Το Περού ξανά σε Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια

Εκκινεί στην 5η συμμετοχή του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από την 11η θέσης της παγκόσμιας κατάταξης. Απουσίασε από τις τελευταίες 8 διοργανώσεις και επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 1982.

Εκκινεί στην 5η συμμετοχή του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από την 11η θέσης της παγκόσμιας κατάταξης. Απουσίασε από τις τελευταίες 8 διοργανώσεις και επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 1982. Τότε συμμετείχε στον πρώτο όμιλο καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση με συγκομιδή δύο βαθμών και πίσω από Πολωνία, Ιταλία και Καμερούν.

Σημαντικότερη στιγμή της σε Μουντιάλ ήταν το 1970, όταν έφτασε στα προημιτελικά όπου και τη σταμάτησε η Βραζιλία του μεγάλου Πελέ! 

Αρκετά χρόνια πριν έγραψε και τις χρυσές σελίδες της στο Κόπα Αμέρικα, αφού το κατέκτησε δύο φορές. Την πρώτη το 1939 και στη συνέχεια το 1975, παίρνοντας το τρόπαιο και στις δύο περιπτώσεις που αγωνίστηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

ΑΣΤΕΡΙ 

Με 86 συμμετοχές και 32 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Πάολο Γκερέρο είναι πρωταγωνιστής για το Περού. Έπαιξε για μια δεκαετία στη Γερμανία με τη Μπάγερν Μονάχου και το Αμβούργο, ενώ ακολούθησαν η Κορίνθιανς και τώρα η Φλαμένγκο στη Βραζιλία. Έχει δύο χάλκινα μετάλλια στο Κόπα Αμέρικα και φιλοδοξεί στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του στο παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

Από τον Φεβρουάριο του 2015 προπονητής του Περού είναι ο 60χρονος Αργεντινός Ρικάρντο Γκαρέκα. Ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα σε μεγάλες ομάδες της χώρας του, μεταξύ αυτών Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Αργεντινής. Ως προπονητής έχει θητεία σε συλλόγους από την Αργεντινή, την Κολομβία και τη Βραζιλία, προτού αναλάβει τις τύχες του Περού.

ΠΟΡΕΙΑ

Κατέλαβε την 5η θέση στον όμιλο της Λατινικής Αμερικής και χρειάστηκε αγώνες play off  προκειμένου να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας. Τερμάτισε πίσω από Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή και Κολομβία και πέρασε το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας σε διπλή μάχη. Απέσπασε λευκή ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι, ενώ με τέρματα των Φαρφάν και Ράμος επικράτησε με 2-0 στη ρεβάνς στη Λίμα.

Έντισον Φλόρες και Γκερέρο ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Περού στην προκριματική φάση πετυχαίνοντας από 5 τέρματα, ενώ ακολούθησε ο Φαρφάν με 3.

Η ομάδα του Γκαρέκα είχε την 3η καλύτερη επίθεση στη ζώνη της λατινικής Αμερικής, αλλά και τη χειρότερη άμυνα από τις 5 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας με 26 γκολ παθητικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΡΟΥ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.