Super Mario Maker 2 Review

Το Super Mario Maker γίνεται ακόμα καλύτερο!Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για ένα...

Το Super Mario Maker γίνεται ακόμα καλύτερο!

Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι της σειράς Super Mario, μίας σειράς παιχνιδιών που έχει προσφέρει χαρά σε πολλούς μικρούς και μεγάλους gamers από το 1985 ως σήμερα. Μέσα από πάρα πολλά διαφορετικά games, ανάμεσά τους και πολλά που δεν ακολουθούν το παραδοσιακό gameplay, όπως tennis, golf, kart κτλ. η Nintendo έχει καταφέρει να μας κάνει να αγαπήσουμε το συγκεκριμένο χαρακτήρα και να ενθουσιαζόμαστε ακόμα με κάθε νέα προσθήκη στη σειρά. Η νεότερη προσθήκη που έκανε όλους τους fans της Nintendo να ανυπομονούν είναι το Super Mario Maker 2, sequel του Super Mario Maker, που έρχεται για να προσφέρει ακόμα περισσότερες προκλήσεις και ευκαιρίες δημιουργίας ακόμα πιο τρελών levels.

Για να είμαι 100% ειλικρινής όταν έμαθα πως θα κυκλοφορήσει νέο Super Mario Maker ήμουν λίγο δύσπιστη για το κατά πόσο θα μπορούσε να βελτιωθεί το σχεδόν αψεγάδιαστο gameplay του προηγούμενου παιχνιδιού. Οι αμφιβολίες μου βέβαια εξαφανίστηκαν όταν είδα τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για τη δημιουργία courses και όλους τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορεί κάποιος να παίξει το game. Το Super Mario Maker 2 λοιπόν δεν είναι το κλασικό παραδοσιακό παιχνίδι Mario, σκοπός δεν είναι απλά η ολοκλήρωση των courses που προσφέρονται, αλλά η δημιουργία, η ανταλλαγή ιδεών με το community, η ατελείωτη προσπάθεια να νικήσετε κάποιο απίθανο level που έχτισε ένας Ιάπωνας και με λίγα λόγια, οι αμέτρητες εναλλακτικές επιλογές.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αρχικά το Super Mario Maker 2 σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι περιλαμβάνει και Story Mode. Στο Story Mode, αφού το Undodog σβήσει κατά λάθος ολόκληρο το κάστρο της πριγκίπισσας Peach, ο Mario αναλαμβάνει να το ξαναχτίσει με την πολύτιμη βοήθεια των Toads. Φυσικά το χτίσιμο ενός κάστρου δεν είναι εύκολη υπόθεση οπότε ο Mario πρέπει να συλλέξει αρκετά νομίσματα για την εκτέλεση των εργασιών που χρειάζονται. Έτσι ξεκινά το ταξίδι για την ολοκλήρωση εκατό διαφορετικών levels με σκοπό την ανοικοδόμηση του κάστρου. Τα levels που θα αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του Story Mode είναι κατασκευασμένα από τη Nintendo και όχι από παίκτες, έχουν σχετικά μικρή έκταση -χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι εύκολα- και θα σας δώσουν μία ιδέα για το τι σας περιμένει στο Course Maker και το Course World.

Το Course Maker είναι το mode που θα σας επιτρέψει να γίνετε δημιουργικοί και να ξεδιπλώσετε όλο το ταλέντο σας στο χτίσιμο courses. Έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά themes εμπνευσμένα από πέντε διαφορετικά επιτυχημένα Mario games, συμπεριλαμβανομένου και του Super Mario 3D World ακόμα και η βάση για τη δημιουργία του level που επιθυμείτε είναι ενδιαφέρουσα. Όμως ένα level δεν είναι τίποτα χωρίς αντικείμενα, εμπόδια και αντιπάλους. Γι’ αυτό το Super Mario Maker 2 έχει φροντίσει να προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από αντικείμενα που κυμαίνονται από απλά coins ως το Super Bell που σας επιτρέπει να μεταμφιεστείτε σε Cat Mario και το Koopa Troopa Car για να περάσετε το course σαν αστραπή.

