Δεν είναι τελικός… είναι γιορτή

Ως μια γιορτή του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου, σύμφωνα με τους προέδρους, τους προπονητές και τους παίκτες των δυο ομάδων.

Ολυμπιακός και Ατρόμητος έκαναν το πρώτο βήμα ώστε ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας της 28ης Απριλίου να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός, οι προπονητές, Ερνέστο Βαλβέρδε και Γιώργος Δώνης και οι δύο αρχηγοί, Βασίλης Τοροσίδης και Γιάννης Σκόνδρας, για πρώτη φορά έδωσαν μια κοινή συνέντευξη Τύπου και έστειλαν μήνυμα στους φιλάθλους για το πώς θα πρέπει να είναι το κλίμα και η ατμόσφαιρα το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όλοι τόνισαν ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα σαν τα περσινά και ότι ο αγώνας θα πρέπει να είναι διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Αναλυτικά, οι δηλώσεις τους:

Σοφοκλής Πιλάβιος: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο. Ο τελικός να είναι μια συναρπαστική διαφήμιση για τις ομάδες σας και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έχουν ανάγκη οι φίλαθλοι και η Ελλάδα. Σε μια δύσκολη περίοδο, μόνο ένας δρόμος υπάρχει: να δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Μερικές φορές είναι καλύτερα να ανεβαίνεις από τις σκάλες και όχι από το ασανσέρ. Πιστεύω σε έναν θεαματικό τελικό κυπέλλου με γκολ και αγωνία, χωρίς επεισόδια. Το ποδόσφαιρο χάνει απ’ τη βία. Μ’ αυτές τις σκέψεις εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία. Θέλω να πιστεύω ότι το Σάββατο θα κερδίσει πρωτίστως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να συγχαρώ πάλι τους δύο φιναλίστ για την παρουσία τους στον τελικό του κύπελλο και την πορεία στο πρωτάθλημα»

Γιώργος Σπανός: «Ο σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης-συνέντευξης είναι να περάσουμε το μήνυμα προς τα έξω ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Ο τελικός του κυπέλλου όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες θα πρέπει να αποτελεί γιορτή. Η πολιτεία-αστυνομία και η διοργανώτρια ΕΠΟ να έχουν άψογη συνεργασία για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα περσινά γεγονότα. Μεταξύ των δύο ομάδων δεν υπάρχει κάτι. Θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά. Θέλουμε το ποδόσφαιρο σαν κοινωνικό γεγονός να περάσει τα μηνύματα που θέλει και ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Δεν έχουμε περιθώρια για πισωγυρίσματα, πρέπει να είναι ένα τελικός διαφήμιση. Όλοι θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ποδοσφαιριστές, ομάδες, διαιτητές, ΕΠΟ, πολιτεία, όλοι μαζί να κάνουμε έναν τελικό γιορτή, που θα μείνει στη μνήμη των φιλάθλων».

Τι θα λέγατε στις οικογένειες του Περιστερίου για να τους πείσετε να έρθουν το Σάββατο στο γήπεδο μετά απ’ όσα συνέβησαν πέρυσι; «Ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι ο τελικός είναι γιορτή. Θέλουμε να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο απ’ όλα τα δεινά του τελευταίου χρόνου. Σαν ομάδα έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε σε συνεργασία με τον  αστυνομία πως θα μεταβούμε με ασφάλεια στο γήπεδο. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτούς του Ολυμπιακού και υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας. Θα είναι τελικός γιορτή, εύχομαι ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Θα πω στις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι ένας διαφορετικός τελικός».

Πιστεύετε στην υπέρβαση; Μπορείτε να νικήσετε τον Ολυμπιακό; Τι έχετε να πείτε για το θέμα των δανεικών Τάτου, Μήτρογλου; «Εγώ αυτό που θα περάσω στους ποδοσφαιριστές σαν πρόεδρος είναι ότι αν δεν πιστεύουμε στην κατάκτηση του τροπαίου, να μην κατέβουμε το Σάββατο. Είμαστε μια φιλόδοξη ομάδα, με φιλόδοξη διοίκηση, προπονητή και παίκτες. Είμαστε πραγματιστές, γνωρίζουμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ελπίζουμε».

