10+9 εποχιακές προτάσεις για γεμάτες anime καλοκαιρινές διακοπές

Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;H ανοιξιάτικη anime σεζόν που μας πέρασε ήταν μια από τις πιο...

Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;

H ανοιξιάτικη anime σεζόν που μας πέρασε ήταν μια από τις πιο δυνατές των τελευταίων ετών, με πολλές και καλές σειρές να μπαίνουν στο προσκήνιο. Είτε επρόκειτο για νέες ιστορίες είτε για συνέχειες παλαιότερων κι αναγνωρισμένων σειρών, το κοινό είχε μια ευρεία γκάμα ιστοριών από τις οποίες μπορούσε να διαλέξει.

Πλέον, με τα περισσότερα ανοιξιάτικα anime να έχουν φτάσει στο τέλος τους, η καλοκαιρινή σεζόν καραδοκεί με νέες σειρές έτοιμες να μπουν στην αρένα και να αναμετρηθούν για το ποια θα καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μέσα στον κυκεώνα από νέες σειρές, το IGN Greece ξεχωρίζει εκείνες που αξίζουν τουλάχιστον μια ματιά.

Aguu: Genius Dolls I Aguu: Tensai Ningyou

Ημερομηνία προβολής: 8 Ιουλίου 2018
Είδος: δράση, δράμα, υπερφυσικό

Σύνοψη: Γύρω μας υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι άνθρωποι που πετυχαίνουν αξιοθαύμαστα πράγματα σαν να ήταν κάτι το φυσικό. Πίσω από την επιτυχία τους όμως κρύβονται μικροσκοπικά πλάσματα που λέγονται Aguu. H νεαρή χορεύτρια Ai μαθαίνει ότι η εξαιρετικά ταλαντούχα φίλη της Machi έχει μια τέτοια κούκλα αναλαμβάνοντας το, ρόλο της “Seamstress”. Η Ai συνεπακόλουθα γίνεται μέλος των “Saviors” που πολεμούν τις “Seamstresses” εδώ και γενιές.

Γιατί να το δω: Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία του στούντιο DEEN με την κινεζική εταιρεία Tencent μετά την πρώτη τους απόπειρα με το “Reikenzan”. Και αν για την πλειοψηφία του κοινού τα manga και τα manhua είναι έννοιες ταυτόσημες, οι διαφορές στην πράξη, οι διαφορές στην αφηγηματική προσέγγιση, σε συνδυασμό με την συλλογιστική περί ταλέντου και τιμήματος κινούν το ενδιαφέρον.

Angolmois: Genkou Kassenki

Ημερομηνία προβολής: 11 Ιουλίου 2018
Είδος: ιστορικό, seinen, δράμα, σαμουράι

Σύνοψη: Μια ομάδα σαμουράι προσπαθούν να υπερασπιστούν τη χώρα τους από την πρώτη Μογγολική εισβολή του Κουμπλάι Χαν, εγγονού του Τζένγκις Χαν και επίσης γνωστού ως “σοφός Χαν”, στην Ιαπωνία, το 1274 μ.Χ.

Γιατί να το δω: Με θέμα έναν πόλεμο που σημάδεψε την ιστορία της χώρας της Ιαπωνίας κι έσπειρε το χάος στο εσωτερικό της, οικονομικά και πολιτικά, ακόμη και μετά τον θάνατο του μακροβιότερου κυβερνών Χαν της Μογγολικής αυτοκρατορίας, το “Angolmois” υπόσχεται να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις υπόλοιπες καλοκαιρινές λόγω του είδους του. Είναι γεγονός ότι οι ιστορικές σειρές είναι εξαιρετικά δυσεύρετες μέσα στον τεράστιο αριθμό τίτλων που προβάλλονται κάθε χρόνο.

Asobi Asobase

Ημερομηνία προβολής: 8 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, seinen

Σύνοψη: Τρεις συμμαθήτριες παίζουν απλά παιχνίδια, επιτραπέζια αλλά και χαρτιά.

Γιατί να το δω: Μια σουρεάλ κωμωδία είναι πάντοτε η λύση για τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού με την αφόρητη ζέστη και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και από αυτή τη σεζόν, με την πρωταγωνιστική τριάδα να βρίσκεται στα σκηνοθετικά χέρια του Seiji Kishi του πολύ γνωστού σε όλους τους anime fans “Assasination Classroom”. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε τίποτα άλλο πέρα από το ότι η σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο gag manga σάς υπόσχεται άπλετο γέλιο και διασκέδαση.

