δεξιά μπροστά απ’ τον Αγκολέζο. Το 4-4-2 των γηπεδούχων ολοκληρωνόταν με τους Αναστασάκο και Μπρίτο δίδυμο στην επίθεση.
 
Ο Χάβι Γκράθια από την άλλη, παρέταξε τους Φαίακες και πάλι με σύστημα 4-2-3-1 και νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι τους Κοντοδήμο, Μπάρκογλου και Βενέτη. Για να καλύψει την ξαφνική απουσία του Οσμάν, ο Ισπανός γύρισε σε ρόλο αμυντικού μέσου τον Γραμμόζη, με τον Μπάρκογλου σε πιο ελεύθερο ρόλο, τους Καλαντζή, Αγρίτη στις πτέρυγες και μοναδικό προωθημένο τον Μαρτίν.
 
Ανοιχτό παιχνίδι
Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους γηπεδούχους, ενώ η Κέρκυρα παρατάχθηκε με σκοπό να παλέψει για να φύγει όρθια από μια δύσκολη έδρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις και τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στην αντίστοιχη αναμέτρηση της περυσινής περιόδου.
 
Ο Ατρόμητος βρήκε το εύκολο γκολ που αναζητούσε στο 18′, όταν ο Αναστασάκος με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπρίτο τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς. Ο Βραζιλιάνος πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Η χαρά των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ.
 
Καλαντζής και. ανταπάντηση
Με τη δεύτερη καλή της στιγμή στο παιχνίδι, η Κέρκυρα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 29′ ο Μαρτίν εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Τόμας και «έστρωσε» την μπάλα στον Καλαντζή, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ιτάνζ και σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του.
 
Με τον Ζουέλα να κερδίζει τις περισσότερες «μονομαχίες» στον χώρο του κέντρου και τους Μπρίτο, Αναστασάκο να αναστατώνουν την αντίπαλη άμυνα, ο Ατρόμητος. συνήλθε άμεσα από το σοκ και βρήκε τον τρόπο να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Στο 37′ από κόρνερ του Γκαρσία, ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και διπλασίασε τα τέρματα των Κυανόλευκων.
 
Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, εκτός από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Ιτάνζ ένιωσε ένα τράβηγμα σε μια φάση νωρίτερα απ’ το 41′, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ράντμαν. Ο Κροάτης έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα, ενώ για τον Καμερουνέζο ήταν τα πρώτα χαμένα αγωνιστικά λεπτά.
 
Πήραν χώρο οι φιλοξενούμενοι
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν διαφορετική. Ο Ατρόμητος έδωσε χώρο στην Κέρκυρα, που έψαχνε και πάλι το γκολ της ισοφάρισης, ενώ προσπαθούσε να εδραιώσει το προβάδισμά του με αντεπιθέσεις. Ο τρόπος αυτός ήταν ο ενδεδειγμένος για τους Περιστεριώτες, καθώς κάθε φορά που επιχειρούσαν έβρισκαν αρκετά κενά στην αντίπαλη άμυνα.
 
Στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Στο 62′ ο Μπάρκογλου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 69′ ο Αναστασάκος καθυστέρησε σε τετ α τετ και έχασε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» το ματς για τον Ατρόμητο, καθώς το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε άουτ.
 
Σημαντική η είσοδος του Έπσταϊν
Η αλλαγή του Ιτάνζ ήταν αναγκαστική, αυτή του Έπσταϊν, που μπήκε στο 65′ στη θέση του Γκαρσία, επιλογή του Γιώργου Δώνη. Η κίνηση του 42χρονου τεχνικού. βγήκε και με το παραπάνω. Ο Γερμανός έδωσε νέες δυνάμεις στους Κυανόλευκους, οι οποίοι στο 75′ «κλείδωσαν» την κατάκτηση των τριών βαθμών.
 
Αν και ο Έπσταϊν αναστάτωνε τη δεξιά πλευρά της άμυνας της Κέρκυρας, ο Μπρίτο ήταν αυτός που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα «σφράγισε» τη νίκη. Ο Τάτος έβγαλε. σχεδόν μόνο του τον Βραζιλιάνο με τον Γκαλίνοβιτς κι αυτός σε μια ένδειξη απόλυτης ψυχραιμίας, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με κοντινό σουτ πέτυχε το 3-1.
 
Υπήρχαν. μόνο οι γηπεδούχοι
Κάπου εκεί τελείωσε και το βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, τη στιγμή που ο Ατρόμητος με την ψυχολογία στα ύψη έψαχνε ακόμη ένα γκολ, θέλοντας να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα, χάθηκαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Τάτο και Έπσταϊν.
 
Αυτή ήταν η εικόνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Στυλιάρα, με. αρκετούς παίκτες του Ατρόμητου να προσπαθούν να προσθέσουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Το 3-1, πάντως, δεν άλλαξε ποτέ, καθώς οι Κυανόλευκοι τα. χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, ενώ στο 93′ το έξυπνο σουτ του Καραμάνου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 21η
Αγώνας: Ατρόμητος-Κέρκυρα
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Κωστάρας, Γεωργάκος


Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Σφακιανάκης, Γιαννούλης, Τομάς, Τάτος, Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Ζουέλα, Αναστασάκος, Μπρίτο.


Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος, Αγρίτης, Ερίθε, Κοντοδήμος, Μπάρκογλου, Μαρτίν.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι Καραγιολίδης του Ατρομήτου και Καραλής της Κέρκυρας.







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.