Δε σταματώ να τραγουδώ…

Η δημοσιογραφική ομάδα της NOVA παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ για το έπος του 2004 που θα προβληθεί σήμερα (4/7/2018) στις 16.00 και στις 22.00 στο Novasports Stories! Θυμηθείτε κάθε στιγμή της καλύτερηςποδοσφαιρικής μας ανάμνησης παρέα με τους πρωταγωνιστές του έπους.

Οι αναμνήσεις από το Euro 2004 ξαναγυρίζουν μέσα από τα κανάλια Novasports! Στην ειδική εκπομπή «Legend Stories», που ετοίμασε η δημοσιογραφική ομάδα των αθλητικών καναλιών της Nova.

Oι συνδρομητές των καναλιών Novasports έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να ζήσουν ξανά το πιο όμορφο ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπό την μουσική υπόκρουση του «Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ».

Ενός τραγουδιού που γράφτηκε για τις ανάγκες της εκπομπής και ερμηνεύτηκε από το Γιώργο Δημητριάδη. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την αποτυχημένη προσπάθεια παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 και κατέληξε στον τελικό της Λισαβόνας, στο Euro 2004. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, o Ότο Ρεχάγκελ, ο Γιάννης Τοπαλίδης και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, διηγούνται ανέκδοτες ιστορίες, μιλούν για τα στοιχήματα που έβαζαν πριν από κάθε παιχνίδι, ενώ αναφέρονται και στα γούρια που είχαν. 

Ο Γιώργος Καραγκούνης, αναφέρεται στον Ότο Ρεχάγκελ, τον πρωτομάστορα της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συμβολή που είχε στην επίτευξη του στόχου: «Δημιούργησε μια ομάδα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα. Δεν άλλαζε παίκτες, είχε μία βάση, και αυτό λειτούργησε θετικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Ντέμης Νικολαϊδης, επισημαίνοντας: «Νομίζω ότι το νούμερο ένα ήταν το κλίμα και η ψυχολογία, και σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά ο Ρεχάγκελ. Ήταν ο μοναδικός προπονητής για τον οποίο ήμασταν σίγουροι ότι ήταν δίκαιος» και συνεχίζει «Η συντροφικότητα, το κλίμα ήταν στοιχεία που μέτρησαν».

O χρυσός σκόρερ στο τελικό με την Πορτογαλία, Άγγελος Χαριστέας, αναφερόμενος στον «Όθωνα» λέει: «Ο Ρεχάγκελ κατόρθωσε από την πρώτη μέρα να μας δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρόλα αυτά όμως άφηνε ελευθερίες και είχε βρει το κουμπί των ποδοσφαιριστών και να κερδίζει από αυτούς το 100%». 

Το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας αποτυπώνεται στη φράση του Παντελή Καφέ: «Όσοι καθόμασταν στον πάγκο, καθόμασταν με συγκεκριμένη σειρά και αυτό ήταν το γούρι ειδικά μετά το πρώτο ματς που νικήσαμε την Πορτογαλία. Το σημαντικότερο ήταν ότι όλοι γίναμε μία οικογένεια.

Το κλίμα κάθε μέρα γίνονταν και καλύτερο, σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα. Είχαμε γίνει ένας βράχος, μία γροθιά, που δεν μπορούσε να σπάσει με τίποτε», ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης συμπληρώνει με νόημα: «Ναι παίζεις για να κερδίσεις, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, αλλά το να πάρεις ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο για μας ήταν θαύμα. Η λογική δεν το χώραγε».

Ο Τραϊανός Δέλλας αναφέρεται στις δύο στιγμές που τον συγκίνησαν: «Ένα παιδί να κοιτά το λεωφορείο και να κλαίει και μια γιαγιά με ένα «πι» πίσω από το πούλμαν να στέλνει φιλιά και να λέει ευχαριστώ», ενώ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος προσθέτει: «Μετά την επιτυχία όλοι ήμασταν σε άλλη διάσταση, άλλο κόσμο».

Ο Νίκος Νταμπίζας αναφέρεται στο μετάλλιο του πρωταθλητή: «Το έχω φυλαγμένο στο σπίτι και μετά από χρόνια όταν θα το κοιτάω θα θυμάμαι τα πάντα», ενώ ο Τάκης Φύσσας επισημαίνει ότι «Η Εθνική Ομάδα εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του 2004, όχι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Επίσης, χαρακτηριστική είνι η ατάκα του Γιάννη Γκούμα για το πώς βίωσε η ελληνική αποστολή το Euro 2004: «Προσωπικά, μέσα στο λεωφορείο, δάκρυσα διότι καταφέραμε να δώσουμε τόσο μεγάλη χαρά στην Ελλάδα. Και τώρα που το λέω είμαι πολύ συγκινημένος που μας αξίωσε ο Θεός να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας και να πάρουμε το Euro».

Ο αρχηγός της Εθνικής στο Euro 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρεται στο γκολ με τη Γαλλία: «Η σέντρα, η κεφαλιά ήταν τέλεια και πήγαμε στον ημιτελικό», ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας στέκεται στον ημιτελικό με την Τσεχία, επισημαίνοντας: «Στα παιδιά που έκαναν ζέσταμα και ετοιμάζονταν για την παράταση, γύρισα και τους είπα “μάγκες αφού δεν χάσαμε μέχρι τώρα, πάμε να κερδίσουμε”», ενώ ο Κώστας Κατσουράνης αναφέρεται στο τι θα ζήταγε σε περίπτωση επιτυχίας της Εθνικής: «Εγώ ζήτησα τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο μιας και ήμουν από την Πάτρα. Δεν είχε ολοκληρωθεί τότε. Δεν πληρώναμε που τα λέγαμε οπότε ο καθένας έλεγε ότι ήθελε».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, για το έπος της Πορτογαλίας μιλούν και οι Φερνάντο Σάντος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ορέστης Καρνέζης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς και Στέφανος Καπίνο, οι οποίοι αναφέρονται στο που βρίσκονταν το 2004, αλλά και πώς αυτή η επιτυχία επηρέασε την εξέλιξη και τη σχέση τους με το ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί το video clip του “Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.