Attack on Titan Season 3 I Shingeki no Kyoujin Season 3

Ημερομηνία προβολής: 23 Ιουλίου 2018
Είδος: δράσης, μυστηρίου, υπερδυνάμεις, φαντασίας, εφηβικό, ιστορικό

Σύνοψη: Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις για την υπόθεση του “Attack on Titan”. O κόσμος ανάμεσα στα Wall Maria, Rose και Sheena συνεχίζει να φαίνεται πιο σκληρός από ποτέ με τις πλέον απάνθρωπες πράξεις να μην προέρχονται πάντα από τους τιτάνες. Με τα μυστικά και τις ανατροπές αλλά και τις απώλειες να συνεχίζουν να καραδοκούν, μένει να δούμε τα νέα εμπόδια με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι οι ήρωές μας.

Γιατί να το δω: Παρά τις κριτικές που έχουν προκύψει από μερίδα του κοινού ανά περιόδους, το στούντιο Wit έχει αποδείξει ότι έδωσε πνοή με τον καλύτερο τρόπο στο manga του Isayama Hajiime. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός δράματος σκοτεινής φαντασίας. Αλλά παράλληλα καταφέρνει να είναι πολλά περισσότερα από αυτό συνδυάζοντας πολλά και διαφορετικά είδη. Αν και έγιναν προσπάθειες αναπαραγωγής της συνταγής από σειρές όπως το “Habaneri of the Iron Fortress”, το πρωτότυπο φαίνεται να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού.

Banana Fish

Ημερομηνία προβολής: 5 Ιουλίου 2018
Είδος: αστυνομικό, περιπέτεια

Σύνοψη: Στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς η αστυνομία ερευνά μια σειρά αινιγματικών αυτοκτονιών, ένας ετοιμοθάνατος άνδρας δίνει στον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας ένα παράξενο φάρμακο, που φέρει το όνομα “Banana Fish”. Ο νεαρός πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τη μαφία και τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε, έχοντας δίπλα του τη βοήθεια ενός νεαρού φωτογράφου, τον Eiji Okamura, σε ένα ταξίδι γεμάτο απληστία, υπερηφάνεια, οργή και λαγνεία.

Γιατί να το δω: Αν και η σειρά της Akimi Yoshida υπάγεται στο είδος του shoujo, ξεφεύγει από τους κλασικούς κανόνες και παρουσιάζει μια ιστορία πλούσια σε σκηνές δράσεις, εξερευνώντας παράλληλα θέματα όπως τον βιασμό, τα ναρκωτικά και την παιδοφιλία. Με το έργο της Yoshida να έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές επαίνους για το γεγονός ότι ξεφεύγει από το καθιερωμένο, μένει να δούμε πώς του στούντιο MAPPA και η σκηνοθέτης Hiroko Utsumi θα μεταφέρουν στις οθόνες μας τους ήρωες της ιστορίας σε ένα σκηνικό πιο συμβατό με τη δική μας εποχή.

Cells at Work I Hataraku Saibou

Hμερομηνία προβολής: 8 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία εφηβικό

Σύνοψη: Σε αυτήν την anime σειρά ο πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και οι κρυφοί ήρωες που μέσα στο σώμα του κάνουν τα πάντα για να τον διατηρήσουν ζωντανό και να αντιμετωπίσουν τις εξωτερικές απειλές. Αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια, και πολλά ακόμη μπαίνουν σε θέση μάχης ώστε η λειτουργία του σώματος να παραμείνει απρόσκοπτη.

Γιατί να το δω: Ένας τρελός συνδυασμός ανάμεσα σε κλασσικές όπως το “Μια φορά και έναν καιρό ήταν η Ζωή” το επεισόδιο του “The Magic School Bus” όπου το κοινό ταξίδεψε μέσα στο σώμα του Arnold και όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που κάνουν τα anime τόσο ξεχωριστά. Το στούντιο David Production φιλοδοξεί να δώσει μια σειρά γεμάτη δράση, γέλιο, διασκέδαση αλλά και καλύτερη κατανόηση για το πώς δουλεύει το σώμα μας.

