Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΠρομηθέας ΠατρώνΑΕΚΠεριστέριΠΑΟΚΗφαιστος ΛήμνουΠανιώνιοςΑρηςΛαύριοΚολοσσός H HotelsΗρακλήςΙωνικός ΝικαίαςΕρμής ΑγιάςΡέθυμνο Cretan Kings

Απαντήσεις Κατσαρή για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Καραμάνο

13/06/2019 • 10:45
Ο Θανάσης Κατσαρής
  • shares
Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, με αφορμή το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που προέκυψε, εσχάτως, για την ΚΑΕ, αποτέλεσε αντικείμενο αναλυτικής τοποθέτησης από τον Θανάση Κατσαρή στην επαναληπτική γενική συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (12/6), σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου για το ζήτημα, αναφέροντας αρχικά: «Ενα πρόβλημα έχουμε, σήμερα, εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες. Δεν μπορεί να έχουμε την ΠΑΕ νταμπλούχο και από την άλλη μεριά το μπάσκετ κάθε μέρα όλο και πιο χαμηλά. Είμαι διατεθειμένος από εβδομάδα να καθίσουμε κάτω με κάποιους ανθρώπους, αφού πρώτα έρθει η απάντηση που περιμένουμε. Διότι, να μην ξεχνάμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια μελλοντική συνεργασία με κάποιον άνθρωπο, ο οποίος εκπροσωπεί όμιλο εταιρειών και από ό,τι φάνηκε, θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Θα υπάρχει, από όσο ξέρω, στις αρχές της νέας εβδομάδας η απάντησή του και αν δεν υπάρχει απάντηση, τότε πρέπει ο ΠΑΟΚ, εξ ιδίων, να βρει τη λύση».

Για την προ ημερών συνάντηση που έγινε στη συμπρωτεύουσα ανάμεσα στον ίδιο, τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Γιώργο Καραμάνο, τον άνθρωπο που εξέφρασε το ενδιαφέρον για την ΚΑΕ, εκπροσωπώντας, παράλληλα, και άλλους επιχειρηματίες, επισήμανε:

«Κάναμε μια συνάντηση. Ο κ. Καραμάνος δραστηριοποιείται, από όσο ξέρω, στον κατασκευαστικό κλάδο και έχει και άλλες δραστηριότητες. Εξέφρασε την επιθυμία να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, αφού δει τα οικονομικά στοιχεία, γιατί με αυτά ασχολείται στην παρούσα φάση. Οταν μάθει τις ανάγκες του ΠΑΟΚ, τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ από το μπάσκετ και μπορεί να ανταποκριθεί, θα προχωρήσουμε. Σίγουρα δε θα κάνουμε κάτι πρόχειρο, ούτε ο ίδιος το θέλει. Στην κουβέντα, μας είπε πως ο στόχος του είναι να φτάσει τον ΠΑΟΚ σε ένα επίπεδο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του κάθε χρόνο, χωρίς να έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος. Αντιλαμβάνομαι πως, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο, θέλει να συμμετέχει με διοίκηση Πρωτοδικείου. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τη επιλογή της διοίκησης Πρωτοδικείου, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος, αυτήν την στιγμή, που να λέει “μπαίνω μπροστά και αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ”.

Η καινούργια διοίκηση Πρωτοδικείου που θα θελήσει να κάνει ο νέος διαχειριστής της ΚΑΕ, γιατί διαχειριστής θα είναι, σίγουρα θα έχει και μέλη του ΠΑΟΚ, για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην καθημερινότητα της ΚΑΕ. Θα έχει δικά του άτομα, αλλά θα υπάρχουν και άτομα του ΠΑΟΚ».

Εξήγησε, επιπλέον, αναφορικά με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη: «Δεν κάνουμε κάτι χωρίς να ενημερώνουμε τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης είναι ενήμερος για τις συναντήσεις που έγιναν. Μας είπε να προχωρήσουμε και όταν θα έρθει η ώρα να μπούνε τα πράγματα στο τραπέζι, τότε ο νέος επενδυτής θα πρέπει να μιλήσει με τον κ. Σαββίδη. Γιατί ο κ. Σαββίδης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι, αυτήν τη στιγμή, ο μεγαλύτερος δανειστής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Πρέπει να μιλήσει και με κάποιους άλλους ανθρώπους, τους μεγαλομετόχους, τον κ. Γαλατσόπουλο, τον κ. Αμοιρίδη, τον κ. Βιολίδη. Ολα τα έχουμε θέσει υπόψιν του και δεν έχει καμία αντίρρηση.

