Με… ισοπαλία στους «8» η Μπαϊρόιτ (video)

Η Μπαϊρόιτ ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, ψύχραιμη στα σερί της Μπεσίκτας και πήρε δίκαιη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με ισοπαλία 84-84 στην Κωνσταντινούπολη, αφού είχε επικρατήσει 81-76 στον πρώτο αγώνα.

Η Μπαϊρόιτ ήταν αποτελεσματική στην επίθεση, ψύχραιμη στα σερί της Μπεσίκτας και πήρε δίκαιη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με ισοπαλία 84-84 στην Κωνσταντινούπολη, αφού είχε επικρατήσει 81-76 στον πρώτο αγώνα.

Το ματς

Η Μπεσίκτας ήθελε να ξεκινήσει με τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου, ήταν όμως η Μπαϊρόιτ αυτή που βρήκε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, επιδίωξε transition επιθέσεις και προηγήθηκε 13-20 στο 8΄, βάζοντας από την αρχή δύσκολα στους «αετούς». Το τρίποντο του Ντίμπλερ, το πρώτο της Μπεσίκτας στο ματς έφερε το ματς στο 18-20 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το καλό διάστημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Με 6-0 σερί και τους Στρόμπερι – Λαλανέ να εκτελούν, το σκορ έφτασε στο 24-20 και αργότερα στο 34-29: σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα είχε ισοφαρίσει τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Με την δεύτερη πεντάδα της να μην είναι το ίδιο αποτελεσματική, η Μπαϊρόιτ κόλλησε στο σκορ, αλλά δεν επέτρεψε στην Μπεσίκτας να προηγηθεί με διαφορά μεγαλύτερη του 39-34, κλείνοντας μάλιστα το ημίχρονο μόλις δύο πόντους πίσω, 39-37.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έθεσε  τον ρυθμό ολόκληρης της επανάληψης. Η Μπαϊρόιτ αιφνιδίασε την αντίπαλο της και προηγήθηκε ως και με 7 πόντους διαφορά (53-60, 56-63), με τον Αιγύπτιο σέντερ Μαρεϊ να είναι αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι και τον Γιορκ να εκτελεί από μακριά. Στο 30΄ η διαφορά ήταν στους 4 πόντους (59-63), αλλά στην ουσία στους 9, μετρώντας και την προίκα των Γερμανών από το πρώτο ματς.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο, αφού με τον Γιορκ να δίνει κρίσιμες λύσεις το ματς από μακριά έφτασε στο 62-70 υπέρ της Μπαϊρόιτ. Η τελευταία αντεπίθεση της Μπεσίκτας ήρθε με τρίποντα των Γουίμς και Στρόμπερι, με τα οποία οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 9-0, προηγήθηκαν 71-70 και έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ψυχραιμία μετά το τάιμ-άουτ του Κόρνερ, έτρεξαν δικό τους 6-0 με μεγάλα καλάθια του Λίνχαρτ (71-76), εκμεταλλεύτηκαν το… σκάσιμο του Στρόμπερι και πήραν δίκαιη πρόκριση, ακόμη και αν η Μπεσίκτας κυνήγησε το ματς ως το φινάλε και δεν τους επέτρεψε τη νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι (84-84 τελικό αποτέλεσμα).

Για την Μπεσίκτας ο Στρόμπερι είχε 23 πόντους με 10/19 σουτ (3/10 τρίποντα), ο Λαλανέ πρόσθεσε 18 και ο Γουίμς 12 (4/6 τρίποντα). Ο Κλαρκ προσπάθησε με 13 πόντους, ενώ ο Άνταμς είχε 8 ασίστ, αλλά μόλις 2/8 σουτ.

Η ομαδική Μπαϊρόιτ πήρε 19 πόντους από τον Γιορκ (5/8 τρίποντα), 14 από Μπρουκς, Λίνχαρτ και Μαρεϊ και 12 από τον Σάιφερθ. Χαρακτηριστικό είναι σκόραραν οι 11 από τους 12 πόντους που χρησιμοποιήθηκαν. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Μπαϊρόιτ περιμένει μία εκ των Λούντβισμπουργκ/Όλντενμπουργκ στα προημιτελικα (μεγάλο φαβορί η πρώτη), κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία έχει μια εγγυημένη θέση στο F4 της φετινής διοργάνωσης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.