Chio’s School Road I Chio-chan no Tsuugakuro

Ημερομηνία προβολής: 6 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, καθημερινή ζωή

Σύνοψη: Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από μια νεαρή μαθήτρια στον δρόμο της για το σχολείο και τα αναπάντεχα περιστατικά που της προκύπτουν. Γιατί αν το να καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο σπίτι της και το σχολείο της φαίνεται ως κάτι απλό, οι περιπέτειες γίνονται ολοένα και πιο απίθανες.

Γιατί να το δω: Για όλες τις φορές που το σύμπαν συνωμοτεί προκειμένου να μην κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε στην πραγματικότητα. Για όλες εκείνες τις φορές που μια απλή διαδικασία γίνεται άθλος από τα αναπάντεχα γεγονότα. Το στούντιο Diomedea μας φέρνει μια απλή κωμωδία -ελαφρώς τραβηγμένων- καταστάσεων που με την γλυκύτητα και το χιούμορ της υπόσχεται να κάνει την ώρα μας να περάσει ευχάριστα.

FLCL Progressive

Hμερομηνία προβολής: 2 Ιουνίου 2018
Είδος: κωμωδία, δράση, επιστημονική φαντασία, dementia, παρωδία

Σύνοψη: Στην νέα σεζόν του FLCL μεταφερόμαστε πολλά χρόνια μετά τις περιπέτειες των Naota και Haruhara Haruko. Στο ενδιάμεσο ο πόλεμος ανάμεσα στις Medical Mechanica και Fraternity συνεχίζεται στον γαλαξία. Στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται η νεαρή Hidomi που ζούσε μια συνηθισμένη ζωή μέχρι που στο σχολείο της φτάνει μια νέα δασκάλα με το όνομα Haruko. Και ενώ οι Medical Mechanica επιτίθενται για άλλη μια φορά, η Hidomi μαθαίνει ότι μπορεί να σώσει τους πάντες.

Γιατί να το δω: Με την πρώτη σεζόν που προβλήθηκε το 2001 σε παραγωγή Gainax να έχει αφήσει ιστορία από άποψη καλλιτεχνικής προσέγγισης κι αφηγηματικών πειραματισμών, το κοινό περιμένει με κομμένη την ανάσα το πώς θα συνεχιστεί η ιστορία. Η Production I.G αναλαμβάνει να σηκώσει τη σκυτάλη και να συνεχίσει την ιστορία. Θα καταφέρει να κινηθεί στα υψηλά επίπεδα που το κοινό έχει συνηθίσει από τον τίτλο;

Free: – Dive to the Future – Ειρήνη

Ημερομηνία προβολής: 11 Ιουλίου 2018
Είδος: καθημερινή ζωή, σπορ

Σύνοψη: H νέα σεζόν βρίσκει τον Haruka να φοιτά σε κολέγιο του Τόκιο. Εκεί συναντά ξανά τον Asahi και οι αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια ξυπνούν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με τον Ikuya. O Makoto από την πλευρά του κυνηγά ένα νέο όνειρο καθώς βρίσκεται στο Τόκιο παρέα με τον Haruka. O Rin έχει μια αναπάντεχη συνάντηση στο Σίδνεϋ. Καθώς οι χαρακτήρες βρίσκονται σε μια νέα φάση της ζωής τους, τους περιμένουν νέες μάχες ή θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν το παρελθόν που άφησαν πίσω;

Γιατί να το δω: Αν οι προηγούμενες σεζόν έκλεισαν ένα κεφάλαιο στην ζωή των πρωταγωνιστών και οι ταινίες μας έδωσαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το παρελθόν τους, η νέα φάση στην ιστορία θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων πέρα από το σύνηθες σχολικό περιβάλλον. Η Kyoto Animation παρουσιάζει τους αγαπημένους μας χαρακτήρες ως νεαρούς ενήλικες έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που φέρνει η νέα φάση στην ζωή τους αλλά και να επιλύσουν όλα εκείνα τα θέματα που δεν κατόρθωσαν στο παρελθόν.

