Μέστο: ” Να παίξει με πάθος και καρδιά ο Μακέντα – Μπορεί και 15 γκολ “

Ένας γνώριμος στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Τζαντομένικο Μέστο μίλησε στο novasports.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού, Φεντερίκο Μακέντα.

Ένας γνώριμος στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Τζαντομένικο Μέστο μίλησε στο novasports.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού, Φεντερίκο Μακέντα

Ο Ιταλός αμυντικός “ακτινογραφεί” τον συμπατριώτη του, θεωρεί ότι ο 27χρονος στράικερ μπορεί να πετύχει στον Παναθηναϊκό και τον συμβουλεύει να παίξει με “καρδιά”. 

Ο Μέστο αναπολεί μέσω του novasports.gr τις ημέρες του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, δηλώνει οπαδός του Τριφυλλιού και αναφέρεται στην αγάπη του για το κλαμπ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζαντομένικο Μέστο στο novasports.gr

Για την αγωνιστική κατάσταση του Μακέντα: 

” Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς αγωνιζόταν στη Serie B με τη Νοβάρα και δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Πάντως είναι ένα μεγάλο ταλέντο και θα έλεγα όχι τόσο τυχερός στην καριέρα του. Πάντως πιστεύω ότι μπορεί να σκοράρει 15 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα “. 

Για το αν μπορεί ο Μακέντα να πετύχει στον Παναθηναϊκό: 

” Το ελπίζω για τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς για το καλύτερο. Μερικές φορές δεν φτάνει να έχεις ταλέντο. Όμως ξέρει ποδόσφαιρο και είναι ικανός. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με έναν μεγάλο προπονητή, όπως είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και σίγουρα απέκτησε πολλές εμπειρίες “. 

Για αν θα είναι δύσκολη η προσαρμογή του Μακέντα στη χώρα μας: 

” Η προσαρμογή του δεν θα είναι δύσκολη, γιατί η ζωή είναι καλή στην Ελλάδα. Ο Μακέντα έχει αγωνιστεί σε καλές ομάδες, άρα νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Θα χρειαστεί να τον βοηθήσουν και οι οπαδοί, ώστε να αποκτήσει γρήγορα αυτοπεποίθηση. Δεν είναι δύσκολο να κερδίσει τον κόσμο. Αρκεί να έχει πάθος. Είναι σημαντικό να έχεις πάθος στο ποδόσφαιρο και όχι απλά να παίζεις για το μισθό σου. Χρειάζεται καρδιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ειδικά όταν παίζεις σε μια ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός “. 

Για το αν περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Μακέντα όταν έκανε τα πρώτα του “βήματα” στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 

” Στην αρχή της καριέρας του, όλοι περίμεναν σπουδαία πράγματα. Έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντμ και όλοι νομίζαμε ότι θα μπορούσε να γίνει σημαντικός ακόμα και στην Εθνική Ιταλίας. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν καλά, ωστόσο συνέχισε να παίζει και να προσπαθεί. Πολλοί περίμεναν πολλά από τον Μακέντα και τώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του “. 

Για τη συμβουλή που θα ήθελε να δώσει στον Μακέντα: 

” Να παίξει με πάθος. Με καρδιά. Να κάνει ότι μπορεί. Αυτό τον συμβουλεύω “. 

Για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και το “δέσιμο” του με την ομάδα: 

” Τον Παναθηναϊκό τον αγαπώ. Πολύ! Δεν χρειάζεται να παίξεις πολλά χρόνια σε μια ομάδα, για να δεθείς μαζί της. Στην καριέρα μου δεν αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες, γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία μου να αλλάζω συνέχεια συλλόγους. Δυστυχώς έμεινα μόνο ενάμιση χρόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά αν μπορούσα θα έμενα περισσότερο. Μου αρέσει η ομάδα και ο σύλλογος. Είναι σαν τη Νάπολι και τη Τζένοα, όπου υπάρχει αυτό το “δέσιμο” της ομάδας με τον κόσμο. Οι φίλαθλοι ήταν φοβεροί. Δίπλα στο σύλλογο. Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού. Θα είμαι για πάντα. Το πέρασμα μου από τον Παναθηναϊκό είναι μια σημαντική στιγμή της καριέρας μου “.

Για τα πλάνα του αυτή την περίοδο και αν σκέφτεται να συνεχίσει να αγωνίζεται:  

” Είμαι σε καλή κατάσταση και προπονούμαι όλο αυτό το διάστημα. Απέρριψα αρκετές προτάσεις από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, γιατί ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο.

Είμαι ανοικτός σε προτάσεις και θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο.
Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι σε καλό επίπεδο για τα επόμενα 2-3 χρόνια ως σέντερ μπακ. Μακάρι να επέστρεφα και κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Την αγαπώ αυτή τη χώρα “. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.