Βαγγέλης Μαρινάκης
«Θέλουμε να δώσουμε ένα στίγμα ενότητας του ποδοσφαίρου και να δώσουμε ένα κλίμα ενότητας. Σας λέω από τώρα ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένας οπαδός του Ολυμπιακού που θα κάνει το παραμικρό και πιστεύω ούτε του Ατρόμητου. Φοβάμαι μόνο τους προβοκάτορες όπως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έχουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζονται για προβοκάτσια. Έχω σαν πρότυπο μου τους τελικούς της Αγγλίας τους οποίους έχω παρακολουθήσει πολλούς και θα ήθελα να δω παρόμοιο κλίμα και σε ελληνικό τελικό.
Θα προτείνουμε στην ΕΠΟ να αγοράσουμε τα εισιτήρια από άλλη μια θύρα  και να τα μοιράσουμε σε σχολεία και ακαδημίες της ομάδας μας».

Για το ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια από «προβοκάτορες»:
«Εμείς έχουμε πάρει μια σειρά από μέτρα. Έχουμε κρατήσει χαμηλούς τόνους και έχουμε επαφές με τους οπαδούς και τους συνδέσμους μας.
Έχουμε ναυλώσει 5 συρμούς για την ασφαλή μετάβαση των οπαδών ενώ έχουμε επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς Αστυνομία, ΕΠΟ ενώ θα έχουμε και ιδιωτική ασφάλεια. Τολμώ να  πω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν θα δημιουργήσουν το παραμικρό».

Γιώργος Δώνης
«Αυτό που νομίζουμε όλοι είναι ότι ο κάθε τελικός σε οποιαδήποτε χώρα είναι γιορτή. Εύχομαι φέτος να απολαύσουμε τον τελικό, να τον ευχαριστηθούμε κι όταν τελειώσει όποιος κι αν νικήσει, να παραμείνουν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων να σεβαστούν τον νικητή και τον ηττημένο. Νομίζω ότι κάποια στιγμή η κυρίαρχη λέξη στην κοινωνία μας πρέπει να είναι ο σεβασμός».

Για το ποια στοιχεία από την Αγγλία ή την Ισπανία θα ήθελαν να δουν στον τελικό: «Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στην κοινωνία και τη νοοτροπία. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε λαούς με διαφορετική νοοτροπία. Στην Αγγλία είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πριν το παιχνίδι τους οπαδούς των δύο ομάδων να βρίσκονται μαζί και να πίνουν πριν μπουν στο γήπεδο. Στην Ελλάδα, ας είμαστε ρεαλιστές, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παρατηρούμε ότι γίνεται, να εστιάζουμε  το πρόβλημα και να προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάτι ιδανικό».

Για το αν οι δύο ομάδες έφτασαν δίκαια στον τελικό κι αν έκρυψαν κάτι στην προηγούμενη αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα στο Περιστέρι: «Νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω μόνο για την ομάδα μου. Ειδικά φέτος αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους και νομίζω ότι είναι σπουδαίο για την ομάδα και για όλους όσους είμαστε στο ποδοσφαιρικό τμήμα ότι αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Περάσαμε τον Άρη, τον Αστέρα που είναι πιο φορμαρισμένη ομάδα στον δεύτερο γύρο, περάσαμε δύσκολα εμπόδια, οπότε δίκαια φτάσαμε ως εδώ. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς, ο τελικός θα είναι διαφορετικός από πλευράς πάθους και δυναμισμού. Είμαστε πιο έμπειροι σε σχέση με την περυσινή σεζόν, όταν φτάσαμε για πρώτη φορά στον τελικό, αλλά γνωρίζουμε ότι είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ. Ίσως πέρυσι μας έκανε κακό που πιστεύαμε ότι είχαμε τις ίδιες δυνατότητες με την ΑΕΚ».

Για το αν πιστεύει στην υπέρβαση και για το θέμα με τους Τάτο, Μήτρογλου: «Πιστεύω γενικότερα ότι όποιος δεν ονειρεύεται και δεν έχει φιλοδοξίες είναι κενός εντελώς. Πέρα από τη ρεαλιστικότητα που μας διακρίνει, στο ποδόσφαιρο πάρα πολλές φορές το αουτσάιντερ νίκησε την καλή ομάδα. Παράδειγμα μεγάλο η Εθνική μας στο Euro. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και σε ένα 90λεπτο όλα μπορούν να γίνουν. Ίσως και σε 120 λεπτά. Χιουμοριστικά είναι δύσκολο να κερδίσεις δύο φορές τον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα. Ας τον κερδίσουμε μία. Γενναιοδωρία του Ολυμπιακού να μας δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε Τάτο και Μήτρογλου. Καμία ομάδα δεν όλο τον πλανήτη δεν αφήνει τους παίκτες της να αγωνιστούν εναντίον της. Εγώ θα μιλήσω με τα δύο παιδιά γιατί είναι πολύ περίεργο να πετύχεις γκολ κόντρα στην ομάδα που ανήκεις, να πανηγυρίσεις και να πας το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Θα εξαρτηθεί από την απόφαση των ποδοσφαιριστών».

