Μητέρα πέντε παιδιών νεκρή από αστυνομικά πυρά στο Σικάγο

Η αστυνομία του Σικάγο σκότωσε τρεις ανθρώπους χθες, ανάμεσά τους μια μητέρα πέντε παιδιών, η οποία επλήγη κατά τη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας σε έναν οικογενειακό διαπληκτισμό.

Η αστυνομία του Σικάγο σκότωσε τρεις ανθρώπους χθες, ανάμεσά τους μια μητέρα πέντε παιδιών, η οποία επλήγη κατά τη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας σε έναν οικογενειακό διαπληκτισμό.

Το βίαιο αυτό περιστατικό είναι το πρώτο μετά τις διαδηλώσεις που προκάλεσε η μετάδοση τον περασμένο μήνα εικόνων από τον θάνατο, πέρσι, ενός μαύρου εφήβου, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν λευκός αστυνομικός στην πόλη τον πυροβόλησε με 16 σφαίρες.

Σε ανακοίνωση, η αστυνομία δήλωσε ότι παρενέβη σε μια συνοικία έπειτα από κλήση που δέχτηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Κατά την άφιξή τους “οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα επιθετικό άτομο και ένας από αυτούς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο άτομα”.

“Μια 55χρονη γυναίκα τραυματίστηκε κατά λάθος και βρήκε τραγικό θάνατο”, πρόσθεσε η αστυνομία η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς του θύματος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι δύο μαύροι, η Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών, και ο Κουιντόνιο Λεγκρίρ, ένας 19χρονος φοιτητής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, ο Λεγκρίρ υπέφερε από ψυχικές διαταραχές και απειλούσε τον πατέρα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, κάτι που ήταν αιτία για να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Η Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και ο πατέρας της είχε ζητήσει να δεχτεί τους αστυνομικούς.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε έναν ένοπλο άνδρα κατά τη διάρκεια επέμβασης κατά μιας “εφόδου που ήταν σε εξέλιξη”. Ο άνδρας τραυματίστηκε και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

ΠΗΓΗ news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.