E3 2018: Ανασκόπηση της Ubisoft

To Assassin's Creed Odyssey μονοπώλησε το ενδιαφέρον, δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για το νέο...

To Assassin’s Creed Odyssey μονοπώλησε το ενδιαφέρον, δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για το νέο Spliter Cell.

Πριν την έναρξη της καθιερωμένης press conference της Ubisoft στα πλαίσια της E3, γνωρίζαμε πάνω κάτι τι επρόκειτο να δούμε. Το Assassin’s Creed Odyssey, το οποίο θα λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Ελλάδα είχε ήδη διαρρεύσει αρκετές ημέρες νωρίτερα, το The Division 2 είχε ήδη παρουσιαστεί στη συνέντευξη τύπου της Microsoft και η μόνη φήμη που έμενε να επαληθευτεί ήταν αυτή που αφορούσε την κυκλοφορία ενός νέου Splinter Cell. Δυστυχώς, η φήμη αυτή δεν επαληθεύτηκε -τουλάχιστον για την ώρα- ωστόσο η Ubisoft μας παρουσίασε το νέο κεφάλαιο της σειράς Trials.

H Ubisoft επέλεξε να ξεκινήσει τη συνέντευξη τύπου της με το Just Dance 2019 που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και στη συνέχεια μας παρουσίασε ένα ακόμη pre-alpha δείγμα από το Beyond Good and Evil 2. Μια σημαντική ανακοίνωση που έλαβε χώρα φέτος είναι ότι στο Beyond Good and Evil 2 θα δούμε τους χαρακτήρες του πρώτου παιχνιδιού, δηλαδή την Jade και τον Pey’J. Οι developers ανακοίνωσαν επίσης και το Space Monkey Program σε συνεργασία με την εταιρεία Hit Record. Μέσω του προγράμματος αυτού μπορείτε να υποβάλετε το δικό σας artwork ή τα δικά σας μουσικά θέματα και τα καλύτερα εξ’ αυτών θα συμπεριληφθούν στο παιχνίδι (όπως διευκρινίστηκε αργότερα στο Twitter θα δοθεί και κάποια εξτρά ανταμοιβή).

Μετά από μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με το Tom Clancy’s Rainbox Six Siege, το community του οποίου απαριθμεί πλέον 35 εκατομμύρια παίκτες, η RedLynx ανέβηκε στη σκηνή για να μας παρουσιάσει με έναν ιδιαίτερα επεισοδιακό τρόπο το Trials Rising, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2019 στα PC, PS4, Xbox One, καθώς και στο Nintendo Switch. Οι Ubisoft RedLynx και Ubisoft Kiev συνεργάστηκαν στενά με το community του Trials στο κομμάτι των tutorials. Ελπίζουμε η συνεργασία αυτή να αποδώσει καρπούς, καθώς ο βαθμός πρόκλησης των δύσκολων levels του Trials Fusion ήταν απλά απαγορευτικός για τον μέσο παίκτη.

Το The Division 2 είχε μια εντυπωσιακή παρουσία στην συνέντευξη τύπου της Ubisoft. Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν οι developers αυτή την φορά θα μας προσφέρουν περισσότερο end-game περιεχόμενο, αφού θα δούμε raids για οχτώ παίκτες, καθώς και ένα επιπλέον character progression system που θα ξεκλειδώνει αφού ολοκληρώσετε το campaign. Επιπροσθέτως και τα τρία πρώτα DLC θα διατεθούν εντελώς δωρεάν. Το The Division 2 θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου 2019.

Κατά γενική ομολογία το Mario+Rabbids Kindom Battle αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα Strategy της περσινής χρονιάς και ως εκ τούτου η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του expansion του μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Το Donkey Kong Adventure expansion θα διατεθεί στις 26 Ιουνίου, ενώ οι κάτοχοι του Season Pass θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν μια ημέρα νωρίτερα.

H Ubisoft μας παρουσίασε ένα νέο τρέιλερ και για το Skull & Bones, το οποίο αναπτύσσεται από την Ubisoft Singapore και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2019. Οι ναυμαχίες μοιάζουν παρμένες από το Assassin’s Creed IV Black Flag, ωστόσο ο ρυθμός τους είναι ακόμη πιο φρενήρης. Μετά το απογοητευτικό λανσάρισμα του Sea of Thieves, το Skull & Bones δείχνει έτοιμο να ικανοποιήσει τους λάτρεις των πειρατικών δημιουργιών.