Gintama (2018)

Ημερομηνία προβολής: 7 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, παρωδία, δράμα, δράση, επιστημονική φαντασία

Σύνοψη: Η ιστορία της εκτυλίσσεται σε μια εναλλακτική, φανταστική Ιαπωνία κατά την περίοδο Edo, στην οποία ξαφνικά εισβάλλουν εξωγήινοι, οι επονομαζόμενοι “Amanto”. Οι προσπάθειες των σαμουράι να τους απωθήσουν αποδεικνύονται άκαρπες και ο Shogun σύντομα παραδίνεται. Σύντομα περνάει νόμος που απαγορεύει τη χρήση του σπαθιού, σε μια προσπάθεια να εξαφανιστεί το πνεύμα των σαμουράι. Ωστόσο, ανάμεσα στους πολίτες υπάρχει και κάποιος που αρνείται να αποχωριστεί το ξύλινο σπαθί του και τον τίτλο του σαμουράι. O Sakata Gintoki βγάζει τα προς το ζην ως ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Μαζί με τους δυο συνεργάτες του, τον Shinpachi και την Kagura και τον σκύλο τους, Sadaharu, αναλαμβάνουν διάφορες δουλειές, αποτυγχάνοντας σχεδόν πάντα παταγωδώς, ενώ μπλέκονται σε διάφορες τρελές καταστάσεις.

Γιατί να το δω: Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον “βασιλιά” της κωμωδίας και ενός από τα πιο κλασικά shounen anime, αλλά ούτε μακρυγορίες για τους λόγους που πρέπει να το δείτε. Για τους φίλους που δεν βρίσκονται στο κλαμπ που ανυπομονούν για τη συνέχεια του “Silver Soul” arc – και τελευταίο του manga -, ποτέ δεν είναι αργά για να το ξεκινήσετε.

Grand blue

Ημερομηνία προβολής: 13 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, δράμα, καθημερινή ζωή, σχολική ζωή

Σύνοψη: Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον νεαρό Iori Kitahara που ξεκινά την φοιτητική του ζωή στην παράκτια πόλη Izu. Μετακομίζοντας στο Grand Blue, το μαγαζί του θείου του με εξοπλισμό καταδύσεων ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη φίλους και όμορφα κορίτσια. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται ελαφρώς διαφορετική όταν συναντά μια παρέα από θορυβώδεις νέους που γρήγορα των ενσωματώνουν στις καθημερινές τους περιπέτειες. Ο Iori γρήγορα γίνεται η ψυχή της παρέας κάτι που προκαλεί την απαξίωση της ξαδέλφης του Chisa Kotegawa. Θα καταφέρει ο Iori να ζήσει την φοιτητική ζωή των ονείρων του;

Γιατί να το δω: Μια κωμική manga σειρά που έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού. Αν και μπορεί κάποιος να το παρομοιάσει με σειρές όπως τα “Free” και “Amanchu” η έμφασή του στο κωμικό στοιχείο, οι τρελές περιπέτειες των πρωταγωνιστών και το θαλάσσιο φόντο του, του δίνουν το δικό του μοναδικό στίγμα κάνοντάς το παράλληλα μια ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι.

10+9 εποχιακές προτάσεις για γεμάτες anime καλοκαιρινές διακοπές

.

High Score Girl

Ημερομηνία προβολής: 13 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, ρομαντικό, seinen, καθημερινή ζωή

Σύνοψη: Η σειρά καταγράφει το χρονικό της φιλίας του Haruo Yaguchi και της Akira Oono, ενός δεσμού που αναπτύσσεται μέσα από τον ενθουσιασμό τους για τα video games.

Γιατί να το δω: Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ανακοίνωση ότι οι δύο πρωταγωνιστές θα βρεθούν στη μικρή οθόνη για να μοιραστούν την αγάπη τους για τα βιντεοπαιχνίδια, με τους fans τους ήδη να δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Βασισμένη στο seinen manga του Rensuke Oshikiri με το ιδιαίτερο σχέδιο, ο παραπάνω τίτλος αποτελεί λοιπόν μια σειρά που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών και δη των arcades.

Late Night! Genius Bakabon I Shinya! Tensai Bakabon

Ημερομηνία προβολής: 10 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, καθημερινή ζωή

Σύνοψη: Η υπόθεση ακολουθεί τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Bakabon, ενός ανόητου κι απερίσκεπτου αγοριού και της εκκεντρικής οικογένειάς του.

Γιατί να το δω: Το στούντιο Pierrot+ φιλοδοξεί να αναπαραγάγει την επιτυχία του “Osomatsu-san” μεταφέροντας άλλο ένα από τα κλασσικά gag manga του Fujio Akatsuka στο σύγχρονο anime τηλεοπτικό τοπίο. Για όσους λατρεύουν το ενήλικο χιούμορ που θα σίγουρα θα προσπαθήσει να περάσει τα καθιερωμένα όρια της σάτιρας και επιδιώκουν πρωτότυπες προσεγγίσεις, το “Late Night! Genius Bakabon” είναι η ιδανική επιλογή.