Με τα χρήματα που δάνεισε ο κ. Σαββίδης στην ΚΑΕ (σ.σ. περίπου 2.5 εκ. ευρώ), θα ασχοληθεί ο νέος πιθανός ιδιοκτήτης. Μπορεί ο κ. Σαββίδης να του πει ότι τα θέλει ή δεν τα θέλει ή ότι θα τα κάνει μετοχές. Είναι κάτι που κανένας μας δεν μπορεί να το ξέρει.

Ολα αυτά τα χρόνια είχαμε όλοι την ψευδαίσθηση, από ότι φαίνεται, πως ο κ. Σαββίδης θα αναλάβει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και κανένας δεν είχε στραφεί στο να βρει επενδυτή. Ο κ. Σαββίδης, όμως, ήταν ξεκάθαρος. Ελεγε ότι “θα βοηθάω την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά δε θα την αναλάβω”. Σε μένα, τουλάχιστον, δεν είπε ποτέ πως θα είναι ο επόμενος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, παρόλο που κάθε χρόνο στήριζε με τεράστια ποσά. Γιατί, εκτός από αυτό που φαίνεται ως δανεισμός στην ΚΑΕ, τα τελευταία 7 χρόνια ο κ. Σαββίδης δίνει και χρήματα για το σήμα, για χορηγίες κτλ. Εχει διαθέσει, δηλαδή, πάρα πολλά χρήματα για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

Κατέληξε ο κ. Κατσαρής, τονίζοντας: «Το πρόγραμμα του κ. Καραμάνου είναι να γίνει επενδυτής, του δίνουμε δίκιο για την αρχική επιλογή της διοίκησης Πρωτοδικείου. Διότι, στα χρόνια που είμαι στον Ερασιτέχνη, οι διάφοροι επενδυτές που έρχονταν, κατά καιρούς, να αναλάβουν την ΚΑΕ ή την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην εξέλιξη βρίσκανε υποχρεώσεις που ήταν σε τεφτέρια άγραφα... Δεν μπορεί να ξεκινήσει αύριο με την ΚΑΕ με το... μηδέν. Πρέπει να βρεθούν χρήματα, να αντιμετωπιστούν οι άμεσες υποχρεώσεις, να μπορέσει να πάρει την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ολα αυτά τα ξέρει, όπως και το ότι για να ξεκινήσει πρέπει στην ΚΑΕ να μπει... ζεστό χρήμα. Θα κάνει, από εκεί και πέρα, ένα μπάτζετ ανάλογο του συλλόγου μας και θα δούμε πως θα λειτουργήσει την πρώτη χρονιά, πάντα με εγγυήσεις.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική λύση που φαίνεται για την ΚΑΕ στον ορίζοντα. Αν δεν προχωρήσει αυτή η λύση, θα πρέπει να γίνει μια πανΠΑΟΚτσήδικη συνάντηση, στην οποία ο καθένας να βάλει τον οβολό του. Να μαζέψουμε αυτά που λείπουν, γιατί σίγουρα η ΚΑΕ έχει έσοδα, για να προχωρήσουμε και παράλληλα να αναζητούμε το νέο επενδυτή. Χωρίς επενδυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα. Ολες οι ομάδες, στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, κινούνται με επενδυτή, καμία δεν κινείται, πλέον, με ψέμματα.

Οταν θα αποφασίσει να αναλάβει ο κ. Καραμάνος, θα γίνει και ο δικός μας έλεγχος για τον ίδιο. Το σημαντικότερο ζήτημα, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι οι εγγυήσεις. Οταν θα μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να «τρέξει» την ΚΑΕ, δε θα έχουμε κάτι άλλο να πούμε. Οταν έχει τα εχέγγυα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν του αναθέτουμε την ΚΑΕ.

Αν πει “αναλαμβάνω”, τότε την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή, πλέον, συζήτηση και εκεί θα είμαι και εγώ».

Γράψτε το σχόλιο σας...