Θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ ο Λίνο

Να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν θέλει ο Λίνο, ο οποίος υπογράμμισε πως θα ήθελε να φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν θέλει ο Λίνο, ο οποίος υπογράμμισε πως θα ήθελε να φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ο αριστερός μπακ του «Δικέφαλου» του Βορρά εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την έως τώρα πορεία του στους «ασπρόμαυρους» και δήλωσε ικανοποιημένος από την ζωή στην Ελλάδα. Ο Λίνο μίλησε στην εφημερίδα «Veja». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Πρόθεσή μου είναι να ανανεώσω το συμβόλαιό μου που λήγει το καλοκαίρι. Θέλω να επιστρέψω στη Βραζιλία, αλλά μόνο αν προκύψει κάτι καλό. Δεν είμαι ακόμη τόσο μεγάλος».

Για την προοπτική να αγωνιζόταν στην Εθνική Ελλάδος: «Είναι δύσκολο να κληθώ στην Εθνική. Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο άνθρωπος που με έφερε στην Ελλάδα, αλλά για να πάρεις την υπηκοότητα θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει πέντε χρόνια στη χώρα κι εγώ είμαι εδώ και τρία στη χώρα. Αν μπορούσα να αγωνιστώ στην Εθνική, θα το έκανα».

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ: «Ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Προπονητής ήταν ο Φερνάντο Σάντος, που με είχε δει στην Πόρτο και του άρεσα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά δεν μετανιώνω. Η προσαρμογή εκτός γηπέδου ήταν λίγο δύσκολη. Ο κόσμος εδώ είναι λίγο διαφορετικός, αλλά με υπομονή όλα έγιναν καλύτερα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα προσαρμογής, αλλά δεν ήταν εύκολα για μένα γιατί δεν μιλούσα τη γλώσσα και είχα συνηθίσει να συνεννοούμαι σε όσες χώρες είχα αγωνιστεί μέχρι τότε».

Για τις εντυπώσεις του από τη θητεία του στην Ελλάδα: «Είμαι στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια και πέντε μήνες. Δεν το μετανιώνω. Φυσικά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να σε ενοχλήσουν, αλλά είναι φυσιολογικά. Δεν αναφέρομαι σε θέματα μισού. Είχαμε κάποια τέτοια προβλήματα στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι εντάξει. Ο κόσμος εδώ με αγαπά και με έχει σαν είδωλο».

Για την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της: «Η κρίση ήταν πιο εμφανής φέτος. Δεν ξέρω τι βγήκε προς τα έξω για το θέμα αυτό. Τα πράγματα, ωστόσο, πάνε καλύτερα. Είδα πολλά μαγαζιά να κλείνουν, ανθρώπους να μην ξέρουν τι θα γίνει και να πουλάνε τις επιχειρήσεις τους. Υπήρξε επίσης μείωση στην προσέλευση των φιλάθλων, καθώς αντί να αγοράσουν εισιτήρια έπρεπε να αγοράσουν φαγητό. Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι τόσο πολύ το αύριο. Κοιτάζω το σήμερα και αν έχω λεφτά για να πάω για έναν καφέ, το κάνω».

Για το αν έπεσε ποτέ θύμα ρατσισμού: «Ευτυχώς δεν υπήρξα ποτέ θύμα ρατσισμού, ωστόσο κάποιοι γνωστοί μου δεν το γλίτωσαν, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στον οποίο είχαν πετάξει μπανάνα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ο Τζιμπρίλ Σισέ που τελικά έφυγε».

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα. Αυτά τα επεισόδια, όπως στο ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας προς τα έξω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.