Middle Manager Tonegawa I Chuukan Kanriroku Tonegawa

Ημερομηνία προβολής: 3 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, παρωδία

Σύνοψη: Ένα χρονικό των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δεξί χέρι του κακού, παράλογου προέδρου της Teiai Corporation Kazutaka Hyoudou, Yukio Tonegawa, αποτελεί η συγκεκριμένη σειρά. Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες του αφεντικού του, οι αλληλεπιδράσεις του Tonegawa με τους υφισταμένους του και άλλους χαρακτήρες της σειράς Kaiji δίνουν στον θεατή απίστευτα αστείες καταστάσεις.

Γιατί να το δω: Το Madhouse, αν και δεν μας φέρνει μια τρίτη σεζόν του “Kaiji”, αποφασίζει να απαλύνει αυτό το κενό προσφέροντας στους fan του τη μεταφορά του spinoff και κωμικού manga της γνωστής σειράς με πρωταγωνιστή τον Tonegawa, δίνοντας έτσι και του κίνητρο σε αυτούς που δεν έχουν εισέλθει στο συγκεκριμένο fandom να το κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Muhyo & Roji’s Bureau of Supernatural Investigation

Ημερομηνία προβολής: 3 Αυγούστου 2018
Είδος: δράσης, κωμωδία, μυστηρίου, υπερφυσικό

Σύνοψη: Έχετε πέσει θύματα δαιμονισμού ή παρενόχλησης από κάποιο πνεύμα; Υπάρχει κάποιο πνεύμα το οποίο θα θέλατε να στείλετε στον παράδεισο, ή κάπου πιο ζεστά για την αιωνιότητα; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε χρειάζεστε τους Muhyo και Roji, ειδικούς στο μαγικό δίκαιο. Η ειδικότητά τους είναι να απονέμουν δικαιοσύνη σε κακά πνεύματα.

Γιατί να το δω: Για τους λάτρεις του Ace Attorney αλλά και του υπερφυσικού, το στούντιο DEEN επιχειρεί να συνδυάσει δύο από τα αγαπημένα τους είδη. Η ιδιαίτερη χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου και οι αστείες τους περιπέτειες είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν την καρδιά του κοινού. Είτε η σειρά μπει στη μεγαλύτερη ιστορία είτε μείνει στις πιο σύντομες περιπτώσεις εγγυάται, μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.

Overlord III | Overlord Season 3

Ημερομηνία προβολής: 10 Ιουλίου 2018
Είδος: δράση, περιπέτεια, φαντασία

Σύνοψη: Oι περιπέτειες του Momonga στο διαδικτυακό παιχνίδι Yggdrasil συνεχίζονται με νέες προκλήσεις να αναδύονται στον δρόμο του.

Γιατί να το δω: Το στούντιο MADHOUSE δεν είναι συνηθισμένο στο να βγάζει συνέχειες σειρών. Το “Overlord” φαίνεται να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα με τη σειρά να έχει εξασφαλίσει την αγάπη και την αφοσίωση όχι μόνο του anime κοινού, αλλά και των οπαδών των μυθιστορημάτων. Σε ένα anime τοπίο όπου σειρές όπως το “Sword Art Online” και το “King’s Avatar” κυριαρχούν, το “Overlord” έχει κατορθώσει να δώσει το στίγμα του και να ξεχωρίσει από τον σωρό. Θα καταφέρει η τρίτη σεζόν να δικαιώσει τις προσδοκίες του κοινού;

Planet With

Ημερομηνία προβολής: 8 Ιουλίου 2018
Είδος: mecha, επιστημονική φαντασία

Σύνοψη: Ο Souya Kuroi ζει μια ήρεμη ζωή χωρίς να έχει αναμνήσεις από το παρελθόν του, ώσπου, μια μέρα, η πόλη του δέχεται ξαφνική επίθεση από ένα τεράστιο ρομπότ που φέρει την ονομασία “Nebula Weapon”. Έχοντας στον πλευρό του τον μέντορά του και μια gothic lolita, την Ginko, καταλήγει να βρεθεί στο πεδίο της μάχης φθάνοντας ωστόσο σημείο να γίνει εχθρός των επτά ηρώων που μεριμνούν για την προστασία της πόλης του. Ποιος είναι ωστόσο ο λόγος που μάχεται – ένας λόγος που είναι κλειδωμένος βαθιά μέσα στις αναμνήσεις του;