Σειρά είχε το Transference της Spectrevision, ένα first-person exploration game με έντονη horror αισθητική, το οποίο θα διατεθεί το φθινόπωρο στις VR συσκευές, αλλά και στις παραδοσιακές πλατφόρμες. Για την ώρα πάντως δεν έχει εξακριβωθεί σε ποια ακριβώς format θα το δούμε, εικάζουμε ότι σίγουρα θα κυκλοφορήσει στο PS VR.

To Starlink: Battle for Atlas η νέα toys-to-life δημιουργία θα διατεθεί τον Οκτώβριο και οι κάτοχοι του Switch θα μπορούν να παίξουν με τον Fox McCloud, τον πρωταγωνιστή της σειράς Star Fox. H δικιά μας απορία είναι πόσα ακριβώς διαστημόπλοια θα κυκλοφορήσουν. Ελπίζουμε ότι η Ubisoft θα πάρει το μήνυμα και δεν θα πλημμυρίσει την αγορά με φιγούρες, όπως είδαμε στις περιπτώσεις των Skylanders, Disney Infinity και Lego Dimensions.

Πέρα από το Rainbow Six Siege, η Ubisoft αναφέρθηκε σε ένα ακόμη game της που κυκλοφορεί ήδη στα ράφια των καταστημάτων. Ο λόγος γίνεται για το For Honor, στο οποίο θα προστεθεί ένα νέο faction στα πλαίσια του Marching Fire expansion. Μεταξύ άλλων θα δούμε και ένα νέο 4 vs 4 mode ονόματι Breach. Αν θέλετε να μπείτε και εσείς στον μεσαιωνικό κόσμο του παιχνιδιού δεν έχετε παρά να κατεβάσετε δωρεάν την Starter Edition του στο Uplay (η προσφορά ισχύει από τις 11 μέχρι και τις 18 Ιουνίου).

Το The Crew 2 μας έχει ήδη εντυπωσιάσει και αναμένεται με αγωνία στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Η Ubisoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία της open beta έκδοσης του, η οποία θα διατεθεί στις 21 Ιουνίου σε όλα τα format, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα το σχετικό τρέιλερ.

H press conference έκλεισε με το Assassin’s Creed Odyssey, το οποίο εκτυλίσσεται στην Αρχαία Ελλάδα και θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου. Οι developers το βαφτίζουν πλέον ως ένα RPG, αφού στο ξεκίνημα του playthrough σας μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους δύο διαθέσιμους playable χαρακτήρες (Alexios ή Cassandra), ενώ υπάρχουν και dialogue trees. Κατόπιν αυτού, οι αποφάσεις που θα πάρετε στους διαλόγους αναμένεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην εξέλιξη της ιστορίας. Σε ότι αφορά το σύστημα μάχης πάντως δεν παρατηρήσαμε σημαντικές διαφορές σε σχέση με το περσινό Assassin’s Creed Origins.

Που είναι το Splinter Cell;

H Ubisoft δεν μας επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις ή κάποια δραστικά αναπάντεχη ανακοίνωση. Για να πούμε την αλήθεια περιμέναμε να δούμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής από το Beyond Good and Evil 2, καθώς και ένα νέο Splinter Cell. Η ανακοίνωση του Trials Rising μας χαροποίησε ωστόσο οι developers θα πρέπει να βρουν αυτή τη φορά την χρυσή τομή και να μας παρουσιάσουν ένα “δύσκολο”, αλλά όχι απαγορευτικό Trials. To Starlink: Battle for Atlas παραμένει ένα στοίχημα για την Ubisoft, αν και θεωρούμε ότι τουλάχιστον στο Switch θα συναντήσει θετική απήχηση. Από εκεί και πέρα τα The Division 2, Assassin’s Creed Odyssey και Skulls & Bones δείχνουν εξαιρετικά φιλόδοξα και άκρως υποσχόμενα.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.