Πέρασε τη Μίλαν και πάει για Μόναχο (vid)

Η Μπαρτσελόνα για 5η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με δυο γκολ του Μέσι από ισάριθμα πέναλτι και ένα του Ινιέστα επικράτησαν της Μίλαν με 3-1 και σφράγισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα για 5η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με δυο γκολ του Μέσι από ισάριθμα πέναλτι και ένα του Ινιέστα επικράτησαν της Μίλαν με 3-1 και σφράγισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Στα 14 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ανέβηκε ο Μέσι.
Διαμαρτύρονται οι Ιταλοί για το πέναλτι με το οποίο η Μπάρτσα έκανε το 2-1

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι δείχνοντας από το πρώτο λεπτό ότι ήθελαν να καθαρίσουν με την πρόκριση όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Στο 3ο λεπτό ο Ινιέστα και στο 4ο λεπτό ο Μέσι δεν κατάφεραν με σουτ να νικήσουν τον Αμπιάτι στις πρώτε καλές στιγμές των Καταλανών.
Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική και  θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 7′ αν ο Μέσι που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Αμπιάτι, δεν είχε πλασάρει άουτ.

Το γκολ για την Μπαρτσελόνα ήρθε τελικά στο 11ο λεπτό. Ο Αντονίνι ανέτρεψε τον Μέσι στην περιοχή με τον Αργεντίνο να ευστοχεί στο πέναλτι και να γράφει το 1-0.
Η Μίλαν ήταν πλέον υποχρεωμένη να βγεί μπροστά και να ψάξει το γκολ με ότι κινδύνους εγκυμονούσε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και να πιέζει ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ, αντί να το πετύχει όμως το δέχτηκε στο 32ο λεπτό.

Ο Ιμπραϊμοβιτς έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα, εκεί πετάχτηκέ δεξιά ο Νοτσερίνο, πλάσαρε πολύ όμορφα και έγραψε το 1-1.
Το γκολ αυτό πάγωσε προς το παρών το Καμπ Νου, με την πρόκριση να έχει βρεθεί στα χέρια της Μιλάν.

Οι Καταλανοί πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ στο 41′ με το δεύτερο πέναλτι στο ματς. Ο Κούιπερς καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε τράβηγμα της φανέλας του Μπούσκετς από τον Νέστα.
Μια απόφαση που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των Ιταλών καθώς θεώρησαν ότι ο Κούιπερς υπερέβαλε στο σφύριγμα του.
Ο Μέσι πάντως νίκησε και πάλι τον Αμπιάτι και έγραψε το 2-1 για την Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έδειχνε να θέλει να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση ψάχνοντας το 3ο γκολ καθώς το 2-1 ήταν ρευστό. Ένα γκολ που ήρθε σχετικά γρήγορα, στο 53ο λεπτό.
 Ο Μέσι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους παίκτες της Μίλαν κατέληξε στον Ινιέστα που με πλασέ έγραψε το 3-1.

Το γκολ του Ινιέστα επέφερε μια σχετική ηρεμία στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και στο Καμπ Νου με τον Πέπε Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του να έχουν το πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.
Μια πρόκριση που αναμενόμενα ήρθε χωρίς να αλλάξει το σκορ καθώς Αντριάνο και Μέσι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ώστε να αυξήσουν το σκορ.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα από το νέο Match Center του Novasports.gr

Διοργάνωση: Τσάμπιονς Λιγκ

Γήπεδο: Κάμπ Νου -Βαρκελώνη

Συνθέσεις
Μπαρτσελόνα (Γκουαρδιόλα): Βαλντέζ, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ Πουγιόλ, Μασεράνο, Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Κουένκα, Μέσι

Μίλαν(Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Νέστα, Αμπάτε, Αντονίνι, Ζέεντορφ, Νοτσερίνο, Αμπροσίνι, Μπόαντεγκ, Ρομπίνιο, Ιμπραΐμοβιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.