Γιατί να το δω: Μια πρωτότυπη ιστορία έρχεται δια χειρός του δημιουργού των manga “Lucifer and the Biscuit Hammer” και “Spirit Circle”, Satoshi Mizukami, δημιουργό που έχει κάνει το κοινό να τον αγαπήσει για τις ιστορίες του. Αυτή τη φορά καταπιάνεται με την επιστημονική φαντασία, έχοντας στο πλευρό του την ομάδα του J.C. Staff, το στούντιο που θα αναλάβει τη μεταφορά του στη μικρή οθόνη. Ρομπότ, μάχες και μια απολαυστική ιστορία δράσης – και πιθανόν πολλών επεισοδίων – φαίνεται ότι θα περιμένει τους fans του είδους.

Sirius the Jaeger I Tenrou: Sirius the Jaeger

Ημερομηνία προβολής: 12 Ιουλίου 2018
Είδος: δράση, υπερφυσικό, θρίλερ, βαμπίρ

Σύνοψη: Ένας αιματηρός πόλεμος μεταξύ λυκανθρώπων και βαμπίρ ξετυλίγεται στο Τόκιο του 1930, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται υπό την αναζήτηση ενός μυστήριου κιβωτίου, τη “Κιβωτό του Σείριου”. Μέσα σε αυτόν τη λυσσαλέα μάχη, ένας λυκάνθρωπος επιθυμεί να πάρει εκδίκηση από τους βρικόλακες για τη σφαγή της φυλής του.

Γιατί να το δω: Αν είσαστε θαυμαστές του αέναου πολέμου μεταξύ των δύο μυθικών πλασμάτων, αυτή η σειρά είναι ακριβώς η επιλογή που αποζητάτε γι’ αυτή τη σεζόν. Έχοντας φόντο την παλιά Ιαπωνία, το στούντιο P.A. Works μας δίνει ακόμη μια φορά μια πρωτότυπη ιστορία βάζοντας στο τιμόνι τον σκηνοθέτη του “Zetsuen no Tempest”, Masahiro Ando, με εμάς να ελπίζουμε να μην ακολουθήσει τα βήματα του “Glasslip” αλλά των επιτυχημένων σειρών του.

Tsukumogami Kashimasu

Ημερομηνία προβολής: 22 Ιουλίου 2018
Είδος: κωμωδία, δαίμονες, ιστορικό, υπερφυσικό, καθημερινή ζωή

Σύνοψη: Η ιστορία μας μεταφέρει σε μια εναλλακτική εποχή Edo, όπου η καθημερινή ζωή ήταν γεμάτη αναπάντεχες προκλήσεις όπως πολεμικές συρράξεις και φυσικές καταστροφές που έκαναν το ενδεχόμενο μιας μόνιμης κατοικίας για τους απλούς ανθρώπους όνειρο απατηλό. Γι αυτόν τον σκοπό αντί να αγοράζουν τα καθημερινά τους αντικείμενα πολλοί επέλεγαν να τα νοικιάζουν ώστε να μπορούν να αφήσουν τα σπίτια τους γρηγορότερα αν υπήρχε ανάγκη. Στο μαγαζί όμως που έχουν τα αδέλφια πρωταγωνιστές της ιστορίας κάποια από τα αντικείμενα είναι πνεύματα

Γιατί να το δω: Για όσους αγαπούν τις ιστορίες με υπερφυσικό που όμως αντί να ακολουθούν κάποια μεγάλη και φιλόδοξη περιπέτεια, πατούν σταθερά τα πόδια τους στην καθημερινότητα και τις λεπτές διαφοροποιήσεις που φέρνει το φανταστικό, τότε η σειρά αυτή αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Με μια ατμόσφαιρα που κατά κάποιο τρόπο θυμίζει αυτήν της σάουνας από το “Spirited Away” του Miyazaki η βασισμένη στα μυθιστορήματα της Megumi Hatakenaka εγγυάται ότι θα σας ταξιδέψει σε ένα όνειρο θερινής νυκτός.


Με κάποιους τίτλους ήδη να παραμένουν στην λίστα μας με τα ongoing, όπως τα “Boku no Hero Academia”, “Persona 5 the Animation” και “Steins;Gate 0”, η καλοκαιρινή σεζόν υπόσχεται να ικανοποιήσει διάφορα γούστα. Ποιοι είναι οι τίτλοι που κέρδισαν το δικό σας ενδιαφέρον; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.