Επίσης ευρεία είναι η γκάμα από εμπόδια και αντιπάλους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χτίσιμο του course σας για να αυξήσετε την πρόκληση ή τα νεύρα όποιου δοκιμάσει να το ολοκληρώσει. Ακόμα και το μικρότερο Goomba μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όμως δεν είναι πάντα αρκετό για να δημιουργήσει χάος οπότε η Nintendo σας έχει καλυμμένους για άλλη μία φορά, δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε από τον πιο απλό αντίπαλο που μπορεί να βρείτε σε ένα παιχνίδι Mario μέχρι τον Bowser ή ακόμα χειρότερα τον Meowser, που αποτελεί νέα προσθήκη στο Super Mario Maker 2. Εννοείται πως το πλήθος των αντιπάλων είναι στο χέρι σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι είναι απαραίτητο για τη δημιουργία του απόλυτου level.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το Super Bell ή τον Meowser, η προσθήκη του Super Mario 3D World στο pool με τις διαθέσιμες επιλογές χτισίματος έφερε και άλλα νέα χαρακτηριστικά που μπορείτε να προσθέσετε στα courses του Super Mario Maker 2, όπως νέα terrain, blocks και αντιπάλους. Πλέον δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας slopes, ενώ στα levels σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και On/Off Switches, Spike Blocks, Clear Pipes αλλά και αντιπάλους που έχουν εμφανιστεί στο Super Mario 3D World, όπως Ant Troopers, Skipsqueak και πολλούς άλλους. Η δημιουργία νέων courses είναι πολύ ενδιαφέρουσα όμως μπορεί να γίνει και δύσκολη γι’ αυτό στο παιχνίδι υπάρχει και το Yamamura’s Dojo, για να πάρετε μερικά μαθήματα χτισίματος.

Η χρήση του controller στο Course Maker mode είναι αρκετά απλή, οπότε ίσως να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής. Αν όμως προτιμάτε την πιο άμεση επαφή με το level που χτίζετε και επομένως τη χρήση της οθόνης αφής το Limited Edition του παιχνιδιού -στο physical copy- περιλαμβάνει και στυλό για πιο εύκολο χειρισμό και μικρότερη φθορά της οθόνης. Με το Limited Edition μπορείτε επίσης να αποκτήσετε με έκπτωση ετήσια συνδρομή στο Nintendo Switch Online, το οποίο είναι απαραίτητο για να μοιραστείτε τα courses σας με την κοινότητα του Super Mario Maker 2, αλλά και για να έχετε τη δυνατότητα να παίξετε τα courses που δημιούργησαν άλλοι παίκτες. Η έκπτωση στη συνδρομή του Nintendo Switch Online ισχύει με αγορά του Limited Edition είτε από φυσικό κατάστημα είτε μέσω του Nintendo eShop.

Αφού λοιπόν αποκτήσετε συνδρομή στο Nintendo Switch Online μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το Super Mario Maker 2, αποκτώντας πρόσβαση στα levels που έχουν δημιουργήσει άλλοι παίκτες της κοινότητας. Αυτό γίνεται μέσω του Course World. Στο Course World θα βρείτε διαθέσιμα όλα τα courses που δημιούργησαν και ανέβασαν οι παίκτες της κοινότητας, ενώ επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μαζί τους μέσω του Network Play σα σύμμαχοι ή σαν αντίπαλοι για την ολοκλήρωση custom courses. Από το νέο Super Mario Maker δε θα μπορούσε να λείπει και το Endless Challenge, όπου καλείστε να αντιμετωπίσετε όσα περισσότερα courses μπορείτε από το επίπεδο δυσκολίας που θα επιλέξετε και να σκαρφαλώσετε στα Leaderboards. Τα courses που περιλαμβάνονται στο Endless Challenge προέρχονται από δημιουργίες παικτών.

Τα γραφικά και η μουσική του Super Mario Maker 2 είναι όμορφα, έχοντας μία δόση νοσταλγίας, αφού ανάλογα με το παιχνίδι από το οποίο είναι εμπνευσμένο το κάθε level τα γραφικά και ο ήχος μεταμορφώνονται σε εκείνα του αρχικού παιχνιδιού. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η χρήση κάποιων αντικειμένων μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση αλλά και τη μουσική του level στο οποίο βρίσκεστε απλά και μόνο επειδή μπορεί να προέρχεται από άλλο game της σειράς. Επίσης εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κατά τη δημιουργία ενός course μπορείτε να χρησιμοποιείτε και συγκεκριμένα ηχητικά εφέ όπου επιθυμείτε.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.