Βασιλειάδης: «Στον τελικό ο Παναθηναϊκός»

Μόνο τον Παναθηναϊκό βλέπει στον τελικό του Final 4 της Euroleague ο Κώστας Βασιλειάδης.

Μόνο τον Παναθηναϊκό βλέπει στον τελικό του Final 4 της Euroleague ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο Έλληνας παίκτης της Μπιλμπάο τόνισε πως οι «πράσινοι» μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάτι που δε μπορεί να συμβεί με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα. Ο Βασιλειάδης μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά τόνισε:

Για τον ημιτελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ: «Λόγω ονομάτων η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αν και έχει αδυναμίες. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες εμπειρίες σε τέτοια ειδικά ματς, ενώ αν κάνει ένα καλό παιχνίδι στον ημιτελικό και κρατήσει το επίπεδο του σκορ σε χαμηλό επίπεδο, τότε μπορεί να νικήσει. Το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ έχει νικήσει δύο φορές φέτος τον Παναθηναϊκό παίζει ρόλο περισσότερο στο μυαλό. Στο ματς της Αθήνας είχε χάσει με μικρή διαφορά στο τέλος. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει τους Κιριλένκο, Τεόντοσιτς και Κρστιτς. Θα παίξει ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι ο Μπατίστ, καθώς διαθέτει εμπειρία σε άμυνα και σε επίθεση. Πάντως οι Ρώσοι σουτάρουν αρκετά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που γνωρίζουν καλά από άμυνα. Θέλω να προκριθεί ο Παναθηναϊκός και πιστεύω ότι θα το κάνει, διότι υπερέχει σε εμπειρία, ενώ έχει και τον Διαμαντίδη».

Για το πώς περιόρισε η Μπιλμπάο τον Τεόντοσιτς: «Ο Τεόντοσιτς κάνει όλο το παιχνίδι, ενώ όταν ο Γκόρντον γίνεται “άσος”, τότε η ΤΣΣΚΑ είναι ένα επίπεδο κάτω. Εμείς είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε τον Τεόντοσιτς. Πιέσαμε από την αρχή, αφήσαμε μερικά σουτ ελεύθερα και βγάλαμε αιφνιδιασμό».

Για τον ημιτελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα: «Η αγωνιστική εικόνα δεν είναι όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ο Ναβάρο δεν είναι στην απαιτούμενη κατάσταση μετά τον τραυματισμό του. Μαζί με τον Λόρμπεκ επηρεάζουν το παιχνίδι των Ισπανών. Οταν δεν σκοράρει ο Ναβάρο, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 70 πόντους. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τους κόψει τον ρυθμό. Να πάρει ως παράδειγμα τι έκανε πέρυσι ο Παναθηναϊκός και σταμάτησε τον Ναβάρο. Να βρει τον αντίστοιχο… Καλάθη για να τον περιορίσει».

Για τα όπλα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός παίζει και με τους πέντε παίκτες. Σίγουρα ο Σπανούλης είναι το μεγάλο ατού της ομάδας, καθώς της ανεβάζει το επίπεδο. Αυτός θα κάνει τη διαφορά. Σε σχέση με τα ματς που παίξαμε αντίπαλοι, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και λόγω της παρουσίας των Λο και Ντόρσεϊ. Σε αυτά τα ματς, που κρίνονται στις λεπτομέρειες, παίζουν καθοριστικό ρόλο η εμπειρία και η άμυνα. Η μονομαχία Σπανούλη – Ναβάρο θα επηρεάσει τον ημιτελικό».

Για τα προγνωστικά του για τους δύο ημιτελικούς: «Είναι αμφίρροπα και τα δύο ματς, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπω τελικό Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα. Φυσικά εύχομαι να κάνω λάθος, γιατί θέλω να παίξουν οι δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό».

Για την πορεία της Μπιλμπάο στην Ευρωλίγκα: «Ηταν φοβερή εμπειρία. Στην αρχή δεν είχαμε καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε ρυθμό και πήραμε τα πάνω μας. Δεν θα έλεγα ότι νιώσαμε κούραση από τα ταξίδια. Υπήρχε ειδικό πρόγραμμα ώστε να παρουσιαστούμε φρέσκοι. Πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο για την ομάδα. Ηταν τεράστια επιτυχία. Πλέον θα επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Πέρυσι φτάσαμε μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ και κάναμε… ντόρο. Θέλουμε να πράξουμε κάτι ανάλογο. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.