Ερνέστο Βαλβέρδε
«Ο Ατρόμητος και εμείς θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι. Είμαστε δυο ομάδες που έχουμε κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα και ελπίζω ότι το Σάββατο θα κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι.
Από την πλευρά μας ελπίζουμε να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές θέαμα το οποίο θα απολαύσουν όλοι οι οπαδοί και των δύο ομάδων».

Για το ποια στοιχεία από την Αγγλία ή την Ισπανία θα ήθελαν να δουν στον τελικό: «Αυτό που συμβαίνει αυτή τι στιγμή εδώ με τη συνέντευξη τύπου είναι πολύ μεγάλο βήμα για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Όλοι όσοι έχουμε να κάνουμε με αυτό το ματς πρέπει να προσέξουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργείται για αυτό το παιχνίδι.
Όταν μια ομάδα φτάνει σε έναν τελικό είναι γιατί κάτι έχει και την οδήγησε εκεί όπως επίσης και έχει να κάνει με τις κληρώσεις. Εμείς πρώτο παιχνίδι παίξαμε με τον Πιερικό και δυσκολευτήκαμε πολύ.
Αυτές που τα καταφέρανε να φτάσουν στον τελικό είναι οι καλύτερες από όσες προσπάθησαν να φτάσουν εκεί και δεν τα κατάφεραν.
Στο αγωνιστικό το ματς θα εχει διαφορές από αυτό της Κυριακής. Ο Ατρόμητος θα είναι πολύ πιο έτοιμος και ποιο δυναμικός και το ίδιο θα κάνουμε και εμείς».

Για το αν σκέφτεται ότι αυτό το παιχνίδι είναι το τελευταίο του στην Ελλάδα: «Η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτομαι πάρα πολύ γιατί έχω το μυαλό στο παιχνίδι. Όταν σκέφτομαι το πόσο δύσκολο είναι να παίξεις κόντρα στον Ατρόμητο ξεχνάς όλα τα άλλα. Σίγουρα αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα. Όταν έχω να προετοιμάσω έναν τελικό το μυαλό μου είναι αφοσιωμένο στη δουλεία μου και δεν επηρεάζεται από κανέναν είδους συναισθηματισμό. Δεν το κρύβω ότι θέλω να κλείσω τη καριέρα μου στην Ελλάδα με άλλο έναν τίτλο».

Γιάννης Σκόνδρας
«Αυτός ο τελικός είναι γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να το χαρεί όλη η Ελλάδα, εσείς, εμείς. Να έρθουν γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, να γεμίσει το γήπεδο και να μη φοβηθεί ο κόσμος μη γίνουν επεισόδια».

Το κίνητρο του Σκόνδρα σε ένα δεύτερο συνεχόμενο τελικό είναι δυνατό; «Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Ειδικά όταν είσαι ομάδα σαν τον Ατρόμητο και πηγαίνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό, θέλεις να κατακτήσεις το τρόπαιο. Ακόμη ένα μεγάλο κίνητρο είναι ότι αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πρέπει να μπούμε με πάθος και δύναμη».

Βασίλης Τοροσίδης
«Ο τελικός για μένα άρχισε σήμερα γιατί δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και με τον τρόπο και την διάθεση που ξεκίνησε να τελειώσει με τον ίδιο τρόπο το βράδυ του Σαββάτου. Από λόγια έχουμε χορτάσει ελπίζω πραγματικά το Σάββατο να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω».

Για το κίνητρο του Ολυμπιακού να κατακτήσει το κύπελλο:
«Όσο πάθος έχει ο Ατρόμητος άλλο τόσο έχουμε και εμείς. Δεν έχει σημασία που έχουμε πολλά τρόπαια, ο στόχος του Ολυμπιακού διαχρονικά είναι να κατακτά τρόπαια. Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και να κλείσουμε τη χρονιά με το νταμπλ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.